• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koláč ze zakysané smetany
Napište svůj komentář k receptu

Koláč ze zakysané smetany

autor: Arven
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč ze zakysané smetany
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Korpus
    • 170
      g máslo změklé
    • 170
      g cukr krupice
    • 3
      ks vejce velká
    • 220
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 150
      ml zakysaná smetana
    • 400
      g borůvky
  • Poleva
    • 200
      g tvaroh jemný, možno nahradit lučinou
    • 100
      g cukr práškový

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Otevírací koláčovou formu o průměru 22 centimetrů vymastěte a vyložte pečicím papírem (i po stranách).
2
Máslo, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr dejte do mísy. Vařečkou promíchávejte dvě až tři minuty, než se směs dobře spojí a zesvětlá. Pokud použijete elektrický hnětač, trvá to minutu nebo dvě. Potom do hmoty vetřete čtyři lžíce zakysané smetany a polovinu borůvek.

RADA: Máslo bez lednice

3
Směs přelijte do formy a uhlaďte. Pečte 50 minut, dokud koláč pěkně nevyběhne a není na dotyk pevný a pružný. Nechte ho ve formě 10 minut zchladnout. Pak koláč vyjměte z formy a na kovové mřížce nechte zcela vychladnout.

RADA: Co s vybouleným dortem

4
Na polevu utřete tvaroh s cukrem a zbývající zakysanou smetanou do hladka. Vychladlý koláč potřete polevou a posypte zbylými borůvkami. Pokud ho nesníte hned, vydrží vám v chladničce překrytý potravinovou fólií i několik dní. Před podáváním však nechte dezert chvíli stát při pokojové teplotě, bude chutnější.

RADA: Zmrazené drobné ovoce

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Cukr Cukr krupice Hladká mouka Máslo Prášek do pečiva Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Kuřecí jáhlové rizoto

Kuřecí jáhlové rizoto

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

63
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
40
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda
38
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
35
Plněné batáty
Plněné batáty
26
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Koláč z pochoutkové smetany
Koláč z pochoutkové smetany
Koláč z rebarbory
Koláč z rebarbory
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Koláče "Věřte, nevěřte"
Koláče "Věřte, nevěřte"
Koláče z Chyšek
Koláče z Chyšek
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
Koláček faraóna Pepiho, základní recept
  • Recepty.cz
  • Koláč ze zakysané smetany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact