• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koláč z kávové sedliny
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z kávové sedliny

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z kávové sedliny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g margarín
    • 130
      g moučkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g rozinky
    • hnědý rum
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 20
      lžička kávová sedlina a skořice na posypání
    • skořice na posypání

Postup přípravy receptu

1
Rozinky namočíme do rumu. Margarín vyšleháme s cukrem, po jednom vmícháme vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a kávovou sedlinu. Přimícháme rozinky. Těsto vlijeme do vymazané vaničkové formy a pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Teplý koláč vyklopíme a posypeme práškovým cukrem smíchaným se skořicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávové koláčky s krémem

Kávové koláčky s krémem

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Vánoční kávové čtyřlístky

Vánoční kávové čtyřlístky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova | 13. 9. 2009 18:38

    Hledala jsem něco bez ovoce,krému...,ke kávě.Příjemná změna.Oříšky jsem také přidala.Dávám velkou 1 a ukládám do oblíbených.

  • Ladka K | 5. 1. 2008 21:34

    Fakt dobrý koláč. Přidala jsem tam dle vašeho nápadu i sekané oříšky. Je to takový koláč pro dospělé, omladinu nenadchl - káva ještě není jejich hobby.

  • jana kovacova | 14. 4. 2007 17:58

    Opravdu zajímavá chuť. Stojí za zopakování.

  • Tereza Jarčušková | 28. 3. 2007 14:24

    Alenka, cukru tam ide 130 g, takže ste to až tak veľmi neprepískla. Som rada, že chutil.

  • Alena | 28. 3. 2007 14:07

    V sobotu jsem koláč upekla, a místo 150g hrozinek jsem dala 150 g cukru moučky a hrozinky tak bez vážení. Došlo mi, že je tam asi překlep. Jinak koláč chutnal při sobotní oslavě všem, polela jsem ho čokoládovou polevou co mi zůstala z jiného dortu.Dávám 1.

  • Tereza Jarčušková | 14. 3. 2007 13:43

    Airan, tie hrozienka sú v poriadku, ja som ale hrozienka nevážila, chytím do ruky a sypem podľa oka. Marcelka, veď by ste ho nejedli denne, koľko vecí nezdravých pojeme a možno o tom ani nevieme:)))Samozrejme, kto má citlivý žalúdok, tak si to neupečie.

  • Ladka B | 13. 3. 2007 13:27

    Taky jsem brala jako fakt, že je logr pro organismus jedovatý.... ale znám lidi, kteří kafe po dopití ještě lžičkou dojedli...

  • Marcela | 13. 3. 2007 10:07

    No, jen nevím, jestli "lógr" z kafe není fakt nezdravý! Slyšela jsem, že strašně zatěžuje organismus a v podstatě se ho tělo není schopno zbavit. Asi bych tuhle buchtu fakt neriskovala.

  • Kuchařka on-line | 13. 3. 2007 09:13

    Opraveno.

  • Airan | 13. 3. 2007 08:45

    Kolac vypada krasne, fakt jako makovy, urcite vyzkousim, dekuji za recept. Tery, neni tam misto 150g rozinek cukr?

  • Tereza Jarčušková | 13. 3. 2007 07:04

    Zdenka, ďakujem za upozornenie, pri prepisovaní textu mi to vypadlo. Patrí tam 130 g práš. cukru. V popise cukor je, len v ingredienciách mi množstvo vypadlo. Prosím p. Kovářovú o doplnenie. Ďakujem.

  • Zdeňka | 12. 3. 2007 20:32

    Terezko,do těsta nepatří kromě vanilkových cukrů žádný jiný?

  • Martina N | 12. 3. 2007 14:09

    Ja som tiež na to pozerala v nejakom časopise u sestry.Akurát mi to pripadlo dobre šľaktrafne keď je tam toľko kávy:)Ale vyzerá to fakt dobre.

  • Tereza Jarčušková | 12. 3. 2007 13:13

    Áno Alenka. To, čo vám zostane po vypití turka. Recept som našla minulý týždeň a tak ma zaujal, že som hneď včera robila. Kolegyne v piatok povinne filtrovali kávu, dnes dostali za to jednu celú vaničku ( robila som 2x). Chutil, boli prekvapené. Má to chuť ako makový koláč ( teda konzistenciu), nabudúce pridám trocha sekaných orechov.

  • Alena cternarka | 12. 3. 2007 12:30

    Sedlinou je myšlen "logr"?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Kávová sedlina Margarín Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

79
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
64
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…
38
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Arichteva poodhalila důvod rozpadu 3v1: Jinak to nešlo

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

Smutný pohled na vilu Josefa Abrháma: Chátrá a pustne! Kdo ji zdědil?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Koláč z červených pomerančů
Koláč z červených pomerančů
Koláč z jíšky
Koláč z jíšky
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a…
Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi
Koláč z křehkého těsta s ricottou a…
Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem
Koláč z listového těsta s rajčaty a…
  • Recepty.cz
  • Koláč z kávové sedliny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact