Z droždí, cukru a trošky mouky necháme vykynout kvásek. Žloutky rozšleháme v oleji, přidáme mléko, sůl, mouku a kvásek. Uhněteme těsto a rozdělíme je na 32 dílů.
2
Do každého kousku těsta dáme trochu tvarohové náplně a vyrobíme koláček, můžeme zvolit samozřejmě i jinou náplň podle chuti. Posypeme drobenkou a pečeme do zlatova při 180 stupních, asi 35 minut.
Zdravim Tety,
to se nedivim, vzdyt to mnozstvi ingredienci je SPATNE, evidentne jim tu radil nejaky sotek.
Oprava: 500 g mouky a drozdi cela kostka, tedy cca 42 gramu, dle mouky by mozna stacila pulka, ale 7g je fakt malo, natoz pokud to bylo na kilo mouky :'(
Tety z Moravy
|24. 4. 2011 13:13
Zdravim pane Hame.Kolacky byly sice k jidlu,ale diky tvrdosti na dalsi den nejedle.
Nebylo to mozna tou lzickou soli a nebo temi 7 gramy drozdi?Pro duverive kucharky, by bylo vhodne opravit gramaz kvasnic a soli.Taky bychom mohli cekat do pristich Velikonoc.Ujma na zdravi nebyla,a nasel se i vdecny 4nohy stravnik.
Alespon po svatcich nebudeme bojovat s nadbytecnymi kily.
Pozdravy tete Vlasticce a kulinareni zdar.
Tyhle koláčky jsem poprvé jedl u tety Vlastičky, která mi něj dala recept. Už jsem je dělal hodněkrát a všichni z nich byly vždy nadšeni, jsou velmi "žravé". Pochopíte, proč je uvedeno množství na 2 plechy, jeden plech prostě nestačí. Vyzkoušejte.