Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme na jemném struhadle a uděláme důlek, do kterého dáme ostatní ingredience.
2
Hotové těsto dáme na vymazaný a NEVYSYPANÝ plech, poklademe švestkami (já osobně švestky krájím na čtvrtiny a jako lodičky je skládám do řady jednu vedle druhé). Posypeme drobenkou a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jaroslava Li
|23. 2. 2007 08:59
Pane Martine, protože sušit švestky je časově velice náročné, zavařuji si švestky na koláče tak, že je vyloupu, namačkám do sklenic (bez cukru), zavíčkuju a sterilizuju. Hodí se na všechny koláče i do knedlíků. Koláč jsem zkusila a těsto se mi moc líbí, je velmi dietní.
MartinV
|11. 2. 2007 18:06
Peču podobný koláč se směsí jablek a nabobtnanných sušených švestek a je výborný => čekat do podzimu je škoda :o)
Tereza Kubíková
|11. 2. 2007 15:48
milá ajo, bohužel foto nemám k dispozici, ale mrkni na švestkový koláč nohama nahoru...vypadá to podobně, jen mám ty švestky pokladené hodně hustě a všechny stejným směrem:))) myslím, že by tento recept měl být spíše v moučnících..ale to už jste jistě poznala...nejlepší jsou čerstvé švestky, takže doporučuji stějně počkat na podzim:))) mnoho úspěchů, pokud se k tomu odhodláte