• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koláč z pochoutkové smetany
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z pochoutkové smetany

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z pochoutkové smetany
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • 2
      lžička kakao
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 500
      ml zakysaná smetana pochoutková
  • Náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička maizena

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady na těsto smícháme na řidší hmotu a polovinu vlejeme na vymazaný plech. Tvaroh vymícháme s cukrem, žloutkem, máslem a maizenou a lžičkou klademe na těsto malé kopečky. Zalejeme druhou polovinou těsta a při střední teplotě pečeme asi 45 minut. Upečený koláč pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

Švestkový koláč ze zakysané smetany

Švestkový koláč ze zakysané smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SonaK. | 11. 6. 2011 13:16

    Výborný, dokonalý a jednoduchý. Pekla jsem už několikrát a vždy měl obrovský úspěch a rychle se snědl.. Všem doporučuji vyzkoušet.

  • Janik | 1. 2. 2007 12:29

    Moc dobré,rodina cenila nejen,jak koláč chutnal,ale také jak pěkně vypadal.Pekla jsem 45 min. při 160st.

  • Anonym | 25. 6. 2006 10:18

    Tak bohuzel se nepovedl ani me.Po vyndani z trouby byl pekny,ale myslela jsem si,ze by v te troube mohl jeste chvili byt,tak jsem ho tam dala jeste na chvili dopict a po vyndani byl zdrcli,neco podobneho jako u "beba".Bohuzel skoncil v kosi.

  • Tereza Jarčušková | 19. 6. 2006 06:53

    Podľa toho ako popisujete, povedala by som, že chyba bola v pečení. Asi ste ho piekli pri veľmi vysokej teplote, preto zvonku vyzeral ako upečený, ale vnútri ešte nebol. Skúste nabudúce stiahnuť po 10 min teplotu na 170 st. a dopiecť pomalšie.

  • beba | 17. 6. 2006 21:21

    Terezka, som nešťastná, lebo som dnes piekla váš koláč, keď som ho vybrala z rúry bol krásne vysoký a potom splasol a teraz, keď ho krájam vyzerá na reze ako nedopečený, taký divný ako puding. Neviete mi poradiť, čo sa mohlo stať, postupovla som presne podľa receptu.

  • JANA | 13. 6. 2006 16:29

    Terezko,dekuji vam,urcite vyzkousim.Jana

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 12:55

    Maizena je škrob, je to ale jedno, aký použijete, či kukuričný alebo zemiakový. U nás dostať aj pochúťkovú kyslú smotanu, je jemnejšia, ale kľudne dajte takú kyslú smotanu, akú dostanete. Ešte sa ospravedlňujem za neskorú odpoveď, bola som chorá.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 6. 2006 10:06

    O víkendu jsem dělala, Terezko, "sežrali" mně to ještě teplé z plechu. Dnes musím zopakovat. Díky moc, nevěřila jsem zakysané smetaně do těsta, teď se omlouvám. Vláčné, mokré, výborné i na oko krásně vypadá.

  • Jana | 9. 6. 2006 06:51

    Prosim,to se tak jmenuje-pochoutkova kysana smetana?Znam jen kysanou smetanu.Dekuji.

  • Soňa N | 8. 6. 2006 13:36

    Myslím že Maizena je kukuřičný škrob ne bramborový.

  • Jana Kutačová | 8. 6. 2006 11:00

    Maizena je bramborový škrob-něco jako Solamyl,používá se např. na pečení nebo zahušťování pokrmů.:o)

  • Dáda | 8. 6. 2006 10:42

    Jsem začátečník,co je prosím maizena?

  • Airan | 8. 6. 2006 09:00

    Tento kolac moc rada delam, vrele doporucuji! Je vyborny! Jednou jsem nemela smetanu, dala jsem tam velky smetanovy jogurt a take to bylo dobre.

  • Zuzana Šindlerová | 7. 6. 2006 12:33

    Úplně stejný recept jsem si dneska vytiskla pod názvem Smetanový koláč s tvarohem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jedlá soda Kakao Maizena Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Tvaroh Vejce Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Chřestový salát s kozím sýrem

Chřestový salát s kozím sýrem

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným…
16
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
14
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
13
Dýňové latte
Dýňové latte

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 10.10.2025

Deník Aha! 10.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Koláč z oříškových šnečků
Koláč z oříškových šnečků
Koláč z pekla
Koláč z pekla
Koláč z podmáslí
Koláč z podmáslí
Koláč z rebarbory
Koláč z rebarbory
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Koláč ze zakysané smetany
Koláč ze zakysané smetany
  • Recepty.cz
  • Koláč z pochoutkové smetany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact