Tento koláč robím veľmi často, ale do cesta pridávam ešte pol hrnčeka mlieka a štvrť hrnčeka oleja. A polevu robím odoka: kúsok masla, 2 lyžice kakaa, cukor a 2-3 lyžice horúcej vody. Margotku stačí dať jednu veľkú a nastrúhať ju na HRUBOM strúhadle. Je to rýchlejšie a aspoň tam cítiť kúsky čokolády. Je to u nás veľmi obľúbený koláč.
Upekla jsem dnes, těsto bylo opravdu husté, ale spravilo to trochu mléka.Vzala jsem koláč do práce a jen se po něm zaprášilo.Děkuji za recept.
Velice vtipna je veta "testo (bude trochu hustsi) vlijeme na plech. Mela jsem pocit, ze testo budu muset rozvalet...zatim se pece, tak uvidim. Az to vytahnu, poznam, kde jsem testa mela mnoho a kde nic.
Ano mirka, Margotku nastrúhame na jemnejsej casti struhadla.
Předpokládám,že ta Margotka se asi nastrouhá ??!!