• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s našlehaným krémem
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s našlehaným krémem

autor: Petra_z_Pardubic
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s našlehaným krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g listové těsto
    • 1,20
      dl šlehačka
    • 120
      g zakysaná smetana
    • 120
      g měkký tvaroh
    • 70
      g cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 30
      g čokoláda
    • 2
      plátek želatina
    • 2
      lžíce jahodová marmeláda
    • ovoce na ozdobu
    • mouka na vál
    • moučkový cukr na posypání
    • 200
      g hrách

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto na pomoučeném válu rozválíme na plát silný 3 mm do tvaru kruhu jako na koláč. Čokoládu nakrájíme na menší kousky. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a po obvodu naskládáme nalámanou čokoládu. Okraj zavineme tak, aby čokoláda byla uvnitř lemu. Do středu koláče položíme vystřihnutý papírový karton zabalený do alobalu a vše zasypeme asi 1 cm vysokou vrstvou suchého hrachu, aby se těsto při pečení nenafouklo.
2
Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, koláč přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C. Z upečeného koláče vysypeme hrách a necháme vychladnout. Tučný měkký tvaroh vyšleháme s kysanou smetanou, cukrem a jahodovou marmeládou. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a rychle ji vmícháme do tvarohu. Tvarohová směs musí mít pokojovou teplotu. Šlehačku ušleháme dotuha, po částech ji vmícháme do tvarohové směsi a směs rozetřeme do středu koláče.
3
Koláč ozdobíme ovocem a necháme asi 1 hodinu tuhnout v lednici. Před podáváním ho pocukrujeme a nakrájíme na díly.
4
Dobrou chuť :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč s kakaovým krémem

Jablkový koláč s kakaovým krémem

Jablečný koláč s mléčným krémem

Jablečný koláč s mléčným krémem

Jahodový koláč s krémem

Jahodový koláč s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Hrách Jahodová marmeláda Listové těsto Měkký tvaroh Moučkový cukr Mouka Ovoce Šlehačka Vejce Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Tatarka

Tatarka

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

26
Domácí kečup
Domácí kečup
22
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
19
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s…
18
Česnečka trochu jinak
Česnečka trochu jinak
18
Medovníkové hvězdičky
Medovníkové hvězdičky

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Pohřeb Jiřího Krampola (†87): Zesláblý Přeučil zkolaboval!

Pohřeb Jiřího Krampola (†87): Zesláblý Přeučil zkolaboval!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Koláč s kuřecím masem a olivami
Koláč s kuřecím masem a olivami
Koláč s mandarinkami a jogurtem
Koláč s mandarinkami a jogurtem
Koláč s medem a meruňkami
Koláč s medem a meruňkami
Koláč s nemletým mákem, ovocem a drobenkou
Koláč s nemletým mákem, ovocem a…
Koláč s příchutí Hawaiie
Koláč s příchutí Hawaiie
Koláč s rebarborou
Koláč s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Koláč s našlehaným krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact