Pane Martine, protože sušit švestky je časově velice náročné, zavařuji si švestky na koláče tak, že je vyloupu, namačkám do sklenic (bez cukru), zavíčkuju a sterilizuju. Hodí se na všechny koláče i do knedlíků. Koláč jsem zkusila a těsto se mi moc líbí, je velmi dietní.
Peču podobný koláč se směsí jablek a nabobtnanných sušených švestek a je výborný => čekat do podzimu je škoda :o)
milá ajo, bohužel foto nemám k dispozici, ale mrkni na švestkový koláč nohama nahoru...vypadá to podobně, jen mám ty švestky pokladené hodně hustě a všechny stejným směrem:))) myslím, že by tento recept měl být spíše v moučnících..ale to už jste jistě poznala...nejlepší jsou čerstvé švestky, takže doporučuji stějně počkat na podzim:))) mnoho úspěchů, pokud se k tomu odhodláte
rada bych ho zkusila,ale skoda ze tu není fotka