• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koláč z podmáslí
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z podmáslí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z podmáslí
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 175
      g máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • pomerančová kůra najemno nastrouhaná, z 1 pomeranče
    • pomerančová šťáva ze dvou pomerančů
    • 4
      ks vejce středně velká, žloutek a bílek zvlášť
    • 200
      g mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 50
      g mandle mleté
    • 150
      ml podmáslí
  • Na ozdobu:
    • pomerančová kůra hoblinky na ozdobu
  • Na jahodový kompot:
    • 400
      g jahody 400–450 g
    • mučenka 3-4 plody
    • 1
      lžíce pomerančová šťáva 1-2
    • créme fraiche nebo zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo se 175 g cukru vyšlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte pomerančovou kůru a pak jeden po druhém žloutky. Mouku prosejte se solí a kypřicím práškem a promíchejte s mandlemi. Asi třetinu této směsi opatrně vmíchejte do máslového základu spolu s polovinou podmáslí. Postupně přidejte zbytek mouky i podmáslí. Přimíchejte šťávu z jednoho pomeranče. Nakonec opatrně vetřete sníh z bílků. Vlijte do pečicím papírem vyložené dortové formy, povrch uhlaďte a pečte 40 až 45 minut, nebo až těsto na dotek zpevní. Nechte asi 5 minut chladnout ve formě.
2
Smíchejte zbylou pomerančovou šťávu s citronovou, cukrem a směsí potřete ještě teplý povrch koláče. Nechte vsáknout a pak ozdobte hoblinkami pomerančové kůry, omočené v moučkovém cukru.
3
Jahody omyjte, pokrájejte, smíchejte s dužninou mučenky, přidejte trochu pomerančové šťávy s cukrem a nechte asi hodinu stát při pokojové teplotě. Podávejte ke koláči spolu s crème fraîche nebo zakysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • květa | 22. 2. 2012 00:11

    zkusím, jistě to bude výborné :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Červen Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Créme fraiche Cukr krupice Jahody Mandle Máslo Mouka Mučenka Podmáslí Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Volské topinky

Volské topinky

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Ledový salát s krutony

Ledový salát s krutony

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

28
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím,…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
18
Míša řezy
Míša řezy
16
Pečené brambory s cibulí
Pečené brambory s cibulí

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Jediná fotka z mejdanu pro Bartošku (†78)! Co se dělo uvnitř?

Jediná fotka z mejdanu pro Bartošku (†78)! Co se dělo uvnitř?

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Koláč z Margotky od Evky
Koláč z Margotky od Evky
Koláč z oříškových šnečků
Koláč z oříškových šnečků
Koláč z pekla
Koláč z pekla
Koláč z pochoutkové smetany
Koláč z pochoutkové smetany
Koláč z rebarbory
Koláč z rebarbory
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
  • Recepty.cz
  • Koláč z podmáslí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact