• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koláč z pochoutkové smetany
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z pochoutkové smetany

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z pochoutkové smetany
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce jedlá soda
    • 2
      lžička kakao
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 500
      ml zakysaná smetana pochoutková
  • Náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžička maizena

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady na těsto smícháme na řidší hmotu a polovinu vlejeme na vymazaný plech. Tvaroh vymícháme s cukrem, žloutkem, máslem a maizenou a lžičkou klademe na těsto malé kopečky. Zalejeme druhou polovinou těsta a při střední teplotě pečeme asi 45 minut. Upečený koláč pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

Švestkový koláč ze zakysané smetany

Švestkový koláč ze zakysané smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SonaK. | 11. 6. 2011 13:16

    Výborný, dokonalý a jednoduchý. Pekla jsem už několikrát a vždy měl obrovský úspěch a rychle se snědl.. Všem doporučuji vyzkoušet.

  • Janik | 1. 2. 2007 12:29

    Moc dobré,rodina cenila nejen,jak koláč chutnal,ale také jak pěkně vypadal.Pekla jsem 45 min. při 160st.

  • Anonym | 25. 6. 2006 10:18

    Tak bohuzel se nepovedl ani me.Po vyndani z trouby byl pekny,ale myslela jsem si,ze by v te troube mohl jeste chvili byt,tak jsem ho tam dala jeste na chvili dopict a po vyndani byl zdrcli,neco podobneho jako u "beba".Bohuzel skoncil v kosi.

  • Tereza Jarčušková | 19. 6. 2006 06:53

    Podľa toho ako popisujete, povedala by som, že chyba bola v pečení. Asi ste ho piekli pri veľmi vysokej teplote, preto zvonku vyzeral ako upečený, ale vnútri ešte nebol. Skúste nabudúce stiahnuť po 10 min teplotu na 170 st. a dopiecť pomalšie.

  • beba | 17. 6. 2006 21:21

    Terezka, som nešťastná, lebo som dnes piekla váš koláč, keď som ho vybrala z rúry bol krásne vysoký a potom splasol a teraz, keď ho krájam vyzerá na reze ako nedopečený, taký divný ako puding. Neviete mi poradiť, čo sa mohlo stať, postupovla som presne podľa receptu.

  • JANA | 13. 6. 2006 16:29

    Terezko,dekuji vam,urcite vyzkousim.Jana

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 12:55

    Maizena je škrob, je to ale jedno, aký použijete, či kukuričný alebo zemiakový. U nás dostať aj pochúťkovú kyslú smotanu, je jemnejšia, ale kľudne dajte takú kyslú smotanu, akú dostanete. Ešte sa ospravedlňujem za neskorú odpoveď, bola som chorá.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 6. 2006 10:06

    O víkendu jsem dělala, Terezko, "sežrali" mně to ještě teplé z plechu. Dnes musím zopakovat. Díky moc, nevěřila jsem zakysané smetaně do těsta, teď se omlouvám. Vláčné, mokré, výborné i na oko krásně vypadá.

  • Jana | 9. 6. 2006 06:51

    Prosim,to se tak jmenuje-pochoutkova kysana smetana?Znam jen kysanou smetanu.Dekuji.

  • Soňa N | 8. 6. 2006 13:36

    Myslím že Maizena je kukuřičný škrob ne bramborový.

  • Jana Kutačová | 8. 6. 2006 11:00

    Maizena je bramborový škrob-něco jako Solamyl,používá se např. na pečení nebo zahušťování pokrmů.:o)

  • Dáda | 8. 6. 2006 10:42

    Jsem začátečník,co je prosím maizena?

  • Airan | 8. 6. 2006 09:00

    Tento kolac moc rada delam, vrele doporucuji! Je vyborny! Jednou jsem nemela smetanu, dala jsem tam velky smetanovy jogurt a take to bylo dobre.

  • Zuzana Šindlerová | 7. 6. 2006 12:33

    Úplně stejný recept jsem si dneska vytiskla pod názvem Smetanový koláč s tvarohem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jedlá soda Kakao Maizena Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Tvaroh Vejce Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

13
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy…
12
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
11
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi…
11
Linecké cukroví ze špaldové mouky
Linecké cukroví ze…
10
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 3. 11. 2025: Koho čeká náročný začátek týdne a kdo si vyslechne zaslouženou pochvalu?

Denní horoskop na pondělí 3. 11. 2025: Koho čeká náročný začátek týdne a kdo si vyslechne zaslouženou pochvalu?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz 7 měsíců po smrti Aničky Slováčkové (†29): Rozdělili  dědictví za 24 milionů!

7 měsíců po smrti Aničky Slováčkové (†29): Rozdělili dědictví za 24 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Výklad tarotu pro nový týden: Které znamení zažije faleš v lásce? A komu karty vyjdou?

Výklad tarotu pro nový týden: Které znamení zažije faleš v lásce? A komu karty vyjdou?

Další doporučené recepty:

Koláč z oříškových šnečků
Koláč z oříškových šnečků
Koláč z pekla
Koláč z pekla
Koláč z podmáslí
Koláč z podmáslí
Koláč z rebarbory
Koláč z rebarbory
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Koláč ze slaných tyčinek (preclíků)
Koláč ze zakysané smetany
Koláč ze zakysané smetany
  • Recepty.cz
  • Koláč z pochoutkové smetany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact