• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koláč s celými jablky a ořechovou želatinou
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s celými jablky a ořechovou želatinou

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s celými jablky a ořechovou želatinou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g celozrnná mouka
    • 100
      g mleté ořechy
    • 100
      g cukr
    • 200
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 3
      lžíce studená voda
  • Tvarohová směs
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      kelímek bílý jogurt Slazený
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      ks bílek Vyšlehané
    • 6
      ks jablka Asi
    • 1
      lžíce med
  • Ořechová želatina
    • želatina
    • 50
      g mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme ze surovin těsto, které dáme odležet na 30 min. do ledničky. Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřinec a vložíme na 5 minut do vroucí vody, do které jsme vymačkali šťávu z půl citronu. Poté vyndáme a necháme vychladit. Těsto namačkáme do kulaté formy(těstem vyložíme i okraje) naskládáme celá jablka, zalijeme tvarohovou směsí a vršky jablek pokapeme medem. Pečeme asi 35 min., necháme vychladit a přelijeme ořechovou želatinou.
2
Ořechová želatina: uvaříme klasicky želatinu, poté rychle vmícháme mleté ořechy a nalijeme na koláč. Ač se zdá pracný, není tomu tak a výsledná chuť je opravdu úžasná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč s jablky a ořechovou drobenkou

Koláč s jablky a ořechovou drobenkou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Ovocný koláč se želatinou

Ovocný koláč se želatinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzana Štěpničková | 14. 3. 2007 11:00

    nedalo mi to a dle komentářů jsem včera vyzkoušela.Kůli tomu jsem klusala pro celozrnnou mouku.Jediné co jsem poupravila bylo,že jablka jsem nedala celá ale nakrájela na poloviny.Výsledná chuť nás mile překvapila,koláč je opravdu moc dobrý,ale jěště lepší je dnes-tedy den uleželý...Autorku taky neznám,protože se na ně většinou ani nezaměřuji,zajímají mě recepty...hodnotím jedničkou.přeji hezký den

  • Zuzana | 14. 3. 2007 10:50

    Zdeně z Jm za heslo" Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet nebo chválit" dávám 1*. Heslo je výstižné a moc mě pobavilo. Zdeno, tyto stránky jsou perfektní,budu je pravidelně navštěvovat. Zajímají mě recepty a poučné komentáře - různé vychytávky apod. Když nějaký recept vyzkouším, určitě napíšu pro ostatné kuchařinky nejen klady, ale i nedostatky. Nad rozhořčením některých děvčat se nebudu zrušovat. Kritická poznámka přece slouží pro ty, kdo se chtějí poučit a vyvarovat zklamání. Zdeno z JM, přeji hezký den a hodně úspěchů v kuchyni. Pište dál.

  • Tereza P. | 14. 3. 2007 09:11

    Tak to si myslím nemáte pravdu, já tyto stránky znám tak 3 týdny, tento recept jsem zkoušela, bylo to výborné, ale paní co dávala recept neznám od žádného jiného receptu. Nejsem tedy její "přítelkyně". Neberte to tak plošně, někomu se nemusela líbit barva koláče, mě nevadila, ani mé rodině.

  • Zdena z JM | 14. 3. 2007 06:48

    Mluvíte mi z duše Zuzano.Je to přesně tak,jak píšete.Ale pokud chcete tyto stránky navštěvovat,musíte se s tím smířit,asi se s tím nedá nic dělat.Máte dvě možnosti,buď napíšete občas kritický komentář,ale pak musíte počítat s tím,že to schytáte a nebo se řídit heslem "kdo si nechce hubu spálit,musí mlčet nebo chválit".

  • Zuzana | 13. 3. 2007 14:53

    Evo, jsem ráda a je nás určitě více, že jste napsala své zkušenosti s uvedeným receptem. Tyhle stránky jsem objevila asi před měsícem a jsem z nich nadšena. Vyzkoušela jsem hodně receptů. Některé mě uchvátily a z některých jsem byla zklamaná.Nejvíce mě zaráží, když někdo napíše k receptu své zkušenosti, tak některé dámy okamžitě vystartují. Čtu pravidelně komentáře a po měsíci jsem zjistila, že některá děvčata pravidelně a dost často uveřejnňují své recepty.To je dobře, děvčatům za jich aktivitu děkuji. Jenom mě zlobí, že právě recepty tyhle děvčat nemůže nikdo kritizovat, protože okamžitě se na vás vrhnou její přítelkyně - myslím "přítelkyně" z tyhle stránek - děvčata, která se navzájem pravidelně v receptech podporují a vychvalují.(já na bráchu, brácha na mě). Na vlastní kůži jsem zjistila, že některé moc vychvalované recepty nestály za nic.

  • Eva | 13. 3. 2007 12:19

    Paní Lucko, nevidím nic hezkého na zahnědlých / medem / jablkách, tvarohová hmota pečením taky získá trochu barvu a želatina s ořechy vypadá jak zašpiněná. Tak že chyba není někde jinde, mám právo říct svůj názor, pro Vaši informaci, není to zdaleka můj první koláč. Já Vám nevyvracím Vaše nadšení, Vy mi nechte moje zklamání.

  • Lucka | 13. 3. 2007 11:50

    Paní Evo,zato že jste měla koláč nevzhledný tak za to autorka určitě nemůže,chyba bude asi jinde že?i já koláč vyzkoušela a byl výborný a VZHLEDOVĚ MOC PĚKNÝ!jen jsem místo celozrnné-jelikož jsem jí neměla dala obyčejnou mouku.Pochutnali jsme si všichni.Tímto autorce děkuji a né jenom za tento recept....

  • Eva | 13. 3. 2007 07:42

    Paní Kopová, na rozdíl od Vás jsem se držela původního receptu a byl to u nás absolutní propadák. Nechutnalo nikomu a koláč byl i dost nevzhledný. Máme docela jinou představu o "úžasné chuti " než autorka. Svůj názor jsem nechtěla psát, ale když jste si o něj tak hezky řekla......

  • V Kopová | 12. 3. 2007 19:39

    Jak to paní Evo?? Celá jablka tam jsou, ořechová želatina taky, celozrnnou mouku nepoužívám a tvaroh jsem neměla doma. To je zase někdo pan chytrej, co?Kdybyste radši napsala názor na recept!

  • Eva | 12. 3. 2007 09:44

    Viki, to už jste ale pekla něco jiného ! Změnila jste tolik věcí, že s původním receptem to už nemá co dělat.

  • Viki Kopová | 12. 3. 2007 09:02

    Tak jsem ho pekla na neděli znova, dala jsem hladkou normální mouku, ořechy uvedené množství a 150g hery, krém jsem udělala místo z tvarohu ze zakysané smetany, bylo to opravdu moc lahodné, znova chválím, i návštěva říkala jak je to dobré a osvěžující, ořechovou želatinu určitě použiju i jindy!!!Díky za skvělý recept!!!!

  • Vlasta | 8. 3. 2007 08:57

    Koláč je super, také jsem dala heru a dělala jsem ho z normální mouky, žádná celozrnná a byl super. I tchýně chválila!!!

  • Petra | 7. 3. 2007 10:15

    koláč byl výborný děkuji za recept....

  • Jiřina | 6. 3. 2007 16:15

    Jaroslavo, na tyhle stránkách je hodně výborných receptů, tak nevidím důvod, proč bych měla péct nějaký koláč, který děvčatům - kuchařinkách dělal problémy. Šárce těsto teklo i vám se těsto hrozně matlo a druhý den bylo těsto rozmáčené atd. Mám ráda 100% recepty, kde nemusím nic upravovat a na vlastní kůži zjišťovat, jestli poměr ingrediencí a postup je správný...

  • MartinV | 6. 3. 2007 15:44

    Koláče peču výhradně z celozrnné mouky, jde to i zcela bez tuku a samozřejmě cemie (prášku do pečiva). Zpracovávám tak poslední jablka a mražené švestky :-)

  • Salome | 6. 3. 2007 13:05

    Koláč byl velmi zajímavý, rozhodně ho nezatratím, ale celozrnná mouka se mi ani trochu neosvědčila, příště udělám normální křehké těsto. :-)

  • Jaroslava Oumarová | 6. 3. 2007 12:51

    Jiřino, nemusíte být tak kategorická...Zatím řezy chutnaly všem kromě mojí extra zmlsané rodiny. A ani já je zcela nezatracuju :-))

  • Jiřina | 6. 3. 2007 10:55

    Děvčata, jsem ráda, že tenhle recept již někdo vyzkoušel a napsal neduhy. Dík za ušetřené nervy, čas a peníze. Recept škrtám z oblíbených.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 3. 2007 09:26

    Mleté ořechy jsou tučné, takže podle mne v těstech částečně nahrazují tuk a ne mouku. Druhý den, bylo spodní těsto rozmáčené, nevím proč. Je mi líto, Markéta má výborné recepty, ale tenhle moji rodinu prostě neoslovil, to se stává. Možná dám řezům ještě jednu šanci, ale s mým osvědčeným křehkým těstem z celozrnné mouky.

  • Vlasta | 6. 3. 2007 08:22

    Jak to, vychazí!!!!!Markéta psala, že ořechy nahrazují mouku, tak je 200g mouky+100g ořechů, pak už tam poměr 3:2:1 je!!!!!!!!!!!!Mě se opravdu povedl a je výborný!1*******

  • Jaroslava Oumarová | 3. 3. 2007 18:18

    Markéto, toho tuku je tam opravdu moc. Je ho tam stejně jako mouky...Když píšete poměr 3:2:1, tak to nevychází :-(( Ani jsem nedávala vodu, protože jak bylo hodně tuku, těsto se spojilo i bez vody. Hrozně se to matlalo. Dala jsem to do malého pekáčku, takže o nemělo kudy téct, jinak bych dopadla jako Šárka. Chuťově pro mne dobré, ale já nejsem správný indikátor, mě chutná skoro všechno. Rodina byla tak nějak na rozpacích. Nejvíc se mi líbila ta ořechová želatina, určitě ten nápad použiju v létě třeba i s kokosem. Dávám 3.

  • Petruše | 24. 2. 2007 11:48

    Teda Markéto,před chvílí jsme ochutnali a nemít plná břicha od oběda tak koláček asi není:o))výborné a sklidila jsem pochvalu i od mé milé:o))) tchyně.místo másla jsem dala heru a neměla jsem taktéž žádný problém...

  • Sarka Honzakova | 23. 2. 2007 20:14

    Marketo, taky nevim, kde udelali sudruzi z NDR chybu :-D Jeste jsem si rikala, ze mam treba jinou mouku, ale delala jsem to z celozrnne psenicne Pro Bio, o ktere jste tu psala. Jinak az na to nepovedene testo to bylo chutove mnam, me nejvic chutnala kombinace jablek s tou tvarohovou naplni. To mozna pouziji i u jineho moucniku.

  • englicka marketa | 23. 2. 2007 18:00

    Šárko teda nechápu jak vám to mohlo téct???tohle je klasické linecké jen s tím že je část mouky nahrazená ořechy.Já vždy používám u lineckého pravidlo mé babičky 3:2:1 mouka:tuk:cukr a nikdy jsem neměla problém a tímto moučníkem také ne.Ba naopak celozrnná mouka mi všechno máslo pěkně nasákla až jsem se bála že výsledek bude drobivý...měla jste dát spíš více té mouky...Ale snad vám chutnalo:o)))

  • Sarka Honzakova | 23. 2. 2007 12:22

    Tak priste ne vic mouky, ale mene tuku. Poradi mi nektera zkusena kucharka, kolik tuku by stacilo? S timto mnozstvim tuku mi totiz maslo teklo i spojem u dna dortove formy a v troube kapalo na dno a prepalovalo se. Takze to u me v kuchyni moc nevoni a je tu mirna mlha :-o Snad to vyvetram, nez se vrati rodinka domu. Jinak moucniky vypada dobre.

  • Sarka Honzakova | 23. 2. 2007 11:52

    No tak je to v troube ;-) Jen testo se diky tuku dost lepilo na ruce, hlavne kdyz jsem ho mackala do te formy. Je to spravna konzistence nebo muzu priste pridat vic mouky? Jinak jsem na testo nalila tu tvarohovou napln a teprve potom do toho "posadila" jablka. Kdyz jsem totiz videla ty skviry mezi jablky a predstavila si, ze do nich pri sve sikovnosti liju napln...:-D Jeste tu zelatinu zvladnout ... s konzumaci myslim problemy nebudou :-D

  • Sarka Honzakova | 22. 2. 2007 21:38

    Marketo, rada bych se jeste zeptala jaky jogut pouzivate. Znacku a mnozstvi...predpokladam klasicky maly 125-150 g...ale radeji se zeptam :-D

  • englicka marketa | 21. 2. 2007 11:41

    Majko,ty jablka se jen lehce pokapou 1 lžící medu,on hezky zkaramelizuje na tech jablkách a vytvouří slaboučkou krustičku.Nebojte nezhořkonou.jestli chcete zřeďte ho...

  • Majka H. | 21. 2. 2007 10:12

    Markéto, prosím vás a ty vyčnívající vršky jablek pokapané medem při pečení nezhořknou? Med se hodně připaluje. A nemám med raději zředit s lžicí vody?

  • englicka marketa | 21. 2. 2007 09:19

    Šárko dortovou formu není třeba vymazávat,v těstu je tuku dost.já nejdřív dala jablka neměla jsem je úpně napěchovaný vedle sebe a pak teprv nádivku-není jí moc,spíše má dominovat chuť jablek a ořechového želé.

  • Sarka Honzakova | 20. 2. 2007 23:04

    Marketo, vypada to lakave. Je nutne dortovou formu nejak vymazat? Jo a ta tvarohova smes je dostatecne tekuta? Ptam se, protoze mamka dela buchtu z celych jablek, ktere se maji podle původniho receptu zalit piskotovym testem.To vsak pod jablka spatne zatekalo, takze vzdy nalila trochu testa, do toho "posadila" jablka a dolila testem.

  • Petruše | 19. 2. 2007 15:30

    jóó tak tohle mě teda nadchlo.... o víkendu přijede tchyně a myslím že tímto zaperlím:o))))děkuji za tip...

  • marketa englicka | 19. 2. 2007 14:28

    obyčejné dortové želé já použila čiré od Dr.Oetkra.želatinu uvaříme klasicky dle návodu a v návodu je cukr psaný -myslím že jsem dávala 3 lžíce...

  • Anonym | 19. 2. 2007 14:02

    Zelatina se neprisládza, a na akej obsah vody je treba zelatinu kupit?

  • englicka marketa | 19. 2. 2007 14:00

    použila jsem celozrnou mouku pšeničnou od bio harmonie.ale můžete nahradit i polohrubou-ale chuťově je lepší z celozrnné... do žetatiny ty ořechy dávat nemusíte.dlouho jsem přemýšlela co se zbylími ořechy až mě napadlo toto a docela se povedlo:o))rodina chválila tak snad s tím zabodujete i vy:o))))

  • Salome | 19. 2. 2007 12:49

    Jakou celozrnnou mouku prosím používáte - pšeničnou?

  • Jaroslava Oumarová | 19. 2. 2007 11:55

    Markéto, Vy zase perlíte:-)) Už si to tisknu. Hlavně na tu želatinu s ořechy jsem moc zvědavá, něco takového jsem ještě nejedla, ani o tom neslyšela...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý jogurt Celozrnná mouka Cukr Jablka Máslo Med Mleté ořechy Mleté vlašské ořechy Skořice Solamyl (bramborový škrob) Studená voda Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Banánový dort

Banánový dort

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Čínská rýže

Čínská rýže

Švestkový koláč V.

Švestkový koláč V.

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

62
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
46
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
30
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Koláč s celými jablky a ořechovou želatinou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact