• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koláč s rebarborou
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s rebarborou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 44
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s rebarborou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 80
      g máslo
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 300
      g cukr krystal
    • 300
      g rebarbora
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Utřeme máslo s cukrem a vejci. Přidáme oloupanou a na kousky pokrájenou rebarboru, trochu mléka a přisypeme mouku s práškem do pečiva. Těsto je řidší. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (někdy sypu i kokosem). Upečeme.
2
Tento recept děláme pěknou řádku let a s rebarborou je náš nejoblíbenější (konkurují jen kynuté buchty plněné rebarborou).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový koláč s rebarborou

Jogurtový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Giruška | 30. 5. 2017 10:19

    Výborná a rychlá záležitost, asi bych místo koláče řekla super bublanina. Ale nevím, beru koláč jako něco co má dobrotu nahoře, ne všude. A tohle je lepší :D Jinak pokud někdo raději kyselejší (nebo ne tak sladké) tak doporučuji ubrat cukr. Já jela přesně podle návodu a výsledek je moc dobrý (pro mne) ale třeba přítel který nemá rád tak sladké by určitě ocenil o něco méně cukru. Ale pořád 10/10, už jsem si přidala recept na ledničku, vypadá to že tohle bude dokonalej základ k jakémukoliv ovoci :))

  • lenka | 12. 6. 2016 13:23

    výtečné, děkuji mnohokrát...zařadím do pravidelných receptů :-)

  • Jana | 11. 7. 2013 05:20

    vyzkoušeno, je to bezva rychlovka a navíc velmi chutná! Dávám 1* a přidávám do rodinných receptů.

  • Jana | 11. 7. 2013 05:20

    vyzkoušeno, je to bezva rychlovka a navíc velmi chutná! Dávám 1* a přidávám do rodinných receptů.

  • janulililililinka | 22. 6. 2013 12:39

    vynikájící:-)děkuji za recept.

  • xMarkyx | 3. 9. 2012 13:01

    Když chci něco upéct z rebarbory, tak jedině tento koláč. Je fakt výborný a rychlý.

  • xMarkyx | 18. 5. 2012 14:09

    Byla to mńamka ;-)

  • romaleo | 8. 5. 2012 11:09

    Jednoduché a dobré.

  • filipka.1 | 28. 5. 2011 09:54

    Buchta zrovna v troubě :-) tak jsem zvědavá jaká bude, každopádně se přidávám ke komentářům a rebarboru dát až nakonec....

  • Simča Sládková | 23. 5. 2010 17:38

    Tedy v mém pojetí byla tato buchta "lidová tvořivost", protože jsem se do ní pustila a zjistila, že: .......a) nemám už rebarbory 300 g, ale jen 200 (přidala jsem jedno jablko). ..... b) po předchozím pečení nemám polohrubou mouku (tak jsem dala hl. a hr. půl na půl)... ...... c) nemám už celý prdopeč - jen půlku (tak jsem přidala lžičku sody). I přes tyto úpravy je buchta výborná a bude zařazena do "rodinné kuchařky", protože rebarbory je na zahradě lán :-).

  • vilda babič | 9. 5. 2009 16:32

    dopečeno, papkáno, naprosto vynikající, konkurence kynutému koláči velká, rodina chválí,rebarboru jsem sice dala až nakonec na koláč,ale moc moc chválím, Babičová

  • Mikynka | 30. 1. 2008 23:50

    MMMMMˇNAMDAAAA!!!!

  • Jaroslava | 24. 7. 2006 18:39

    Běžně jsem dělala tento koláč s klasického kynutého těsta, ale musím říct, že tohle těsto je mnohem lepší! A taky jsem vyzkoušela udělat z rebarbory nejprve kompot (stejný postup jako u kompotu z jablek), pak je to opravdu vynikající!!!

  • aala | 23. 6. 2006 19:39

    Tak tento koláč jsem upekla jako svůj první v životě a moc se povedl!! :) Podle Jany ze Slovenska jsem přidala i tvaroh, jen místo meruňek jsem dala vypeckované čerstvé třešně a bylo to výborné. Přidala jsem i trochu skořice a mletého zázvoru. Do troby jsem ho dala první krátce při 190 st. a poté zmírnila na 170. Na povrchu se udělala krásná zlatavá "glazura". Můj přítel se oblizoval až za ušima a babička nevěřila, že to byl můj první koláč :))

  • luckymili | 11. 6. 2006 15:59

    Měla jsem na návštěvě 12-ti letou neteř, která chtěla pořád něco u tety upéci. Tak jsem ji dala tento recept, rebarboru jsem neměla, ale pěkné, tvrdé a kyslé meruňky. Zvládla to na 1 a i když byl vydatný oběd, buchta zmizla během chvilky. Slíbila jsem ji, že příště to může vyzkoušet s jahodami.

  • Ivana Samcová | 10. 6. 2006 11:30

    Paní Jano, zkusila jsem tu vaši obměnu s tvarohem a meruňkami, jen na skořicový cukr jsem zapomněla /ale příště ho dám/. Je to opravdu dobré. Ráda ji takto znovu udělám. Díky za nápad. Ivana

  • Jana Sapárová | 4. 6. 2006 10:37

    Práve som koláč dokončila a ochutnala je jednoduchy rychli a hlavne výborny. Pre našu rodinku je ale jeden plech dost málo takže som urobila hned dva, ale druhy som si upravila takže vyskúšajte aj moju obmenu. Do základnych surovín pridajte ešte 1 tvaroch, škoricovy cukor,0,5 pohára zaváranych mäkkych marhul, ostatné ako je v recepte.Vyboné Jana zo slovenska.

  • Janinka | 27. 5. 2006 15:17

    Výborné, rychlé, jednoduché!

  • luckymili | 20. 5. 2006 18:29

    Vyzkoušeno. Uděláno, upečeno a snězeno během 45 minut. Jen jednu chybu mělo - bylo toho málo. Jednoduché, rychlé. Dávám za 1.

  • Jitka JAMBRICHOVÁ | 20. 5. 2006 17:17

    dnes jsem pekla Vaš kolač a taky se mi to srazilo, ale po přidání mouky už to bylo dobré a ještě lepší po upečeni. Rychlé a dobré.

  • Ivana Samcová | 19. 5. 2006 03:42

    Mléka dávám trochu, jen aby bylo řidší. Něco jako piškot, aby se pěkně nalilo na plech. Jak říká p. Oumarová, jen oloupat na špalíčky. Jen ji do tohoto receptu nespařuji. Ale jak je každý zvyklý. Jak mi ale urolog říkal: ledviny - rebarbory málo a radši spařit. Bohužel ji miluju.

  • Jaroslava Oumarová | 18. 5. 2006 21:36

    Ano, řapíky se oloupou a nakrájí na kolečka. Není od věci je pak spařit vařící vodou, aby se odplavila aspoň část kyseliny šťavelové. Rebarbora se má hodně kombinovat s mlékem a mléčnými výrobky kvůli ztrátě vápníku při její konzumaci.

  • Anonym | 18. 5. 2006 20:18

    Buchtu chci vyzkoušet, ale nikdy jsem s rebarborou nevařila, proto nevím, jak se s ní nakládá. Loupe se nějak, prosím Vás? Děkuji za odpověď

  • gusto | 18. 5. 2006 16:59

    a kolko asi toho mlieka_?Dakujem

  • Jitulka | 14. 5. 2006 16:37

    Tedy tohle je vážně mňamka!!! Moc všem chutnalo, určitě budou následovat reprízy :o) Jen jsem dopadla jako Stáňa, zapomněla jsem si do receptu poznamenat změnu v postupu a sraženina byla na světě, ale po přidání mouky se vše opět rozmíchalo a výsledek dopadl v pořádku.

  • Stáňa | 11. 5. 2006 21:32

    Byla jsem zbytečně vyplašená.... Nakonec jsem buchtu dopekla a nebylo nic poznat... Byla výborná a hned zmizela. Určitě ji budu dělat častěji. Fakt skvělá. Mňam. Díky!!!

  • Ivana Samcová | 11. 5. 2006 19:04

    Hned jsem se šla pro jistotu zeptat mamky, ale my to takto opravdu děláme. Mám to u této buchty tak naučené. Po upečení je v pořádku. Příště ji zkusím udělat podle vás obráceně, rebarboru nakonec. Ivana

  • Katy | 11. 5. 2006 11:33

    Koláč jsem upekla včera a manželovi moooc chutnal. Zkoušela jsem už více receptů, ale ten je fakticky rychlý a přitom moc dobrý.

  • Airan Novakova | 11. 5. 2006 11:26

    Pani Jano, asi volime stejny postup. taky jsem zamichala rebarboru nakonec:-)) Je to stary zvyk, prvni mouka, pak ovoce. Ale kolac moc chvalim:-)

  • Jana z VM | 11. 5. 2006 06:49

    Ještě jsem sice tento koláč nezkoušela, ale já - jestli můžu radit - bych dala rebarboru až nakonec, až se do těsta zamíchá i mouka. tak to dělám běžně s ostatním ovocem a nikdy se to nesrazí.

  • Stáňa | 10. 5. 2006 21:39

    Dobrý den, právě zkouším váš koláč, a když jsem přidala do utřeného másla s cukrem a vejci rebarboru tak se mi to srazilo:-( Je to v pořádku?

  • Ivana Samcová | 10. 5. 2006 19:11

    Jsem ráda, že vám chutnala. Jestli bych si mohla dovolit doporučit, jsou vynikající kynuté buchty plněné rebarborou. /K rebarborové náplni přidávám lžičku cukru/. Ivana

  • Airan | 9. 5. 2006 21:26

    Pani Samsova, buchta je vyborna! Rebarboru jsem nevazila, dala jsem ji tam "baj ocko" Akorat testo jsem nemela moc ridke ale i tak bych rekla, ze se povedla:-)) Hlavne je to rychle!

  • Ivana Samcová | 9. 5. 2006 20:08

    Já ho peču na 200 C, jako jiné buchty, ale asi záleží na troubě. Je brzy upečený. Jak začne nahoře tmavnout je hotový. Je to trochu jako piškot. Nezlob te se, ale na hodiny se nekoukám. Ivana

  • Anonym | 8. 5. 2006 20:33

    V jak horké troubě se má péci a jak asi dlouho?

  • Ivana Samcová | 5. 5. 2006 19:38

    Jsem zvědavá jak vám bude chutnat. Po téhle se můžu utlouct. Rebarboru už tahám na zahradě očima a těším se jak z ní koláč /a další / upeču. Koláč s drobenkou je taky moc dobrý. Ivana

  • luckymili | 5. 5. 2006 06:29

    Hned jak se dostanu k rebarboře, tak vyzkouším, mám rebarboru moc ráda, i když je tady u nás "nedostatkové zboží". Babička dělávala koláč na plech s rebarborou a drobenkou nebo nám vařila z ní šťávu.

  • Airan | 4. 5. 2006 20:41

    Pani Samsova, dekuji za radu, neni nad "mokrou buchtu" Prestala jsem pit kafe a suche mi krk moc nebere:-)

  • Ivana Samcová | 4. 5. 2006 17:11

    Zapomněla jsem napsat, že je buchta sladší, je možno přidat i o něco více rebarbory, bez přidání cukru. A je to tzv. "mokrá buchta".

  • Airan | 4. 5. 2006 14:20

    Velice jednoduche a rychle, dekuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Pikantule

Pikantule

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Pribiňáčkové řezy

Pribiňáčkové řezy

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem

Salát z čínského nebo pekingského…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

90
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
86
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
85
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
68
Rychlá kuřecí roláda z řízků
Rychlá kuřecí roláda z…
57
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Stín nad novou láskou Čermáka: Drsné svědectví z okolí

Stín nad novou láskou Čermáka: Drsné svědectví z okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zámožný elegán Ľubomír Focko (71) před soudem: Příteli Bohdalové hrozí až 8 let

Zámožný elegán Ľubomír Focko (71) před soudem: Příteli Bohdalové hrozí až 8 let

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Další doporučené recepty:

Koláč s našlehaným krémem
Koláč s našlehaným krémem
Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou
Koláč s nemletým mákem, ovocem a…
Koláč s příchutí Hawaiie
Koláč s příchutí Hawaiie
Koláč s rebarborou a jahodami
Koláč s rebarborou a jahodami
Koláč s ricottou a bílou čokoládou
Koláč s ricottou a bílou čokoládou
Koláč s tvarohem a jablky
Koláč s tvarohem a jablky
  • Recepty.cz
  • Koláč s rebarborou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact