g
cukr
záleží na kyselosti jablek, pokud jsou sladká, tak ubrat!
1
balíček
vanilkový pudink
jablka
1-2 ks
skořice - mletá
špetka
2
ks
žloutek
Postup přípravy receptu
1
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo, prosátou mouku s kypřícím práškem, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Rovnoměrně jej namačkáme do vymazané a vysypané koláčové formy, uděláme zvýšené okraje. (Kdo nemá koláčovou formu, může použít dortovou a vložit pečící papír.) Spodní část těsta propícháme vidličkou.
2
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Vanilkový cukr, cukr, tvaroh a žloutky dohladka vymícháme, přidáme sníh a pudinkový prášek. Směs rozetřeme na připravené těsto. Poklademe na plátky (nebo třetinky) pokrájenými jablky, lehounce zaprášíme skořicí.
Výborný. Měla jsem trochu víc práce s vytlačením těsta do formy, ale jinak vše OK. Koláč zmizel během jediného dne. Budu muset zopakovat ;-)
Šárka
|30. 5. 2013 06:58
Docela dobrý, ale příště bych nedávala celý pudink, protože tvaroh je teď ráno hodně tuhý. Třeba by tam nemusel být vůbec, když se dávájí do tvarohu vajíčka.