a na kolik stupnů a na jak dlouho :-( to nevm
Peču jako začátnice, prosím mám pomazat plech něčím?
Čauteeee :-* Jsem tu zpět :) S tym kefirem,hmmm mela jsem pravdu ,je vláčnější :) Nahoru jsem nedala šlehačku ale cukr. polevu :citronová štava,horka voda,cukr moučka,přidala jsem tam i trochu kakaa pro lepší barvu :) <:-) Takže mam yummy buchtu,cukr.polevu pokapanou a hore mame trochu kokosu se skořicovym cukrem <3 MNAMKA . doporučuju 8-)
Ahojte, ja tento koláč ted peču :) Jenže jsme doma neměli mléko,tak jsem tak dala kefír+trochu mléka . Jsem zvědavá ,jak to dopadne :)))))) :-\ Řekla bych,že bude takovej vláčnější :)) O:-) Za chviu vam napisu ,jake to je s kefirem :-*
Doporučuju nakonec se to zvládlo bohatě i s cukrem krupice bez pečícího papíru a nemusí se navrch dávat už tolik cukru s kokosem,ale je to podlep otřeby jak kdo chce a kolik tim se taky nic nezkazí,a smetana tak stačí jedna,zvládli jsme to,dáváme si bod 8-)
Použil jsem jednu šlehačku bohatě stačila. Buchta je vynikající takže dávám velkou 1. :)
Buchta je vynikající,jednoduchá na přípravu,rychlá a stačí jedna šlehačka ;-)
Asi se ptám hloupě, ale na ten horký upečený koláč ještě na plechu naleju neušlehanou šlehačku či smetanu na šlehání? Jak je to s tím cukrem, píše se, že se do těsta dá l hrnek krystalu a pak ještě se smíchá krystal cukr s kokosem.
Super rychlí koláč, bála jsem se toho, ale není čeho :-D ..kámoška to taky udělala, nalila ty dvě šlehačky a prý jí to plavalo, tak jsem dala JEN JEDNU a je to super!! Krásně vláčné, snad zůstane na zítra pro návštěvu, jinak to upeču zítra znovu :-D :-D Doporučuji! Ale jen s JEDNOU ŠLEHAČKOU!!
Bezvadný recept - kdysi jsem ho často pekla, pak jsem měla nucenou nemocniční pauzu a ztratila jsem ho. Tak jsem zkusmo zadala vyhledávání a hop! Tu je! Doporučuji jako velice rychlý koláč při narychlo nahlášené návštěvě.
vyborny recept ;-) :-)
já ho sním v jednom na posezení
výborný, pekla jsem už několikrát a už jsem spoustě přátel musela dát recept :-)
Tento recept mám k dispozici v hodně podobném složení, akorát s víc kokosem a cukrem a se 3 vejci. Chuťově je úplně úžasný, šlehačkou se nevyplácí šetřit, protože mě se pak hrozně sypal, úplně se rozpadal. Nevím, jestli to tu někdo nepodotkl, ale je lepší ho buď hned sníst a nebo skladovat v ledničče. 3. den venku už byl trochu nakyslý. Jakkoliv vydržel tak dlouho, tak ho považuji za úspěšný. Ono sníst ve 3 rychle plný plech je docela náročný.
:-) ... tento recept byl vložen asi o rok dříve než zmíněné řezy Rafaello :-) .. kdysi už tu kvůli tomu byla pěkná bitka 8-) .. myslím ,že je to fuk , hlavně že chutnají ;-)
Ja nedelam na klasicky velky plech, ale mensi s vyssimi okraji a je to akorat Jde vsechno a fantazii se meze nekladou. Ale tu slehacku doporucuju nalit na vsechny tri casti, bez ni to nema ten spravny smak 8-)
Prosím o radu. Na jak velký plech to mám udělat? A nahoru podle většini stačí tedy jen jedna šlahačka? Chtěla bych to udělat na třetiny. Jednu obyč., jednu s čokoládou a jednu s mandlemi, mělo by to jít, že?
Tekuté... Alespoň podle mě :-) Nejdřív jsem taky váhala, ale podle obrázku jsem usoudila, že pokud by byly už ušlehané, vypadaly by řezy jinak. Já jsem dala jen jednu, bohatě stačí.... Řezy krásně zvlhnou a mají smetanový nádech :-)
ty šlehačky mají být ušlehané,nebo ne?tekuté?
Tuto buchtu peču již dlouho a je výborná.Ale pokud vím,tak tady byl recept pod jiným názvem a to řezy rafaelo.
Cukr se skutečně smíchá s moukou. Na posyp jsem použila další cukr - stačí troška :-)
trošku mě mate postup, smícháme mouku +curk..... když se pak mícha cukr s kokosem:D tak nevím cos tím cukrem :D
Nevím, jestli to tu někdo psal, ale jsou to zdejší identické Řezy Rafaello.
Naprosto skvělý! Právě jsem ho dala příteli a ten se může zbláznit....:-) Doporučuji!
Dělala jsem včera a je naprosto výborný! Dala jsem jednu šlehačku a myslím, že stačí, se dvěmi by byl už moc mokrý... Taky jsem místo mléka dala kefír, protože mléko došlo, ale vůbec to není cítit... Určitě jsem nedělala naposledy :-)
Právě jsem ochutnala.Skvělý koláč!Jemný,nadýchaný,plech jsem vysypala kokosem.M Ň A M !Dávám za 1!
Buchta je vynikající,vysypala jsem plech kokosem,M Ň A M!!Skvělé,dávám za 1!
Jdu na to,pak napíšu,jak buchta dopadla.Vypadá to dobře.
Peče se 20-25 minut na 180° C.
Já ten koláč znám od mé spolužačky a než se posypeme těsto kokosem s cukrem, posypeme ho ještě rozlámanou hořkou čokoládou. Čím větší kusy, tím je uvnitř těsta. Nestrouhejte jí, ale protože jinak vám zůstane na povrchu a ne uvnitř. Jako se to stalo mě, když jsem ho pekla poprvé.
Skutečně výborný a rychlý! Všem doporučuji vyzkoušet! Sypala jsem cukrem moučkou.
Škoda, že není uvedena délka ani teplota pečení. Zkoušela jsem pro jistotu z poloviční dávky a příště už určitě nezaváhám, koláč byl dobrý, doporučuji dát do těsta o něco méně cukru.
Moc dobrý, ať už se jmenuje řezy raffaelo nebo koláč s kokosem a šlehačkou. Jen příště posypu místo krystalovým cukrem moučkou, aby neskřípal mezi zubama.
je vynikajici co dodat moc chutný!!!
Tento moucnik je fakt vynikajici ,je hotovy raz dva a jen se po nem zaprasi delam ho casto. Dana
Delala jsem nekolikrat a je to vyborne. Jednou jsem mela v lednici uz delsi dobu parizskou slehacku, tak jsem to zalila tou a bylo to jeste lepsi ;-)
Mám taky ověřeno,že 1 šlehačka zcela vystačí a peču je poměrně dost často a jsou vynikající,vláčné,vlhké...:)
Akorát zadán tři roky před ním :))
Úplně stejný recept jako "řezy Raffaelo".
Výborný recept.Hledala jsem něco jednoduchého a rychlého a toto je opravdu paráda. Míváme to jako zákusek. Dávám 1.
Dělám také pod názvem Rafaello, je vynikající. Dávám 1 1/2 hrnku kokosu, van. cukr, 1/ hrnku cukru. Po upečení před přelitím šlehačkou ještě trochu pocákám rumem.
Já na posypání dávám 1 hrnek kokosu smíchyný se 2 balíčky vanilkového cukru. Polévám pouze 1 šlehačkou.
Kolik kokosu a cukru smíchat na posypání? Nedala jsem celé balení kokosu, ale možná jsem měla. Jinak je koláč výborný, jen se po něm "zaprášilo". Díky
Koláč je docela sytý,ale moc chutný!!!
Velice dekuji Tane i Lence za rychlou rada, mohu se pustit do peceni. Jana Han
Jedna šlehačka je 2,5 dl.
Paní Jano, jedna šlehačka je 250 ml = 2,5 dl.
Omlouvam se predem za muj dotaz,protrbuji upresnit, kolik dl je jedna slehacka. Dekuji predem
Děkuji za výborný recept. Je to rychlé, jednoduché, na první pohled obyčejná buchta, ale výsledek chuťově neobyčejný.:-)
Koláč jsem upekla dle Vašeho receptu a navíc na kokos nasypala sekané loupané mandle. Nedovedla jsem si představit, jak ho ve finále poleju dvěma šlehačkami a on bude pořád k jídlu.... Nicméně stalo se a je to opravdu vynikající koláč!!! Od té doby už jsem ho dělala nejmíň 3 x a všem děsně chutná.
Koláč jsem upekla / v receptu od kolegyně měl název Rafaello řezy/ - je vynikající. Při repríze přidám do těsta podle návrhu dcery nasekané oloupané mandle. Sdělím pak své dojmy.