hrnek
rebarbora
250 ml - očištěná, na kousky nakrájená
cukr
3/4 hrnku - krupice na zasypání rebarbory
1,50
balíček
puding
vanilkový
Těsto
4
ks
vejce
180
g
cukr
200
g
hladká mouka
1
balení
prášek do pečiva
1
dl
rostlinný olej
Drobenka
80
g
hera
polohrubá mouka
5
lžíce
cukr krupice
ořechy
Postup přípravy receptu
1
Nakrájenou rebarboru zasypeme v misce cukrem a necháme ji cca 30-60 min. odležet. Šťávu, kterou pak slijeme z rebarbory, naředíme vodou do množství 1/2 litru, trochu tekutiny oddělíme do hrnku, ve kterém rozmícháme pudinkový prášek. Naředěnou šťávu ohřejeme v hrnci a uvaříme z ní pudink.
2
Připravíme těsto: utřeme celá vejce s cukrem, přidáme olej, mouku a prášek do pečiva a vymíchané těsto nalijeme do plechu vymazaného a vysypaného kokosem. Na těsto lžící naneseme uvařený pudink (nemusí být vychlazený) po celé ploše a na to nasypeme rebarboru a na ní drobenku. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 175 °C cca 30-40 minut.