• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koláč z jíšky
Napište svůj komentář k receptu

Koláč z jíšky

0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč z jíšky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr krupice
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl olej
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      lžička kakao
  • Náplň 1
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 4
      dl mléko
    • 150
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce kakao
    • 250
      g hera
    • 150
      g máslo
  • Náplň 2
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 2
      dl mléko
    • 2
      ks šlehačka v prášku
    • 1
      ks ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

1
Vyšlehat žloutky s cukrem, přidat olej, mouku s práškem do pečiva, sníh a kakao. Dát péct do vymaštěného a vysypaného, hlubokého plechu.
2
Náplň 1: z hladké mouky udělat světlou jíšku (na sucho - bez tuku) zalít mlékem, povařit do husta a rozšlehat. Pak přidat cukr, kakao a tuk - ještě do horkého (nevařit). Vše spolu vyšlehat a rozetřít na vychladlý koláč.
3
Náplň 2: zkaramelizujeme cukr (v kastrolku nechat roztát), zalijeme mlékem a mícháme - karamel se rozpustí v mléce a vznikne karamelové mléko. Necháme vychladnout.
4
Pak přidáme sypké šlehačky a ztužovač a vše vyšleháme. Rozetřeme na první již zatuhlou vrstvu.
5
Zdobíme strouhanou čokoládou, čokoládovou rýží nebo vlastním nápadem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladislava Kyloušková | 5. 1. 2008 17:12

    V podstatě máš pravdu, ale je to jíška (bez tuku je zdravější). Zkus to :-)

  • Marketa | 4. 1. 2008 01:01

    Vypada to dobre, akorat nechapu, jak je mozne udelat jisku bez tuku? To pak neni jiska, ale oprazena mouka, ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka v prášku Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

171
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
26
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
23
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Trable před koncertem: Sebastiana Navrátila trápí zranění!

Trable před koncertem: Sebastiana Navrátila trápí zranění!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Koláč švestkový s drobenkou
Koláč švestkový s drobenkou
Koláč z cukety
Koláč z cukety
Koláč z červených pomerančů
Koláč z červených pomerančů
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z jogurtů s drobenkou
Koláč z kávové sedliny
Koláč z kávové sedliny
Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Koláč z křehkého těsta s ricottou a…
  • Recepty.cz
  • Koláč z jíšky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact