Z přísad uděláme těsto, vyválíme ho a vložíme na vymazaný plech. Játra nakrájíme na jemné proužky. Na oleji opražíme na kolečka nakrájený pórek, přidáme játra, nakrájené houby, opepříme, a 10 min. podusíme. Necháme vychladnout a rozložíme na těsto. Smetanu rozmícháme se sýrem, vejcem a solí a zalejeme játra. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut. Teplé krájíme na čtverce a posypeme jemně nakrájenou cibulkou. Podáváme se salátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|15. 6. 2006 14:59
Pravdaže sterilizované nemajú tú vôňu, to máte pravdu. Niekto dáva prednosť sterilizovaným, niekto mrazeným. Môžete použiť aj čerstvé, tiež sú dobré. Raz som robila aj s dubákmi, ale najprv som ich trocha podusila, oni sú dosť tuhé. Tiež to nebolo zlé.
Dita
|15. 6. 2006 14:46
Zrovna dneska hledám něco netradičního místo chlebíčků na sobotní rodinnou oslávku a tohle se mi zalíbilo, určitě vyzkouším! Jen jedna poznámka - snad nebude vadit - namísto sterilovaných žampionů používám mražené řezané - stojí asi 17 Kč, a nedají se se steril. srovnat - oproti mraženým jsou bez chuti. Mražené voní houbami hned jak se otevře sáček. Vyzkoušejte... :))
Tereza Jarčušková
|15. 6. 2006 14:18
Ak by ste mali veľmi málo času, nahraďte cesto lístkovým cestom. Budete to mať raz dva a chuťove to bude tiež veľmi dobré. Návšteva ocení každé netradičné pohostenie, ja osobne sa obloženým chlebíčkom vyhýbam. Pripadá mi to, ako by som si tú návštevu dosť nevážila, že mi nestojí za trochu premýšľania.
Maruš
|15. 6. 2006 13:22
Určitě vyzkouším,zdá se mi i jako celkem rychlé jídlo pro návštěvu,když nemáme moc času a chceme nabídnout něco netradičního.