• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koláče s ořechy bez kynutí
Napište svůj komentář k receptu

Koláče s ořechy bez kynutí

autor: Yvča
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláče s ořechy bez kynutí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks tuk stoprocentní
    • 40
      g droždí
    • 0,25
      l mléko
    • 3
      lžíce cukr
    • 4
      ks žloutek
  • Nádivka
    • 4
      ks bílek
    • 2
      ks hřebíček
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      balíček rozinky
    • 200
      g ořechy mleté
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce máslo
  • Drobenka
    • hera
    • hrubá mouka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve připravíme drobenku.Na nádivku rozemeleme 200 g ořechů, našleháme sníh, přidáme 200 g cukru, 20 ořechů, skořici, 1 vanilkový cukr, a 2 utlučené hřebíčky. 1/4 l mléka a 3 lžíce cukru a kvasnice, necháme vzejít kvásek.
2
Mezitím nastrouháme stroprocentní tuk, přidáme mouku a žloutky a pak kvásek zpracujeme dohromady.
3
Na pomoučený vál tvoříme lžící kupičky těsta (pro svatební nebo posvícenecké koláčky malou lžičkou).
4
V ruce vyválíme kuličku a pak placičku.
5
Na ní dáváme nádivku, 4 rohy svážeme, potřeme máslem dáme navrch nádivku. Koláčky klademe na plech vyložený papírem.
6
Pečeme např. v elektrické troubě na 180 °C do světle růžové barvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnná focaccia bez kynutí

Celozrnná focaccia bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 23. 10. 2007 19:51

    Co znamená v té nádivce těch 20 ořechů?

  • Yvona Daňková | 23. 10. 2007 19:00

    Samozřejmě máte p. Blanko pravdu. Koláčky potřeme rozpuštěným máslem a navrch dáme drobenku.Dále jsem našla chybu u nádivky, má tu být 200 g ořechů, né 20. Omlouvám se.

  • Andra | 23. 10. 2007 13:11

    Súhlasím s p. Blankou, na vrch má ísť určite drobenka.

  • Markéta.W | 23. 10. 2007 09:44

    Není tento recept špatně napsaný, nebo ho asi nechápu jako paní Blanka V.

  • Blanka V. | 23. 10. 2007 07:15

    Asi jste v popisu receptu myslela paní Yvono "potřeme máslem a dáme drobenku". Nebo jsem to špatně pochopila?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Svatba Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Droždí Hera Hladká mouka Hřebíček Hrubá mouka Máslo Mléko Ořechy Rozinky Skořice Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Dort s čokoládovým krémem

Dort s čokoládovým krémem

Křupavé vafle s avokádem, lososem a vejcem

Křupavé vafle s avokádem, lososem a…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

25
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
25
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…
23
"Míša" roláda
"Míša" roláda
23
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Koláče s ořechy bez kynutí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact