• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koláč z podmáslí
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z podmáslí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z podmáslí
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 175
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • pomerančová kůra najemno nastrouhaná, z 1 pomeranče
    • pomerančová šťáva ze dvou pomerančů
    • 4
      ks vejce středně velká, žloutek a bílek zvlášť
    • 200
      g mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 50
      g mandle mleté
    • 150
      ml podmáslí
  • Na ozdobu:
    • pomerančová kůra hoblinky na ozdobu
  • Na jahodový kompot:
    • 400
      g jahody 400–450 g
    • mučenka 3-4 plody
    • 1
      lžíce pomerančová šťáva 1-2
    • créme fraiche nebo zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo se 175 g cukru vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte pomerančovou kůru a pak jeden po druhém žloutky. Mouku prosejte se solí a kypřicím práškem a promíchejte s mandlemi. Asi třetinu této směsi opatrně vmíchejte do máslového základu spolu s polovinou podmáslí. Postupně přidejte zbytek mouky i podmáslí. Přimíchejte šťávu z jednoho pomeranče. Nakonec opatrně vetřete sníh z bílků. Vlijte do pečicím papírem vyložené dortové formy, povrch uhlaďte a pečte 40 až 45 minut, nebo až těsto na dotek zpevní. Nechte asi 5 minut chladnout ve formě.
2
Smíchejte zbylou pomerančovou šťávu s citronovou, cukrem a směsí potřete ještě teplý povrch koláče. Nechte vsáknout a pak ozdobte hoblinkami pomerančové kůry, omočené v moučkovém cukru.
3
Jahody omyjte, pokrájejte, smíchejte s dužninou mučenky, přidejte trochu pomerančové šťávy s cukrem a nechte asi hodinu stát při pokojové teplotě. Podávejte ke koláči spolu s crème fraîche nebo zakysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • květa | 22. 2. 2012 00:11

    zkusím, jistě to bude výborné :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červen Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Créme fraiche Cukr krupice Jahody Mandle Máslo Mouka Mučenka Podmáslí Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Nakládané maso

Nakládané maso

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Piškotový korpus - dvoupatrový dort

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

778
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
209
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
203
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
168
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
120
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Další doporučené recepty:

Koláč z Margotky od Evky
Koláč z Margotky od Evky
Koláč z oříškových šnečků
Koláč z oříškových šnečků
Koláč z pekla
Koláč z pekla
Koláč z pochoutkové smetany
Koláč z pochoutkové smetany
Koláč z rebarbory
Koláč z rebarbory
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
  • Recepty.cz
  • Koláč z podmáslí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact