• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s rybízem a sněhem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s rybízem a sněhem

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s rybízem a sněhem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 350
      g moučkový cukr
    • rybíz

Postup přípravy receptu

1
Mouku, máslo, žloutky a kypřicí prášek zpracujeme a vyválíme na vymazaný plech. Propícháme na několika místech vidličkou, upečeme dozlatova a necháme vychladnout. Bílky a cukr ušleháme v horké vodní lázni, vmícháme rybíz, navrstvíme na těsto a zapečeme asi 20 minut při 160 °C do světlounce hněda na střední příčce trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Jablkový koláč se sněhem

Jablkový koláč se sněhem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 23. 7. 2013 21:37

    Koláč je opravdu skvělý 8-)

  • adventak | 3. 8. 2011 13:15

    Děkuji za tento recept. Byl přímo famózní :) ! Všem chutnal.. Už sem ho pekla 3x. A jednou jsem vyměnila rybíz za maliny. Taky výborné!

  • Mila | 3. 8. 2006 18:43

    Paní Zdeňko, moc děkuji za recept. Koláč jsem pekla už 3x a chutnal všem doma i návštěvám. Z červeného rybízu byl skvělý, ale z černého - naprostá bomba! (Dala jsem méně cukru).Recept hodnotím jedničkou!

  • Ivana K. | 1. 8. 2006 12:39

    Ten anonym s "hicem" jsem byla já, opravdu mi vadilo jen to tvrdé y, nespisovné výrazy tohoto druhu mi nevadí, spíš jsem alergická na všelijaká slova převzaté z jiných jazyků, když má čeština tolik svých hezkých výrazů.

  • Lada Kovářová | 27. 7. 2006 13:54

    Šárko, já myslím, že Anonymovi nevadil "hic" ale "hyc" ;-). Koláč určitě vyzkouším, rybízu je letos mraky...

  • Zdeňka Raindlová | 27. 7. 2006 13:42

    Paní Šárko, do těsta se cukr skutečně nedává, ale až koláč upečete a ochutnáte, zjistíte, že takhle je to opravdu nejlepší. Přeji, aby se koláč podařil a aby chutnal! :-)

  • Šárka Tkáčová | 27. 7. 2006 12:54

    Anonyme,omlouvám se a dám si pozor,abych používala spisovnější výrazy.Právě horku se u nás na Moravě takto říká a já jsem chtěla říci , že v tom horku už rybíz opravdu padá.

  • Anonym | 27. 7. 2006 12:23

    Koláč znám, je výborný, ale nemůžu si pomoci "hyc" mě tak tahá za uši - je to přece z německého die Hitze = horko.

  • Šárka Tkáčová | 27. 7. 2006 10:26

    Paní Zdeňko,recept vypadá lákavě,už volám domů dcerce,ať mi vytáhne z lednice máslo.Udělám ho hned,jak příjdu domů a zítra napíšu.Rybíz už pomalu začíná padat,není se co divit , v těch hycech.Do těsta se -jestli jsem správně pochopila cukr nedává.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Rybíz Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

20
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
20
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
17
Čočkové ragú
Čočkové ragú
17
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
14
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Koláč s rybízem a sněhem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact