• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g ricotta
    • 80
      g hořká čokoláda hrube nasekana nozem
    • 60
      ml likér italsky citronovy liker Limoncello, pripadne jiny citronovy liker
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks bílek
    • máta cerstva, nekolik listku
  • Testo
    • 150
      g hladká mouka
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 180
      g máslo
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • prášek do pečiva 1 kavova lzicka

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice.
2
V míse smícháme ricottu, čokoládu, likér, cukr, bílek, mátu natrhanou na kousky a umícháme. 3/4 těsta vyválíme na pečícím papíru a dáme i s papírem do koláčové formy(28cm) tak, abychom měli vyvýšené i okraje. Dno propícháme vidličkou, rovnoměrně naneseme náplň, ze zbytku těsta můžeme vytvořit klasickou mřížku či jinou ozdobu a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C po dobu cca 40 minut (podle trouby). Necháme vychladnout a podáváme.
3
Limoncello je sladký citronový likér, dělá se z citrónové kůry louhované v alkoholu s příídavkem sirupu z vody a cukru. Podává se zásadně vychlazený, spousta italských hospodyň si jej vyrábí doma, má tchýně nevyjímaje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi

Koláč z křehkého těsta s ricottou a…

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Borůvkový koláč z křehkého těsta s drobenkou

Borůvkový koláč z křehkého těsta s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Snídaně Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Likér Máslo Máta Polohrubá mouka Prášek do pečiva Ricotta Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Pizza rohlíky

Pizza rohlíky

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

42
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
22
Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Pečené brambory s…
15
Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem
Krupicovo-tvarohový…
15
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
14
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Koláč z jíšky
Koláč z jíšky
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z kávové sedliny
Koláč z kávové sedliny
Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi
Koláč z křehkého těsta s ricottou a…
Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem
Koláč z listového těsta s rajčaty a…
Koláč z Margotky od Evky
Koláč z Margotky od Evky
  • Recepty.cz
  • Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact