ml
likér
italsky citronovy liker Limoncello, pripadne jiny citronovy liker
100
g
cukr krupice
1
ks
bílek
máta
cerstva, nekolik listku
Testo
150
g
hladká mouka
150
g
polohrubá mouka
180
g
máslo
80
g
cukr krupice
1
ks
vejce
1
ks
žloutek
prášek do pečiva
1 kavova lzicka
Postup přípravy receptu
1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice.
2
V míse smícháme ricottu, čokoládu, likér, cukr, bílek, mátu natrhanou na kousky a umícháme. 3/4 těsta vyválíme na pečícím papíru a dáme i s papírem do koláčové formy(28cm) tak, abychom měli vyvýšené i okraje. Dno propícháme vidličkou, rovnoměrně naneseme náplň, ze zbytku těsta můžeme vytvořit klasickou mřížku či jinou ozdobu a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 40 minut (podle trouby). Necháme vychladnout a podáváme.
3
Limoncello je sladký citronový likér, dělá se z citrónové kůry louhované v alkoholu s příídavkem sirupu z vody a cukru. Podává se zásadně vychlazený, spousta italských hospodyň si jej vyrábí doma, má tchýně nevyjímaje.