• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • citronová kůra čerstvě nastrouhaná, dle chuti
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce moučkový cukr plnější
    • sůl špetka
    • 1
      ks žloutek
    • 0,50
      kostka droždí
    • 150
      ml mléko - vlažné, cca
    • 100
      g rozpuštěné máslo nebo máslová Hera (vlažné)
  • Rozvar
    • 800
      g hrušky oloupané, hrubě nastrouhané cca
    • 800
      g jablka oloupaná, hrubě nastrouhaná cca
    • 2
      lžíce citronová šťáva dle sladkosti ovoce, 1 -
    • citronová kůra čerstvě nastrouhaná nebo skořice mletá - dle chuti
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • cukr krupice dle chuti
    • voda nebo rum (alkohol se vypaří)
  • Dále
    • bílek na potření okrajů těsta
    • 1,50
      hrnek drobenka cca

Postup přípravy receptu

1
Těsto: mouku nasypeme do mísy a smícháme se solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do něj dáme moučkový cukr, rozdrobené droždí, žloutek a trochu vlažného mléka. To zlehka zamícháme na kašičku, kterou necháme v teple pod utěrkou odpočinout - necháme vzejít kvásek. Až nám kvásek nabude, přimícháme vlažné máslo a zbylé mléko a vymícháme vláčné těsto, které opět necháme v teple cca 40 minut kynout. Po vykynutí těsto jemně ještě jednou promneme, rozprostřeme na olejem (sádlem, máslem) vymaštěný plech, okraje potřeme našlehaným bílkem. Na těsto naneseme zchladlý hruškový nebo jablkový rozvar (můžeme i švestkový nebo míchaný). Takto připravený koláč necháme ještě cca 10 minut odpočinout, poté posypeme drobenkou v prstech užmoulanou z másla, polohrubé mouky a cukru. Koláč dáme péct do předehřáté trouby 180°C, po 5 minutách ztlumíme na 170°C a dopečeme dozlatova.
2
Rozvar:
3
Oloupaná jablka (hrušky) nastrouháme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr, cukr krupici dle chuti ovoce, citronovou šťávu, skořici nebo citronovou kůru, přidáme cca 4 lžíce vody nebo rumu a za občasného promíchání vše rozvaříme na hustou kaši. Pokud je ovoce šťavnaté, někdy ani není třeba vody a bez poklice, aby se odpařila přebytečná tekutina zvolna vaříme. Pokud je ovoce sušší, dusíme pod poklicí. Jestliže si chceme práci urychlit, přidáme do ovoce trochu vanilkového pudinku (s troškou vody), který nám rozvar částečně zahustí. Možné je i přidání vloček.
4
Do rozvaru můžeme přidat i rozinky, nasekané ořechy, kokos.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Řezníčková | 15. 11. 2016 15:05

    Rozvar jsem dělala částečně z jablek a částečně z hrušek a bývala bych ho dala raději na vdolky než na těsto, protože byl tak výborný, až mi ho na koláč byla škoda dávat, ale to mám aspoň pro příště dobrý typ. Jinak je tedy koláč také výborný, těsto pěkně vyběhlo a s rozvarem se jen nabízí k zakousnutí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Zákusky Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Drobenka Droždí Hladká mouka Hrušky Jablka Mléko Moučkový cukr Rozpuštěné máslo Sůl Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

110
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
52
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
43
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
36
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
29
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz StarDance Tour se blíží: Jak se změnili tanečníci! Fotky z archivu a dnes

StarDance Tour se blíží: Jak se změnili tanečníci! Fotky z archivu a dnes

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Koláč s drobným ovocem
Koláč s drobným ovocem
Koláč s hroznovým vínem
Koláč s hroznovým vínem
Koláč s hruškami II.
Koláč s hruškami II.
Koláč s jablečným tvarohem
Koláč s jablečným tvarohem
Koláč s jablky a ořechovou drobenkou
Koláč s jablky a ořechovou drobenkou
Koláč s kaki a skyrem
Koláč s kaki a skyrem
  • Recepty.cz
  • Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact