• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč z kávové sedliny
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z kávové sedliny

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z kávové sedliny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g margarín
    • 130
      g moučkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g rozinky
    • hnědý rum
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 20
      lžička kávová sedlina a skořice na posypání
    • skořice na posypání

Postup přípravy receptu

1
Rozinky namočíme do rumu. Margarín vyšleháme s cukrem, po jednom vmícháme vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr a kávovou sedlinu. Přimícháme rozinky. Těsto vlijeme do vymazané vaničkové formy a pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Teplý koláč vyklopíme a posypeme práškovým cukrem smíchaným se skořicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávové koláčky s krémem

Kávové koláčky s krémem

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Vánoční kávové čtyřlístky

Vánoční kávové čtyřlístky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova | 13. 9. 2009 18:38

    Hledala jsem něco bez ovoce,krému...,ke kávě.Příjemná změna.Oříšky jsem také přidala.Dávám velkou 1 a ukládám do oblíbených.

  • Ladka K | 5. 1. 2008 21:34

    Fakt dobrý koláč. Přidala jsem tam dle vašeho nápadu i sekané oříšky. Je to takový koláč pro dospělé, omladinu nenadchl - káva ještě není jejich hobby.

  • jana kovacova | 14. 4. 2007 17:58

    Opravdu zajímavá chuť. Stojí za zopakování.

  • Tereza Jarčušková | 28. 3. 2007 14:24

    Alenka, cukru tam ide 130 g, takže ste to až tak veľmi neprepískla. Som rada, že chutil.

  • Alena | 28. 3. 2007 14:07

    V sobotu jsem koláč upekla, a místo 150g hrozinek jsem dala 150 g cukru moučky a hrozinky tak bez vážení. Došlo mi, že je tam asi překlep. Jinak koláč chutnal při sobotní oslavě všem, polela jsem ho čokoládovou polevou co mi zůstala z jiného dortu.Dávám 1.

  • Tereza Jarčušková | 14. 3. 2007 13:43

    Airan, tie hrozienka sú v poriadku, ja som ale hrozienka nevážila, chytím do ruky a sypem podľa oka. Marcelka, veď by ste ho nejedli denne, koľko vecí nezdravých pojeme a možno o tom ani nevieme:)))Samozrejme, kto má citlivý žalúdok, tak si to neupečie.

  • Ladka B | 13. 3. 2007 13:27

    Taky jsem brala jako fakt, že je logr pro organismus jedovatý.... ale znám lidi, kteří kafe po dopití ještě lžičkou dojedli...

  • Marcela | 13. 3. 2007 10:07

    No, jen nevím, jestli "lógr" z kafe není fakt nezdravý! Slyšela jsem, že strašně zatěžuje organismus a v podstatě se ho tělo není schopno zbavit. Asi bych tuhle buchtu fakt neriskovala.

  • Kuchařka on-line | 13. 3. 2007 09:13

    Opraveno.

  • Airan | 13. 3. 2007 08:45

    Kolac vypada krasne, fakt jako makovy, urcite vyzkousim, dekuji za recept. Tery, neni tam misto 150g rozinek cukr?

  • Tereza Jarčušková | 13. 3. 2007 07:04

    Zdenka, ďakujem za upozornenie, pri prepisovaní textu mi to vypadlo. Patrí tam 130 g práš. cukru. V popise cukor je, len v ingredienciách mi množstvo vypadlo. Prosím p. Kovářovú o doplnenie. Ďakujem.

  • Zdeňka | 12. 3. 2007 20:32

    Terezko,do těsta nepatří kromě vanilkových cukrů žádný jiný?

  • Martina N | 12. 3. 2007 14:09

    Ja som tiež na to pozerala v nejakom časopise u sestry.Akurát mi to pripadlo dobre šľaktrafne keď je tam toľko kávy:)Ale vyzerá to fakt dobre.

  • Tereza Jarčušková | 12. 3. 2007 13:13

    Áno Alenka. To, čo vám zostane po vypití turka. Recept som našla minulý týždeň a tak ma zaujal, že som hneď včera robila. Kolegyne v piatok povinne filtrovali kávu, dnes dostali za to jednu celú vaničku ( robila som 2x). Chutil, boli prekvapené. Má to chuť ako makový koláč ( teda konzistenciu), nabudúce pridám trocha sekaných orechov.

  • Alena cternarka | 12. 3. 2007 12:30

    Sedlinou je myšlen "logr"?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Kávová sedlina Margarín Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Broskvový dort

Broskvový dort

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Sádlová pomazánka

Sádlová pomazánka

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Klasické lečo
Klasické lečo
44
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
43
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
43
Švestková povidla
Švestková povidla

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Koláč z červených pomerančů
Koláč z červených pomerančů
Koláč z jíšky
Koláč z jíšky
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a…
Koláč z křehkého těsta s ricottou a pistáciemi
Koláč z křehkého těsta s ricottou a…
Koláč z listového těsta s rajčaty a chorizem
Koláč z listového těsta s rajčaty a…
  • Recepty.cz
  • Koláč z kávové sedliny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact