Vykouzlete výborný koláč ze zbylých sušenek či cukroví. Příprava tohoto lehkého dezertu je velmi snadná a pochutná si na něm jistě celá rodina. Koláč můžete snadno variovat dle sezónnosti ovoce, vždy si tak můžete připravit novou kombinaci chutí.
g
zbytky cukroví
bez krému a polevy (linecké, vanilkové rohlíčky, perníčky, pracny...) + na ozdobení
50
g
máslo
+ na vymazání formy
100
g
pistácie
+ na posypání
200
g
měkký tvaroh
nebo skyr
2
lžíce
moučkový cukr
100
g
salko slazené
karamelové
1
ks
kaki
zralé
2
ks
mučenka
Postup přípravy receptu
1
Do mixéru dejte cukroví, na kousky pokrájené máslo a většinu ořechů. Vše rozmixujte na drobenku. Formu vytřete máslem, nasypte do ní drobenku a dobře ji natlačte na dno i bok formy. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 15 minut. Upečený korpus nechte zcela vychladnout.
Skyr umíchejte s cukrem, kaki nakrájejte na tenké plátky. Vychladlý korpus lžící pocákejte karamelovou omáčkou. Na ni rovnoměrně rozetřete skyr, poklaďte ho plátky kaki, přidejte dužninu z mučenky a zbylou karamelovou omáčku.
Koláč zasypte zbytkem nasekaných pistácií a dozdobte kousky cukroví.