• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 100
      g cukr
    • 250
      ml mléko
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra
    • 1
      broskvový kompot
  • Náplň
    • 100
      g cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 1
      lžička skořice
    • strouhaný kokos nebo rozinky
  • Smetanová pěna
    • 1
      želatina
    • šťáva z broskvového kompotu
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 300
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Těsto: v troše mléka a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek, poté ho přidáme k mouce, změkklému máslu, vejci, cukru, citronové kůře (z půl citronu) a zapracujeme. Přidáme tolik mléka, aby nám vzniklo hladké tužší těsto, které necháme kynout asi 30 min. v teple.
2
Náplň: promícháme všechny suroviny - vznikne nám jakási drobenka, kterou napníme broskve.Vykynuté těsto rozválíme do velikosti klasického velkého plechu, který vymažeme a dáme doněj těsto - na těsto přijdou naplněné broskve směrem dolů. Pečeme zvolna asi 35 minut. Po upečení necháme vychladnout a potřeme smetanovou pěnou, kterou necháme ztuhnout.
3
Smetanová pěna: smetanu do tuha ušleháme a dáme stranou. Želatinu připravíme dle návodu s tím rozdílem, že místo vody použijeme kompotovou šťávu. Vmícháme do ušlehané šlehačky a natřeme na koláč.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecký koláč s ricottou a broskvemi

Linecký koláč s ricottou a broskvemi

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • englicka | 12. 2. 2007 14:58

    Ano konzervované,ty jsou půlené,do těch půlek dáme náplň a náplní dolů na těsto.

  • jiřina | 12. 2. 2007 12:31

    ty brosve jsou půlený že?? takže tou naplněnou půlkou dolů???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Citronová kůra Cukr Droždí Máslo Mléko Polohrubá mouka Skořice Smetana ke šlehání Šťáva z broskvového kompotu Strouhaný kokos Vanilkový cukr Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Super koblížky

Super koblížky

Koprovka podle Barunky

Koprovka podle Barunky

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Pečený kapr

Pečený kapr

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

90
Klasické lečo
Klasické lečo
78
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
59
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
53
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
47
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Koláč s broskvemi a smetanovou pěnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact