• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koláč s našlehaným krémem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s našlehaným krémem

autor: Petra_z_Pardubic
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s našlehaným krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g listové těsto
    • 1,20
      dl šlehačka
    • 120
      g zakysaná smetana
    • 120
      g měkký tvaroh
    • 70
      g cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g čokoláda
    • 2
      plátek želatina
    • 2
      lžíce jahodová marmeláda
    • ovoce na ozdobu
    • mouka na vál
    • moučkový cukr na posypání
    • 200
      g hrách

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto na pomoučeném válu rozválíme na plát silný 3 mm do tvaru kruhu jako na koláč. Čokoládu nakrájíme na menší kousky. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a po obvodu naskládáme nalámanou čokoládu. Okraj zavineme tak, aby čokoláda byla uvnitř lemu. Do středu koláče položíme vystřihnutý papírový karton zabalený do alobalu a vše zasypeme asi 1 cm vysokou vrstvou suchého hrachu, aby se těsto při pečení nenafouklo.
2
Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, koláč přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C. Z upečeného koláče vysypeme hrách a necháme vychladnout. Tučný měkký tvaroh vyšleháme s kysanou smetanou, cukrem a jahodovou marmeládou. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a rychle ji vmícháme do tvarohu. Tvarohová směs musí mít pokojovou teplotu. Šlehačku ušleháme dotuha, po částech ji vmícháme do tvarohové směsi a směs rozetřeme do středu koláče.
3
Koláč ozdobíme ovocem a necháme asi 1 hodinu tuhnout v lednici. Před podáváním ho pocukrujeme a nakrájíme na díly.
4
Dobrou chuť :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč s kakaovým krémem

Jablkový koláč s kakaovým krémem

Jablečný koláč s mléčným krémem

Jablečný koláč s mléčným krémem

Jahodový koláč s krémem

Jahodový koláč s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Hrách Jahodová marmeláda Listové těsto Měkký tvaroh Moučkový cukr Mouka Ovoce Šlehačka Vejce Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Kakaovník

Kakaovník

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

33
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
27
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Vajíčkový salát se salámem
Vajíčkový salát se…
21
Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
Ukrajinský boršč od…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Útěk syna Heřmánka (†76) Karla ml.: První foto! Manželka mu vrátila úder

Útěk syna Heřmánka (†76) Karla ml.: První foto! Manželka mu vrátila úder

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Koláč s kuřecím masem a olivami
Koláč s kuřecím masem a olivami
Koláč s mandarinkami a jogurtem
Koláč s mandarinkami a jogurtem
Koláč s medem a meruňkami
Koláč s medem a meruňkami
Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou
Koláč s nemletým mákem, ovocem a…
Koláč s příchutí Hawaiie
Koláč s příchutí Hawaiie
Koláč s rebarborou
Koláč s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Koláč s našlehaným krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact