• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Koláč z pekla
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z pekla

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 76
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z pekla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 250
      g moučkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      dl olej
    • 1
      dl voda
    • prášek do pečiva
  • Na pudink
    • mléko 0,5 l
    • 1
      balíček pudinkový prášek
  • Poleva
    • 2
      balení zakysaná smetana
    • 4
      lžíce moučkový cukr
  • Na posypání
    • skořice Nebo kakao

Postup přípravy receptu

1
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. 2/3 těsta vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, do 1/3 těsta přidáme kakao a cikcak vlijeme na plech. Uvaříme pudink bez cukru a také vlijeme cikcak na těsto na plechu a dáme péci.
2
Do dvou zakysaných smetan dáme 4 lžíce mletého cukru a touto směsí potřeme ještě horký koláč a posypeme skořicí nebo kakaem. Vychladíme v lednici. Příprava vypadá náročně, ale je výborný!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Třešňový koláč z lineckého těsta

Třešňový koláč z lineckého těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zim.ja | 20. 10. 2011 08:33

    Velmi snadné a hlavně rychlé, dlouho nevydržel :)

  • Patrika | 6. 1. 2011 08:21

    Drahá? Zajímalo by mě, co je pro paní levná buchta. Počítala jsem to a velký pekáč vyšel tak na 60 kaček. A nakrájí se z toho dost kousků. Buchta je velmi chutná a rychle zmizí.

  • pepibubu | 24. 11. 2010 10:48

    zajímalo by mě co je na tom tak drahýho.... vypadá to dobře, možná brzo vyzkouším, možná rovnou až dojíme makovec.

  • wiccare | 29. 10. 2010 14:19

    Taková normální buchta, akorát pěkně drahá... Příště si udělám bábovku :-(

  • Nikitta | 7. 10. 2010 15:54

    Dávám jednoznačně za 1*. Peču velmi často a vždy se po něm jen zapráší. Díky za super recept. ;-)

  • NAĎA Schmiedová | 24. 7. 2010 22:28

    těsto s pudinkem posypu jahodami super recept ve všech podobách

  • jarmila krskova | 31. 1. 2010 12:37

    Prekvapuje me, kolik je tady negativnich komentaru - jeste ze jsem je pred upecenim necetla ;-)Po nekolika kouscich musim uznat, ze je opravdu hodne ale hodne moc sladky, ale v prvnim momentu mi prisel naprosto bezkonkurencni. Urcite budu pect casto a rada.

  • Oľga H | 11. 5. 2009 10:33

    Výborné, rýchle, jednoduché, dávam 1. V zozname je skoro ten istý recept pod názvom Pudinkové řezy se zakysanou smetanou.

  • Dita H. | 20. 4. 2009 09:14

    myslím, že je lepší ho poklást meruňkami. A nakonec smetanu postrouhat čokoládou. A fotka moc neodpovídá realitě - musím se pochlubit, že můj bývá opravdu hezký :-)

  • Kája * | 15. 9. 2008 12:10

    U nás všem moc chutnal. Jen do těsta jsem dala méně cukru a karamelový pudink osladila 2 lžícemi cukru. Polevu jsem uděla z 2 zakys.smetan a jedné šlehačky. Posypaný strouhanou čokoládou je skvělý!

  • ivana Tomečkova | 22. 8. 2008 08:40

    tento koláč peču už asi 2roky je bezvadný,dávam na něj ještě ovoce

  • Jana Remková | 8. 8. 2008 22:18

    No,řekla bych,že na to,kolik je tady negativních komentářů,má teto koláč dost dobré hodnocení.Já jsem ho dělala kdysi taky,snědl se,ale nikoho nenadchnul.No a Oldo,s tím cukrem,to je fakt síla.

  • Oldřich Gargulák | 7. 8. 2008 23:34

    Pomalu začínám chápat, proč je nutné rozepisovat recepty podrobně. Jak daleko je nutno zajít? To budeme psát, že mletý cukr je totéž co cukr moučka? Ze 130 komentářů jsou 3 s otázkou, co je to mletý cukr. Zdá se, že myšlení může bolet a proto se mu začínáme vyhýbat! Z homolí se jemný cukr drtil v hmoždíři a je nazýván "tlučený cukr"; moučka se vyrábí mletím krystalového cukru.

  • Oldřich Gargulák | 7. 8. 2008 23:31

    Pomalu začínám chápat, proč je nutné rozepisovat recepty podrobně. Jak daleko je nutno zajít? To budeme psát, že mletý cukr je totéž co cukr moučka? Ze 130 komentářů jsou 3 s otázkou, co je to mletý cukr. Zdá se, že myšlení může bolet a proto se mu začínáme vyhýbat! Z homolí se jemný cukr drtil v hmoždíři a je nazýván "tlučený cukr"; moučka se vyrábí mletím krystalového cukru.

  • Kateřina Gerbrichová | 7. 8. 2008 17:16

    Tento recept jsem si u Vás našla, peču ho již rok a musí říct, že všichni po mě chtějí recept jak všem chutná, dávám 1xxxx

  • Hela - | 4. 12. 2007 16:37

    Ano, mletý cukr je cukr moučka. Ten název pochází z doby, kdy se cukr skladoval v homolích a pak se mlel .

  • Veronika Frydrychová | 4. 12. 2007 15:03

    Může mi někdo říct co se myslí tím mletý cukr (to myslíte cukr moučka?) dík za odpověď

  • Šlégrová Naďa | 4. 12. 2007 14:20

    Bohužel tento koláč nás nenadchnul.Nedoporučuji.

  • Jaroslava Nesselmannová | 27. 11. 2007 20:23

    Tento koláč je výborný. Moc nám doma všem chutnal. Když jsem ho upekla podruhé, přišly nečekaně na návštěvu kamarádky a jen se po něm zaprášilo. Hned jsem jim musela vytisknout recept. Nakonec dávám 3 zakysané smetany smíchané se 3 vanilkovými cukry.Jarka N.

  • Henrieta Mikelová | 13. 10. 2007 11:51

    nám moc chutnal, jen jsem do něj pro oživení chuti přidala kompotované meruňky, pak byl dokonalej

  • Lenka Cvejnová | 7. 10. 2007 18:36

    Saro, pro zajímavost, kolikrát týdně pečete? Já tak jednou, maximálně dvakrát, ale i tak mě to přijde dost.

  • Miroslava Marková | 7. 10. 2007 18:10

    Jedním slovem, vynikající. Pekla jsem ho včera a zítra musím zas. Navrch jsem koláč posypala grankem.

  • Sara | 30. 9. 2007 12:38

    U nás se snědl během chvilky, mé tři děti rozdílného věku i chutí si na něm moc pochutnaly a miínimálně jednou týdně ho musím péci

  • Jakub Palíšek | 24. 9. 2007 20:29

    když se vám blbě tráví dejte si Activiu!!! a do patnácti dnů se vám zlepší trávení!!!!! :-D

  • Ircca | 14. 9. 2007 21:31

    Jste divní! :)

  • Blanka Zetlerová | 13. 9. 2007 14:58

    Neúspěšný koláč - nikomu z naší velké rodiny nechutnal - škoda použitých ingrediencí. Citlivější žaludky měly problémy se zažíváním = špatná kombinace surovin, postupu. Rozhodně nedoporučuji.

  • Blanka Zetlerová | 13. 9. 2007 14:48

    Opravdu je zde přehršel daleko lepších recpetů na koláče. Tento se neosvědčil u žádné z generací v naší rodině...ani chuťově, ani "zažívacím pochodem"...

  • Hana V. | 13. 9. 2007 14:37

    Souhlasím s názorem - co člověk to jiná chuť. Tento koláč už nikdy, ale opravdu nikdy více. Bylo mi líto i použitých ingrediencí, protože se mohly jistě použít na něco daleko lepšího. Nesourodá směs chutí, špatné trávení - i když asi opět jak kdo.

  • Lucie Krejčí | 12. 9. 2007 20:35

    Koláč je opravdu dobrý.Peču podobný,bez kakaového těsta a s malinovým pudinkem,je takový pikantnější. Vychladlý natírám smíchanou zakysanou smetanou s ušlehanou smetanoua jedním vanil.cukr. a sypu strouhanou čokoládou. Je to super.

  • Kalinová Danuše | 10. 9. 2007 12:22

    je dobrý - i kolegyním v práci chutnal, ale ze základního receptu jsem ubrala 50g cukru a pudinku jsem uvařila více

  • Květa | 5. 9. 2007 19:39

    Taky mně nenadchl, ale ani jiné varianty s pudinkem, ale komu chutná, ať si peče. já už nikdy

  • Eva | 5. 9. 2007 12:58

    Opět se uplatnilo přísloví, že co člověk to jiná chuť. Bohužel u nás doma nechutnal nikomu.

  • Jarka | 31. 8. 2007 11:44

    Pekelně dobrý koláč, nám moc chutnal. Rychlý a výborný. Dávám za 1.

  • simona | 30. 8. 2007 15:05

    Musim uznat že jsou lepší dobroty, ale protože to u Nás každému chutnalo tak chválim , je to určitě poživatelný.

  • Lenka | 30. 8. 2007 14:48

    Souhlasím s Martinem, koláč jsem pekla asi před 14-ti dny a ač byl na řezu zajímavý a docela kyprý, tak chuť žádný zázrak.

  • martin dedek | 29. 8. 2007 12:09

    Že by to byl nějakej velkej zázrak se teda vůbec říct nedá jedl jsem mnohem lepší dobroty

  • Kateřina Ježová | 29. 8. 2007 08:25

    tak jsem ten koláč dodělala a zjistila, že se ten pudink má dát na těsto a potom péct, no a já ten pudink dala na už upečené těsto, tak to se mi nepovedlo, sem zvědavá, jaké to bude, ale příště to upeču přesně podle návodu

  • Jana z VM | 29. 8. 2007 08:03

    Kdo má rád, vyzkoušejte to kakao, místo posypání koláče, zamíchat s cukrem do zakysané smetany. JE to výborné !

  • Mižu | 27. 8. 2007 19:39

    No mě taky chutná, sice mi nepřipadá, že by byl nějakej vyjímečnej, ale pochutnala jsem si určitě ;-)Jen jsem si furt myslela, že se ta kysaná smetana vsákne, což se nestalo :-))) Ještě bych přidala ovoce. Nemáte někdo vyzkoušené, které se do něj hodí?

  • Petra | 27. 8. 2007 19:12

    Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho se těsto v troubě peče a na kolik stupnů? A kolik kakaa do 1/3 těsta? Děkuju za radu

  • Jaroslava Heptnerová | 27. 8. 2007 11:03

    Tento koláč je opravdová ńamka.jsme ječn dva ,ale snědl se hned co vychladl. Ani jsem nemohla dát ochutnat přátelům.Dávám za 1

  • Anonym | 26. 8. 2007 20:53

    já dělám těsto skoro stejně. Akorát dávám 4 vejce a zvlášť ušlehám sníh a místo vody 1dcl mléka a bez vanil.cukru. Je to fakt výborovka

  • Zdeňka Kalinová | 25. 8. 2007 15:25

    u nás v celé rodině je to nejlepší koláč jaký známe,děláme ho dokola a ještě se ho nikdo nepřejedl,jednou maminka neměla prášek do pečiva,tak dala prášek co se dává do perníku a místo vanilkového pudinku dala karamelový,vonělo to nádherně i chutnalo a místo 2 zakysaných smetan dáváme 3.

  • Markéta | 25. 8. 2007 07:40

    Tééééda tohleto je PEKELNĚ DOBRÝÝÝ!!!! Je to opravdu velká dobrota,nic bych neubrala, nic nepřidala, je to vše úplně akorát. Jen s tím mletým cukrem - to sem slyšela poprvé a až dnes jsem si přčetla, že to je cukr moučkový - no já do těsta dala krupicový a taky se povedlo. Díky za SUPER RECEPT!!!

  • Jana z Kanady | 24. 8. 2007 18:57

    Ircco,dekuji za informaci,velice mne to pomohlo.

  • Ircca | 24. 8. 2007 10:09

    Já jsem je ted prozkoumala a jedna váží 190g, kolik je to ml nevim, ale na těch mých se údaj o objemu nevyskytuje, snad vám to pomůže.

  • Jana z Kanady | 23. 8. 2007 21:04

    Jak jsou velke 2 zakysane smetany?Bydlim v Kanade a nemam tuseni,je to po 100 ml nebo 250ml?Dekuji.

  • Zdenička Röselová | 22. 8. 2007 11:45

    Je to božská mňamka!!!

  • Mila Foglova | 22. 8. 2007 00:17

    Tak mame opet dalsi zaludecni orgasmus za sebou, bylo vynikajici, jen jsem do testa pridala jeste svestky a trochu skorice, velka mnamka davam za 1.

  • Petra Hájková | 21. 8. 2007 18:55

    Tak tenhle koláč u nás mizí závratnou rychlostí. Nedejbože, když ho udělám a pak nejsem dva dny doma, zbyde jen prázdnej plech. Je to vážně fantastickej koláč!

  • Veronika | 20. 8. 2007 16:21

    dnes jsem dopekla a uz jsem tretinu snedla jak je vynikajici!! Jen mi prijde ze je moc nizky, na jak velkem plechu jste jej delaly? srazeny neni, je krasne nadychany, ale mohl by byt vyssi!! jinak skutecne davam za jedna,je snadny rychly...

  • Misa | 19. 8. 2007 09:48

    Tento koláč doma dělám nejčastěji:-) Akorát pudink dávám zásadně studený a dělám ho z litru mléka a vsypu necelé tři pudinky a na polevu dávám tři kys. smetany.

  • Lenka Hajná | 17. 8. 2007 19:25

    Minule jsem ho dělala už poněkolikáté, ale místo zakysané smetany jsem použila velký bílý jogurt-je to skoro to samé

  • Patrika | 17. 8. 2007 17:15

    Zrovna jsem ho pekla asi po čtvrté... Nečekám, až bude pudink studený nešel by tak dobře z hrnce, jakmile jej uvařím, hned ho rozprskám po koláči, mám plynovou troubu, peču ho většinou tak 25-30 minut. Plech vysypávám hrubou moukou, nikdy se mi nepřipálil.

  • Michaela Vacovská | 17. 8. 2007 14:46

    prosím, prosím, jsem pečící začátečník....Jak dlouho se to peče a na kolik stupňů? Díky

  • Mona | 17. 8. 2007 11:11

    Musim pockat,az pudink bude studený?

  • Anonym | 17. 8. 2007 10:13

    Jak dlouho a na kolik mam péct ?

  • Anonym | 9. 8. 2007 15:44

    Koláč jsem pekla právě teď. Zapomněla jsem dát do 1/3 kakao. Pudink jsem dala karamelový.Koláč je výborný. Musím jít od něho nebo nic pro ostatní nezbyde.

  • Handula | 8. 8. 2007 16:08

    Jak říká moje kolegyně, je to "jízda". Nejím sladké ani koláče a buchty, ale tohle jsem si neodpustila a porušila všechna předsevzetí.

  • Šárka Vurmová | 7. 8. 2007 21:53

    koláč je výborný, pečeme ho již delší dobu, na zakysanou smetanu je možné nakrájet na kolečka kiwi

  • Patrika | 7. 8. 2007 13:29

    Koláč jsem dělala i s karamelovým pudinkem podle paní Jany Pekové a byl skutečně velmi jedlý a chutný....už jsem ho dělala 3x a pokaždé s úspěchem :-)

  • Zuzana Svecova | 7. 8. 2007 09:57

    Kolac je vyborny!!!!

  • V. J. | 6. 8. 2007 12:47

    Koláč je výborný :-) mažel moc sladké nemusí ale tenhle koláč snědl :-) a tak jsem ho upekla na své narozeniny a všichni byli nadšeni :-) a zítra ho peču otci na oslavz narozenin v práci :-) ... takže v naší rodině jednoznačně úspěch :-)

  • Jana Peková | 1. 8. 2007 14:37

    Dnes jsem vyzkoušela s karamelovým pudinkem a je opravdu jedlý - 1.

  • Petra B. | 31. 7. 2007 13:22

    Paráda. Dělala jsem 2x po sobě... A recept rozdala širému okolí... Dávám 1

  • Patrika | 29. 7. 2007 18:40

    Naprosto vynikající, úspěch v celé rodině, příští týden ho musím udělat znovu :-)

  • Jitka Horálková | 23. 7. 2007 16:28

    upečeno, snězeno. Vynikající!!

  • Helena Bednářová | 21. 7. 2007 21:38

    Znám, a dělám, dávám ovocné pudingi, nejvíce nám banánový a nebo malinový. Dělám často a je hned pryč!:-)

  • sasa31 sasa31 | 21. 7. 2007 09:49

    Dělala jsem a je moc dobrý:-)

  • Iveta Almassova | 17. 7. 2007 08:19

    Kolac vypada velice zajimave a lakave,ale zajimala by me jedna dulezita vec a to doba a stupne peceni.Dekuji.Iveta.

  • Martina Bernová | 16. 7. 2007 09:32

    Bezva recept! Koláč z pekla zmizel hned jak jsem ho dala "do placu". Dávám 1*. Díky za typ. Měla jsem s ním velký úspěch.

  • Jana Melecká | 15. 7. 2007 11:13

    Koláč výborný. Přidala jsem do těsta černý rybíz a maliny. Zase to má jinou chuť.

  • Pavla Štefanová | 13. 7. 2007 18:49

    Moc dobré, děkuji.

  • Zita Matejkova | 13. 7. 2007 13:41

    A ještě chci doplnit,že tento dělám -piškot tmavý+pudink světlý i jiný než vanilkový a posypat griliášem,čokopolevou a pokapat vaječňákem.Taky .výborný.

  • Zita Matejkova | 13. 7. 2007 13:37

    Potom se musíte zmínit hlavně o Pudinkových řezích se zakysanou smetanou to je taky ten "samý recept" s obdobou.Vždyť je to jedno,ať si každý peče a chválí to,co zrovna vaří nebo peče a hlavně ,že mu chutná.Vy byste přišla na nápad posaypat to skořicovým cukrem? V tom je totiž ten vtip.Já tento recept mám ve svých doma už déle,je výborný,dělám všechny tři a zrovna Margot jim nejedou,právě kvůli čokopudinku,takže vidíte!?

  • Sarka Honzakova | 13. 7. 2007 13:31

    Jirino, ja to pochopila, jak to myslite, ale zase se vzijte do situace nekoho, kdo tu na jare nebyl, Margot rezy zapadly a nenarazil na ne a diskuzi k nim necetl a ted si rad pocte, jak nekdo jasa nad timto receptem a litim pudinku na testo ;-) Mam radu pro vahave, upecte oboji, oba recepty jsou vynikajici :-)

  • Jiřina | 13. 7. 2007 11:30

    Šárko, nechtěla jsem kritizovat a zabývat se vkládáním receptů. Vím, že je to obtížné.Je hodně lidí co na tyto stránky narazí jenom náhodně a rádi se seznámí s dobrým receptem. Ani já nevím jaké recepty byly na tomto webu vkládané před 2 lety. Jsem vděčná za každý dobrý recept a doporučení od ostatných děvčat. U Koláče z pekla jsem se pozastavila jenom nad tím, že před zhruba měsícem stejné čitatelky jásaly nad litím pudinku u Margot řezů a teď to dělají opět u tohoto moučníku. I já jsem jásala u Margot řezů. Byla jsem nadšena z nápadu - lití pudinku do těsta = je to přece velká mňamka. Nevidím ale důvod opěvovat podobný moučník. Jenom chci upozornit ostatné čitatelky, že na tomto webu je stejný moučník pod názvem Margot řezy, který "frčel" na jaře letošního roku. Děvčata, píšu to z teho důvodu, že mám ráda, když mě někdo upozorní na dobrý recept a potom již sama zvážím, který recept zůstane u mě na prvním místě. Děkuji za pochopení.

  • Sarka Honzakova | 13. 7. 2007 10:32

    Jirino, zkousela jsem oboji, i kdyz je to jen obmena receptu...chutove byly vyraznejsi asi Margot rezy, prece jen cokopudink a Margot je uplne jina chut nez vanilkovy pudink a skorice. A proc nejasat, kdyz obe varianty jsou vyborne. Myslim, ze neni v silach cloveka, ktery vklada recept zjistovat, zda zde uz podobny neni. Ja to zkousela, pri vkladani jednoho receptu a stejne jsem byla upozornena, ze dokonce 2 podobne tu uz jsou.

  • Jiřina | 13. 7. 2007 08:54

    Jaký je chuťový rozdíl mezi Koláčem z pekla a Margot řezy? Když již mám vyzkoušené Margot řezy do kterých se taky lije pudink a na upečený potírá zakysaná smetana, nevidím důvod proč dělat stejný koláč uveřejněný pod jiným názvem. Mám pocit, že stejní návštěvníci tohoto webu, psali komentáře i u receptu Margot řezy i u Koláče z pekla. Děvčata proč jasáte, když jste se s receptem již vlastně setkaly. Jestli dáte do těsta hladkou mouku anebo polohrubou a na zakysanou smetanu kakao anebo nastrouhanou čokoládu je to přece jedno. Záleží jenom co máte rádi.Základ u obou moučníku je ale stejný.

  • Jana Kutačová | 13. 7. 2007 00:09

    Zdeni,opravdu moc děkuji za odpověď.Já jsem se právě proto ptala,jak to doopravdy s tím pudinkem je.:o)Dala jsem ho vlažný(zlatá střední cesta) a všem to opravdu moc chutnalo.Jo a do něj jsem přidala trošku cukru,jen tak od oka asi 2 lžičky.Posypala kakaem,skořicovým cukrem a dala vychladit..:o))

  • Zdeňka | 12. 7. 2007 21:54

    Jani,já dávám pudink zásadně vychládlý,lžící dělám hromádky,na řezu to vypadá pěkně a nikdy nemám problém,že by pudink z plechu utíkal.Ale vždycky ho osladím,protože neslazený nám nechutná.

  • Jana Kutačová | 12. 7. 2007 20:26

    Vynikající koláč.Všem opravdu moc chutnal.Skvělý recept.:o)

  • Jana Kutačová | 12. 7. 2007 15:35

    Milá Pavli,děkuji za vysvětlení.Mohlo to být i bez těch vykřičníků.Jinak jsem si myslela,že asi horký,ale znám i buchtu,kde se na těsto před pečením dává pudink studený nebo spíš vlažný,aby se těsto nesrazilo.proto jsem se jen chtěla ujistit.Sladké moc nemusím,tak ten pudink neosladím.o)

  • Pavla | 12. 7. 2007 14:19

    Milá Jano, přečtěte si všechny komentáře!!!A když je tam, že vlijeme na plech-tak to znamená že horký. Já jsem puding osladila jednou lžící cukru, ale záleží na tom, jak kdo má rád sladké!

  • Jana Kutačová | 12. 7. 2007 11:31

    Ten pudink dát ještě teplý nebo nechat vychladit?A opravdu se nemusí osladit?Komentáře jsem četla,jen tady není nikde řečeno,jestli je správně dát teplý nebo studený pudinkChci to dnes upéct,tak ať vím jak na to...Děkuji:o)

  • Kamila Bezdekova | 11. 7. 2007 17:25

    Tak už jsem ho taky vyzkoušela je opravdu super,dala jsem místo holé skořice skořicový cukr,bylo to bezva,všichni komu jsem dala zkusit chtějí recept.

  • Tereza Bělská | 11. 7. 2007 13:44

    udělala sem ho dnes ráno a musím říct že je vynikající!!! Rodina ještě neměla možnost ho ochutnat ale věřím že by ho pochválili taktéž!! Naprostá delikatesa;o)

  • Vlasta K. | 9. 7. 2007 12:15

    Tak jsem koláč pekla na skautský tábor na 3 plechy, mě to chutnalo moc, uvidím, co na to řekne 25 zmlsaných dětí. Jinak za 1***

  • Jitka Horálková | 8. 7. 2007 11:44

    Vynikající! Vřele doporučuji těm co ještě nezkusili.Dávám za 1

  • Andik | 7. 7. 2007 21:16

    tak jsem to hned skusila..a je to vyborne..ani ne moc sladke..supa..

  • Lucie | 7. 7. 2007 20:04

    Je vazne skvelej!!! Behem jednoho tydne jsem ho pekla 3x, jak vsem chutnal! Jednoduchy, rychly a vyborny :-) Davam jen 4 vejce a puding trosku osladim.

  • mony | 7. 7. 2007 17:29

    Miluju sladke a toto je bombastic fantastic

  • Zuzana | 7. 7. 2007 17:19

    Koláč byl výborný, všem moc chutnal. Pudink jsem dala vanilkový, k uvedenému množství mouky a cukru jsem trochu přidala, koláč byl tedy vyšší. Pekla jsem na 180°. Bezva recept, dávám 1.

  • Dana Křížová | 6. 7. 2007 20:08

    Ať se to jmenuje jak chce, na názvu mi vůbec nesejde, protože je to veeeeelká dobrota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o))) Neměla jsem jiný než čokoládový pudink, ale to je nejspíš jedno že, jaký se použije ;o) Fakt to bylo super!

  • Anděla Sobotková | 6. 7. 2007 09:27

    Koláč byl vynikající, jen bych osladila trošičku ten pudink:-). Jinak dávám za jedna.

  • gábina 1111 | 5. 7. 2007 17:10

    Marto,já peču všechno,pokud není uvedeno jinak, na 180 stupňů a ještě mě to nezklamalo!

  • lidmila šírová | 4. 7. 2007 21:36

    koláč je skvělý,my ho děláme pod názvem Vilémova buchta.

  • gábina 1111 | 4. 7. 2007 19:28

    je to bomba!Jednou jsem jedla podobný,byl tam jiný poměr těsta a pudinku,ale tenhle je o moc lepší!!!Před 4 hodinama upečený a je ho půlka pryč a to jsme na to jen 3

  • rosnička | 4. 7. 2007 14:28

    Tak já bohužel musím říci, že se mi koláč nepovedl, vypadal podezřela a chutnal hrozně moc uměle, bohužel ho nikde nesnědl, tak jsem ho musela vyhodit:(. Nevím kde jsem udělala chybu.

  • Marta | 4. 7. 2007 08:42

    Na pohled super recept, ale chybí pro méně zkušené hospodyňky uvést dobu a stupně pečení. Poradí prosím někdo? Marta

  • Petra | 3. 7. 2007 13:23

    Vajec jsem nedala 5 ale 4, a i tak byl koláč eňo ňůňo. Lahůdka!

  • Tamara | 3. 7. 2007 11:18

    Děkuji všem za rady ohledně remosky.

  • Bara | 2. 7. 2007 14:39

    Velice dobre, melo velky uspech u nas doma.Davam taktez za 1.

  • KatkaR | 2. 7. 2007 11:49

    koláč byl dobrý

  • Vlaďka | 2. 7. 2007 10:24

    Opravdu dobrota, měl by se spíš jmenovat Koláč z nebe ! Ale dětem se ten název líbil, maslí si, že si ho pečou čerti. Dávám 1.

  • Monika2 | 30. 6. 2007 16:36

    S pečením v remosce mám zkušenost: co je dávka na velký plech, stačí dělit na polovinu. Hrníčkové recepty jsem si upravila tak, že místo velkých jsem dávala malé hrnečky. A co se týká buchet, tak ty z remosky byly vždycky nejlepší!

  • Kateřina Candrová | 30. 6. 2007 11:29

    Právě jsme s manželem ochutnali. Je úžasný, jemný, akorát sladký, ingredience se svou chutí vzájemně doplňují. Je prostě bezchybný. Na posypání a do těsta jsme použili granko. Děkuji za recept.

  • Roman Raba | 30. 6. 2007 10:57

    Tento recept jsou jen nepatrně pozměněné Pudinkové řezy se zakysanou smetanou.

  • Libuše Římalová | 30. 6. 2007 00:16

    Ten puding se tam naleje teplý,nebo vychladlý.Dík

  • Sarka Honzakova | 29. 6. 2007 14:06

    Tamaro, ja osobne s pecenim v remosce zkusenost nemam, ale tchyne v ni pece dost casto. Co se ji synove odstehovali, pece v tydnu prave jen v remosce a na vikend klasicky na plechu pro vnoucky ;-). Takze to jde, vcera jsem od ni zrovna mela bublaninu v remosce nedavno dokonce i kynute buchty...mnam. Ale asi bych to vyzkousela driv, nez az na te dovolene. Treba to budes muset trosku "vychytat".

  • Máří | 29. 6. 2007 13:59

    Do remosky bych asi dala poloviční nebo 3/4 dávku. Ale jinak mám s pečením v remosce dobré zkušenosti. Koláče nejsou vysušené, akorát když je větší objem - třeba rýžový nákyp pro pět lidí, tak to trvá déle než v troubě. Dělala jsme v remosce i kynuté buchty, bublaniny. Moje mamka kdysi v remosce pekla i vánoční cukroví, když nám před vánoci zkolabovala trouba.

  • Tamara | 29. 6. 2007 12:46

    Koláček výborný, dávám 1 a mám malý dotaz na zkušené pekařky a kuchařky. Chci na chatě upéct nějaký koláč, k Vánocům jsem dostala elektrickou pánev ( remosku ), v návodu se píše, že v ní lze dělat pizzu. Myslíte, že bych v ní mohla tedy zkusit i koláč?

  • Zuzana | 28. 6. 2007 15:58

    Je to obdobný koláč jako již uvedený recept "Margot buchta" a musím říct, že je opravdu výborný, s tím pudinkem je vláčný a Margotka navrchu krásně voní. Děti už dle vůně Margotky vědí, co jsem pekla :-).

  • Helena | 27. 6. 2007 19:01

    Tento moučník znám pod názvem "Péřová buchta". Je skutečně vynikající - nejlepší v létě, pěkně vychlazený! Mňam!

  • zita matejkova | 20. 5. 2007 22:40

    Jsou to vlastně řezy s pudinkem a zakysanou smetanou akorát místo čokolády je na vrchu skořice,znám toto jako "měsíční krajina",velmi dobré dávám 1.

  • Iveta | 20. 5. 2007 16:15

    Koláč jsem pekla dnes poprvé a obávám se, že do večera bude pryč. Je vynikající a dávám 1***.

  • Nikittka | 5. 4. 2007 21:38

    Dávám za jedna, koláč jsem pekla již 3x a vždy se po něm slehne zem, vynikající, doporučuji.

  • Andra | 9. 2. 2007 18:48

    Veľmi dobrý koláč. Obávam sa, že zajtrajšok neprežije... za 1*.

  • Tereza Kubíková | 2. 2. 2007 19:12

    tak tuto buchtu znám jako "Péřová buchta"...recept je naprosto stejný a VÝBORNÝ a to VELMI. dávám jedna...lehký a efektní...

  • Marie Svobodová | 12. 11. 2006 09:50

    Je to moc výborný koláč.Zkusila jsem ho udělat hned jak jsem ho objevila.A tak jak moje děti na koláče moc nejsou,tak do toho se pustili jak hladový saně.I mému manželo velmi chutnal a to sladké vůbec nejí.

  • Martina Kubincová | 24. 10. 2006 13:27

    Tak jsem zkusila udělat Koláč z pekla a musím uznat že je opravdu výborný. Jsme 6ti čnená rodina a zaprášilo se po něm tak rychle že jsem musela druhý den ho upéct ještě jednou. Je fakt skvělý

  • Lenka | 20. 9. 2006 10:49

    V remosce jsem pekla několik let. Většinou jsem dělala poloviční dávky, ale záleží jakou máš remosku. Jinak koláč jsem pekla včera prvně a byl moc dobrý. Do horní vrstvy jsem přidala ještě kakao.

  • Katka Kůsová | 23. 8. 2006 19:54

    Nemáte někdo zkušenost, kolik těsta udělat, pokud můžu péct jenom v remosce? 25 dkg mouku a 25 dkg cukru mi přijde na remosku moc... Děkuji.

  • Luka | 18. 8. 2006 10:07

    Já se dámy omlouvám, ale kdyby jste byly tak hodné a upřesnily pro nás nezkušené pány při jaké teplotě bych to měl v té troubě trápit a po jakou dobu???Děkuji :)

  • Lenka Švábová | 2. 8. 2006 15:41

    Nevěřila bych, že to může být tak dobré. Na fotce to není moc vábné,ale jak se říká - zdání klame.Takže ze svojí vlastní zkušenosti dávám za 1!Výborné a stojí to zato!

  • Hanka | 24. 7. 2006 12:31

    Koláč byl vynikající!!! Je krásně vláčný a z lednice ideální do parných letních dnů. Všem doporučuji!

  • Šárka Tkáčová | 24. 7. 2006 11:12

    Nemá chybu.dala jsem také jednu smetanu,stačila bohatě.Známkuji za 1.

  • Maja | 14. 7. 2006 10:43

    Absolutně nemá chybu-vřele doporučuju. U nás se po něm jen zaprášilo. VÝBORNÝ!!!!!!!!!!!!!!!

  • Naďa Lhotaková | 5. 7. 2006 20:41

    Také znám pod názvem Fofr řezy.Je opravdu vynikající,a v parném létě osvěžující.

  • Lucka | 29. 6. 2006 21:49

    Holky, koláč je fakt vynikající. Mňam, asi ho sním celej:-) Pravda je, že smetana stačí jenom jedna. Je fakt úúúúžssnej!! Díky za tip:o)

  • Monika | 29. 6. 2006 13:08

    doufá,m že se mi povede jako na fotce

  • Marie Svobodová | 13. 6. 2006 23:35

    Výborný moučník, na polovinu jsem ještě zkusila poházet čerstvé jahody - vynikající. Jen příště na polevu použiji jen 1 kys. smetanu, myslím si, že bude dostačující

  • Alena Tarabová | 5. 6. 2006 18:57

    Jano, opravdu zajímavý vzor, přemýšlela jsem, jak jste to docílila, až v komentářích jsem se to dočetla. Bezva nápad. Já se na něj chystám o víkend, již jsme ho měli 2x a oravdu nic lahodnějšího jsem nejedla.

  • Jana Povolná | 4. 6. 2006 14:32

    Koláč zmizel opravdu rychle....pudink jsem lila na syrové těsto horký,protože jsem neměla čas....a nevadilo to.Když jsem to měla všechno na plechu,tak jsem to těsto ještě protáhla vidličkou -udělal se zajímavý vzor...jo a boule se tam udělali... :-)

  • Alka | 18. 5. 2006 18:51

    Souhlasim!Tento kolac je vyborny a vlacny..zas tak prace s tim neni,to jen tak vypada,ale vse jde rychle a koro samo.. Dekuju za pripomenuti,zase ho jdu udelat!

  • Petra no | 29. 4. 2006 10:58

    ten pudink se má lít na koláč teplí nebo studený

  • Alena | 24. 4. 2006 16:53

    Nic lahodnějšího jsem už dlouho nejedla, nemá jedinou chybu. Dík za výborný recept.

  • Macek | 12. 10. 2005 06:52

    Tento moučník v naší rodině padl během půl dne. Tudíž nemám co dodat. Prostě vynikající!

  • Silveig | 12. 6. 2005 11:56

    Tohle je Pudinková Silveig :)))

  • Jana z VM | 9. 3. 2005 16:23

    Mletý cukr je cukr moučka. Cukr krupice je jemný krystalový cukr, který je nejlepší na rolády a řezy.

  • Jana Sládková | 9. 3. 2005 13:31

    Pěkně prosím, co je mletý cukr? Myslí se cukr moučka nebo krystal-krupice? Díky za radu!

  • Lenka Dvořáková | 2. 3. 2005 12:41

    Je skvělý a jednoduchý.

  • Anonym | 30. 12. 2004 12:24

    Nejsou to Pudingové boule?Jest-li ano,tak je toto určitě lepší název,žádné boule z toho nevznikají,ale je to docela dobré.

  • Marie Krejzarova | 25. 12. 2004 22:01

    Je opravdu výborný.

  • Jana z VM | 22. 10. 2004 12:59

    tento koláč se v poslední době často objevuje v různých obměnách a musím říct, že je opravdu výborný - vláčný, jemný a skoro se nemusí kousat!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Olej Prášek do pečiva Pudinkový prášek Skořice Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

98
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
88
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
76
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
72
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
70
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem
Koláč z listového těsta s rajčaty a…
Koláč z Margotky od Evky
Koláč z Margotky od Evky
Koláč z oříškových šnečků
Koláč z oříškových šnečků
Koláč z podmáslí
Koláč z podmáslí
Koláč z pochoutkové smetany
Koláč z pochoutkové smetany
Koláč z rebarbory
Koláč z rebarbory
  • Recepty.cz
  • Koláč z pekla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact