• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • citronová kůra čerstvě nastrouhaná, dle chuti
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce moučkový cukr plnější
    • sůl špetka
    • 1
      ks žloutek
    • 0,50
      kostka droždí
    • 150
      ml mléko - vlažné, cca
    • 100
      g rozpuštěné máslo nebo máslová Hera (vlažné)
  • Rozvar
    • 800
      g hrušky oloupané, hrubě nastrouhané cca
    • 800
      g jablka oloupaná, hrubě nastrouhaná cca
    • 2
      lžíce citronová šťáva dle sladkosti ovoce, 1 -
    • citronová kůra čerstvě nastrouhaná nebo skořice mletá - dle chuti
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • cukr krupice dle chuti
    • voda nebo rum (alkohol se vypaří)
  • Dále
    • bílek na potření okrajů těsta
    • 1,50
      hrnek drobenka cca

Postup přípravy receptu

1
Těsto: mouku nasypeme do mísy a smícháme se solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do něj dáme moučkový cukr, rozdrobené droždí, žloutek a trochu vlažného mléka. To zlehka zamícháme na kašičku, kterou necháme v teple pod utěrkou odpočinout - necháme vzejít kvásek. Až nám kvásek nabude, přimícháme vlažné máslo a zbylé mléko a vymícháme vláčné těsto, které opět necháme v teple cca 40 minut kynout. Po vykynutí těsto jemně ještě jednou promneme, rozprostřeme na olejem (sádlem, máslem) vymaštěný plech, okraje potřeme našlehaným bílkem. Na těsto naneseme zchladlý hruškový nebo jablkový rozvar (můžeme i švestkový nebo míchaný). Takto připravený koláč necháme ještě cca 10 minut odpočinout, poté posypeme drobenkou v prstech užmoulanou z másla, polohrubé mouky a cukru. Koláč dáme péct do předehřáté trouby 180°C, po 5 minutách ztlumíme na 170°C a dopečeme dozlatova.
2
Rozvar:
3
Oloupaná jablka (hrušky) nastrouháme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr, cukr krupici dle chuti ovoce, citronovou šťávu, skořici nebo citronovou kůru, přidáme cca 4 lžíce vody nebo rumu a za občasného promíchání vše rozvaříme na hustou kaši. Pokud je ovoce šťavnaté, někdy ani není třeba vody a bez poklice, aby se odpařila přebytečná tekutina zvolna vaříme. Pokud je ovoce sušší, dusíme pod poklicí. Jestliže si chceme práci urychlit, přidáme do ovoce trochu vanilkového pudinku (s troškou vody), který nám rozvar částečně zahustí. Možné je i přidání vloček.
4
Do rozvaru můžeme přidat i rozinky, nasekané ořechy, kokos.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Řezníčková | 15. 11. 2016 15:05

    Rozvar jsem dělala částečně z jablek a částečně z hrušek a bývala bych ho dala raději na vdolky než na těsto, protože byl tak výborný, až mi ho na koláč byla škoda dávat, ale to mám aspoň pro příště dobrý typ. Jinak je tedy koláč také výborný, těsto pěkně vyběhlo a s rozvarem se jen nabízí k zakousnutí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Zákusky Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Drobenka Droždí Hladká mouka Hrušky Jablka Mléko Moučkový cukr Rozpuštěné máslo Sůl Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Játrová čína

Játrová čína

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Zeleninový salát s balkánským sýrem

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

207
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
77
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky -…
38
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Překvapivé přiznání »Řachandy« Pfauserové: Dceru (2) kojím víc než dřív!

Překvapivé přiznání »Řachandy« Pfauserové: Dceru (2) kojím víc než dřív!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Koláč s drobným ovocem
Koláč s drobným ovocem
Koláč s hroznovým vínem
Koláč s hroznovým vínem
Koláč s hruškami II.
Koláč s hruškami II.
Koláč s jablečným tvarohem
Koláč s jablečným tvarohem
Koláč s jablky a ořechovou drobenkou
Koláč s jablky a ořechovou drobenkou
Koláč s kaki a skyrem
Koláč s kaki a skyrem
  • Recepty.cz
  • Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact