ml
mléko
místo 100 ml vody, přidávám mléko, jinak není maková náplň dobrá
Povidla - náplň
povidla
Na ozdobu
mandle
plátky
1
ks
vejce
rozšlehané, kterým se potírají okraje koláčů, než je vložíte do trouby
Postup přípravy receptu
1
Tento recept jsem dělal poprvé jako koláče vůbec a mám nutkání se podělit, jelikož jsem úplný začátečník a jsem hrdá, že se povedlo. Pokud můj postup bude zkušeným kuchařkám připadat v mnohých věcech zbytečně konkrétní, tak se omlouvám. Sice neumím těsto vypracovat, ale to za mě udělala pekárna Eta siesta za 1 hodinu a 50 minut.
2
Mezitím jsem si připravila tvarohovou náplň: vše se rozmixuje dohromady kromě bílků, ty se ve formě sněhu přidají až nakonec. Vmíchají se vařečkou. A rozinky jsem vmíchala i se zbytkem rumu, vynikající. Těsto je super, nelepí se, je velmi tvárné. Dají se udělat 4 velké koláče, dělala jsem jen jeden velký, nebo pak dle uvážení. Těsto se neklade na pomoučněný vál, ale jen tak na desku a pak si tvoříte odrthováním těsta koláče dle svého vkusu a velikosti. Já jsem použila papír na pečení.
3
Povidla a mák jsem si nalila do svačinových sáčků, ze kterých jsem odstřihla rohy a tím zdobila. Celé dílo jsem měla hotové za tři hodiny k mému úžasu a navíc, jsou chuťově výborné, doporučuji. Pekla jsem cca na 200-220 °C, horký vzduch.
Tyto koláče mám a dělám nejraději,tenké těsto hodně náplně třeba i ořechové...
Václav Mužík
|9. 9. 2010 15:04
Díky za recept. Vinikající. Dávám samozřejmě velká 1.
eliška sigmundová
|28. 5. 2010 23:19
Vynikající těsto,nejlepší jaké znám.Moc děkuji za recept a dávám velkou jedničku!!!!!!
Květoslava Liduchová
|3. 2. 2010 15:59
dobrý den,chci se zeptat nechybí tam do těsta cukr?nebo se tam nedává?
Valentinka I.
|12. 5. 2009 10:31
Tak jsem včera zkusila tento recept a výsledek byl vynikající. Upekla jsem 3 velké koláče vykrajované dortovou formou a 10 menších koláčků. Akorát příště nedám citron. kůru do tvarohové náplně, bohatě postačí do těsta. S těstem se pracovalo krásně i bez mouky, bylo nádherně vláčné. A co se týče povidel, přidávám ještě trochu rumu. Dávám za jedna a do oblíbených. Děkuji za recept .-)
Zuzana Korbová
|17. 6. 2008 13:53
Tak příště zkusím dát marmeládu, díky za radu. Ale na to, že jsem pekla poprve, byly i ty makové dobré :o)
František Brusák
|15. 6. 2008 20:41
Věřte nevěřte,Chodský koláče-výborný až na tu makovou náplň.Tam nedávám cukr ale marmeládu,může se i malinko kakaa více mléka a zahustím perníkem.Doporučuji.