Na vále nebo v robotu smícháme mouku s máslem nakrájeným na kousky, přidáme žloutek, kysanou smetanu a zpracujeme na vláčné těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme nejméně na půl hodiny odležet do lednice.
2
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V kastrole zpěníme na rozehřátém oleji cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme pórek a dvě lžíce sušených rajčat, osmahneme, zalijeme smetanou, krátce povaříme a stáhneme z ohně. Do směsi vmícháme pokrájené olivy, necháme zchladnout a zamícháme lehce prošlehaná vejce. Směs osolíme a opepříme podle chuti a okořeníme tymiánem.
3
Těsto rozválíme na placku o průměru asi 30 cm a přesuneme ho do vymazané koláčové formy. Těsto na dně propícháme vidličkou. Pečeme asi 10 minut dorůžova. Na předpečený korpus naneseme připravenou směs, pokryjeme rozetřeným nebo nadrobeným kozím sýrem, posypeme tymiánem a pečeme 30 - 40 minut.
4
Povrch koláče můžete před pečením navíc zakapat trochou oleje ze sušených rajčat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarmila
|23. 10. 2014 11:46
Již nesčetněkrát se mi stalo,že se stránky nenačtou a že naskočí CHYBA SERVERU?Hlavně,že musím rolovat jako smyslů zbavená,abych mohla napsat komentář.Nějak se tu nemůžu orientovat a málem že jsem pole s komentáři ani nenašla.To jste tomu dali,kdo to prosím vás vymýšlí?