Změklé máslo utřeme v míse s cukrem a jedním žloutkem. Potom postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zředíme mlékem a zpracujeme tužší těsto.
2
Rozdělíme je na dva nestejné díly, rozválíme na pláty a větší plát přeneseme válečkem na máslem vymaštěný a moukou vysypaný plech a okraje stáhneme asi o dva centimetry.
3
Tvaroh protřeme sítem, ochutíme citronovou kůrou a vanilkovým cukrem, podle potřeby trochu zředíme mlékem, smícháme s opranými a okapanými rozinkami, přidáme žloutek a rozmícháme. Do tvarohu lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
4
Náplň rozetřeme na plát těsta, překryjeme druhým plátem, okraje přimáčkneme, vrchní plát potřeme bílkem, propícháme vidličkou nebo v něm prořízneme otvory a ve středně vyhřáté troubě upečeme koláč dozlatova.