Všechny přísady na těsto smícháme na řidší hmotu a polovinu vlejeme na vymazaný plech. Tvaroh vymícháme s cukrem, žloutkem, máslem a maizenou a lžičkou klademe na těsto malé kopečky. Zalejeme druhou polovinou těsta a při střední teplotě pečeme asi 45 minut. Upečený koláč pocukrujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
SonaK.
|11. 6. 2011 13:16
Výborný, dokonalý a jednoduchý. Pekla jsem už několikrát a vždy měl obrovský úspěch a rychle se snědl.. Všem doporučuji vyzkoušet.
Janik
|1. 2. 2007 12:29
Moc dobré,rodina cenila nejen,jak koláč chutnal,ale také jak pěkně vypadal.Pekla jsem 45 min. při 160st.
Anonym
|25. 6. 2006 10:18
Tak bohuzel se nepovedl ani me.Po vyndani z trouby byl pekny,ale myslela jsem si,ze by v te troube mohl jeste chvili byt,tak jsem ho tam dala jeste na chvili dopict a po vyndani byl zdrcli,neco podobneho jako u "beba".Bohuzel skoncil v kosi.
Tereza Jarčušková
|19. 6. 2006 06:53
Podľa toho ako popisujete, povedala by som, že chyba bola v pečení. Asi ste ho piekli pri veľmi vysokej teplote, preto zvonku vyzeral ako upečený, ale vnútri ešte nebol. Skúste nabudúce stiahnuť po 10 min teplotu na 170 st. a dopiecť pomalšie.
beba
|17. 6. 2006 21:21
Terezka, som nešťastná, lebo som dnes piekla váš koláč, keď som ho vybrala z rúry bol krásne vysoký a potom splasol a teraz, keď ho krájam vyzerá na reze ako nedopečený, taký divný ako puding. Neviete mi poradiť, čo sa mohlo stať, postupovla som presne podľa receptu.
JANA
|13. 6. 2006 16:29
Terezko,dekuji vam,urcite vyzkousim.Jana
Tereza Jarčušková
|13. 6. 2006 12:55
Maizena je škrob, je to ale jedno, aký použijete, či kukuričný alebo zemiakový. U nás dostať aj pochúťkovú kyslú smotanu, je jemnejšia, ale kľudne dajte takú kyslú smotanu, akú dostanete. Ešte sa ospravedlňujem za neskorú odpoveď, bola som chorá.
Zuzana Šindlerová
|12. 6. 2006 10:06
O víkendu jsem dělala, Terezko, "sežrali" mně to ještě teplé z plechu. Dnes musím zopakovat. Díky moc, nevěřila jsem zakysané smetaně do těsta, teď se omlouvám. Vláčné, mokré, výborné i na oko krásně vypadá.
Jana
|9. 6. 2006 06:51
Prosim,to se tak jmenuje-pochoutkova kysana smetana?Znam jen kysanou smetanu.Dekuji.
Soňa N
|8. 6. 2006 13:36
Myslím že Maizena je kukuřičný škrob ne bramborový.
Jana Kutačová
|8. 6. 2006 11:00
Maizena je bramborový škrob-něco jako Solamyl,používá se např. na pečení nebo zahušťování pokrmů.:o)
Dáda
|8. 6. 2006 10:42
Jsem začátečník,co je prosím maizena?
Airan
|8. 6. 2006 09:00
Tento kolac moc rada delam, vrele doporucuji! Je vyborny! Jednou jsem nemela smetanu, dala jsem tam velky smetanovy jogurt a take to bylo dobre.
Zuzana Šindlerová
|7. 6. 2006 12:33
Úplně stejný recept jsem si dneska vytiskla pod názvem Smetanový koláč s tvarohem.