Výborný, dokonalý a jednoduchý. Pekla jsem už několikrát a vždy měl obrovský úspěch a rychle se snědl.. Všem doporučuji vyzkoušet.
Moc dobré,rodina cenila nejen,jak koláč chutnal,ale také jak pěkně vypadal.Pekla jsem 45 min. při 160st.
Tak bohuzel se nepovedl ani me.Po vyndani z trouby byl pekny,ale myslela jsem si,ze by v te troube mohl jeste chvili byt,tak jsem ho tam dala jeste na chvili dopict a po vyndani byl zdrcli,neco podobneho jako u "beba".Bohuzel skoncil v kosi.
Podľa toho ako popisujete, povedala by som, že chyba bola v pečení. Asi ste ho piekli pri veľmi vysokej teplote, preto zvonku vyzeral ako upečený, ale vnútri ešte nebol. Skúste nabudúce stiahnuť po 10 min teplotu na 170 st. a dopiecť pomalšie.
Terezka, som nešťastná, lebo som dnes piekla váš koláč, keď som ho vybrala z rúry bol krásne vysoký a potom splasol a teraz, keď ho krájam vyzerá na reze ako nedopečený, taký divný ako puding. Neviete mi poradiť, čo sa mohlo stať, postupovla som presne podľa receptu.
Terezko,dekuji vam,urcite vyzkousim.Jana
Maizena je škrob, je to ale jedno, aký použijete, či kukuričný alebo zemiakový. U nás dostať aj pochúťkovú kyslú smotanu, je jemnejšia, ale kľudne dajte takú kyslú smotanu, akú dostanete. Ešte sa ospravedlňujem za neskorú odpoveď, bola som chorá.
O víkendu jsem dělala, Terezko, "sežrali" mně to ještě teplé z plechu. Dnes musím zopakovat. Díky moc, nevěřila jsem zakysané smetaně do těsta, teď se omlouvám. Vláčné, mokré, výborné i na oko krásně vypadá.
Prosim,to se tak jmenuje-pochoutkova kysana smetana?Znam jen kysanou smetanu.Dekuji.
Myslím že Maizena je kukuřičný škrob ne bramborový.
Maizena je bramborový škrob-něco jako Solamyl,používá se např. na pečení nebo zahušťování pokrmů.:o)
Jsem začátečník,co je prosím maizena?
Tento kolac moc rada delam, vrele doporucuji! Je vyborny! Jednou jsem nemela smetanu, dala jsem tam velky smetanovy jogurt a take to bylo dobre.
Úplně stejný recept jsem si dneska vytiskla pod názvem Smetanový koláč s tvarohem.