• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koláč s našlehaným krémem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s našlehaným krémem

autor: Petra_z_Pardubic
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s našlehaným krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g listové těsto
    • 1,20
      dl šlehačka
    • 120
      g zakysaná smetana
    • 120
      g měkký tvaroh
    • 70
      g cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g čokoláda
    • 2
      plátek želatina
    • 2
      lžíce jahodová marmeláda
    • ovoce na ozdobu
    • mouka na vál
    • moučkový cukr na posypání
    • 200
      g hrách

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto na pomoučeném válu rozválíme na plát silný 3 mm do tvaru kruhu jako na koláč. Čokoládu nakrájíme na menší kousky. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a po obvodu naskládáme nalámanou čokoládu. Okraj zavineme tak, aby čokoláda byla uvnitř lemu. Do středu koláče položíme vystřihnutý papírový karton zabalený do alobalu a vše zasypeme asi 1 cm vysokou vrstvou suchého hrachu, aby se těsto při pečení nenafouklo.
2
Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, koláč přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C. Z upečeného koláče vysypeme hrách a necháme vychladnout. Tučný měkký tvaroh vyšleháme s kysanou smetanou, cukrem a jahodovou marmeládou. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a rychle ji vmícháme do tvarohu. Tvarohová směs musí mít pokojovou teplotu. Šlehačku ušleháme dotuha, po částech ji vmícháme do tvarohové směsi a směs rozetřeme do středu koláče.
3
Koláč ozdobíme ovocem a necháme asi 1 hodinu tuhnout v lednici. Před podáváním ho pocukrujeme a nakrájíme na díly.
4
Dobrou chuť :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč s kakaovým krémem

Jablkový koláč s kakaovým krémem

Jablečný koláč s mléčným krémem

Jablečný koláč s mléčným krémem

Jahodový koláč s krémem

Jahodový koláč s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Hrách Jahodová marmeláda Listové těsto Měkký tvaroh Moučkový cukr Mouka Ovoce Šlehačka Vejce Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Jogurtová buchta s ovocem II.

Jogurtová buchta s ovocem II.

Medová kuřecí stehýnka

Medová kuřecí stehýnka

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

27
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s…
23
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Celerové karbanátky (sekaná)
Celerové karbanátky …
17
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Sexbomba Aneta Krejčíková: Jsem jako hroch mezi modelkami!

Sexbomba Aneta Krejčíková: Jsem jako hroch mezi modelkami!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Koláč s kuřecím masem a olivami
Koláč s kuřecím masem a olivami
Koláč s mandarinkami a jogurtem
Koláč s mandarinkami a jogurtem
Koláč s medem a meruňkami
Koláč s medem a meruňkami
Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou
Koláč s nemletým mákem, ovocem a…
Koláč s příchutí Hawaiie
Koláč s příchutí Hawaiie
Koláč s rebarborou
Koláč s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Koláč s našlehaným krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact