• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s rybízem a sněhem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s rybízem a sněhem

autor: Zdeňka Raindlová
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s rybízem a sněhem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 0,50
      lžička prášek do pečiva
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 350
      g moučkový cukr
    • rybíz

Postup přípravy receptu

1
Mouku, máslo, žloutky a kypřicí prášek zpracujeme a vyválíme na vymazaný plech. Propícháme na několika místech vidličkou, upečeme dozlatova a necháme vychladnout. Bílky a cukr ušleháme v horké vodní lázni, vmícháme rybíz, navrstvíme na těsto a zapečeme asi 20 minut při 160 °C do světlounce hněda na střední příčce trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 23. 7. 2013 21:37

    Koláč je opravdu skvělý 8-)

  • adventak | 3. 8. 2011 13:15

    Děkuji za tento recept. Byl přímo famózní :) ! Všem chutnal.. Už sem ho pekla 3x. A jednou jsem vyměnila rybíz za maliny. Taky výborné!

  • Mila | 3. 8. 2006 18:43

    Paní Zdeňko, moc děkuji za recept. Koláč jsem pekla už 3x a chutnal všem doma i návštěvám. Z červeného rybízu byl skvělý, ale z černého - naprostá bomba! (Dala jsem méně cukru).Recept hodnotím jedničkou!

  • Ivana K. | 1. 8. 2006 12:39

    Ten anonym s "hicem" jsem byla já, opravdu mi vadilo jen to tvrdé y, nespisovné výrazy tohoto druhu mi nevadí, spíš jsem alergická na všelijaká slova převzaté z jiných jazyků, když má čeština tolik svých hezkých výrazů.

  • Lada Kovářová | 27. 7. 2006 13:54

    Šárko, já myslím, že Anonymovi nevadil "hic" ale "hyc" ;-). Koláč určitě vyzkouším, rybízu je letos mraky...

  • Zdeňka Raindlová | 27. 7. 2006 13:42

    Paní Šárko, do těsta se cukr skutečně nedává, ale až koláč upečete a ochutnáte, zjistíte, že takhle je to opravdu nejlepší. Přeji, aby se koláč podařil a aby chutnal! :-)

  • Šárka Tkáčová | 27. 7. 2006 12:54

    Anonyme,omlouvám se a dám si pozor,abych používala spisovnější výrazy.Právě horku se u nás na Moravě takto říká a já jsem chtěla říci , že v tom horku už rybíz opravdu padá.

  • Anonym | 27. 7. 2006 12:23

    Koláč znám, je výborný, ale nemůžu si pomoci "hyc" mě tak tahá za uši - je to přece z německého die Hitze = horko.

  • Šárka Tkáčová | 27. 7. 2006 10:26

    Paní Zdeňko,recept vypadá lákavě,už volám domů dcerce,ať mi vytáhne z lednice máslo.Udělám ho hned,jak příjdu domů a zítra napíšu.Rybíz už pomalu začíná padat,není se co divit , v těch hycech.Do těsta se -jestli jsem správně pochopila cukr nedává.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Rybíz Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

202
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
121
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
61
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
41
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
41
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Koláč s rybízem a sněhem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact