• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co upéct na víkend? Překvapte své blízké tímto lahodným tvarohovým koláčem. Korpus připravený z křehkého těsta úžasně doplňuje jemná krémová náplň provoněná čerstvou bazalkou a jahody na povrchu svádí k ochutnání i ty nejmlsnější jazýčky. Po tomto moučníku nezbyde na talíři ani drobeček.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Křehké těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 70
      g třtinový cukr
    • 1
      hrst bazalka listy + na ozdobu
    • 250
      g pomazánkové máslo
    • 500
      g tučný tvaroh
    • 1
      lžíce škrob
    • 2
      ks vejce + 1 bílek
  • Na dokončení
    • 300
      g jahody
    • 5
      g želatina prášková
    • 30
      g cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravte těsto. V míse – obyčejné nebo od kuchyňského robotu – smíchejte mouku s cukrem a špetkou soli, přidejte na kostičky pokrájené studené máslo a pak prsty nebo hákovým nástavcem zpracujte na sypkou drobenku. Přidejte žloutek a vypracujte pevné nelepivé těsto. Zapracujte jej do koule, zploštěte ji, zabalte do fólie a nechte v ledničce vychladit alespoň 30 minut.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

2
Na náplň nejprve rozmixujte cukr s bazalkovými lístky, pár menších lístků si ponechte na ozdobu. K ochucenému cukru přidejte pomazánkové máslo a vše dobře prošlehejte. Poté do krému zapracujte tvaroh, škrob, vejce a bílek.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Troubu předehřejte na 180 °C. Zchladlé těsto vyválejte na plát silný asi 0,5 cm a vyložte jím kulatou formu o průměru kolem 24 cm. Okraje těsta seřízněte a dno propíchejte vidličkou. Těsto překryjte pečicím papírem, vsypte keramické nebo obyčejné fazole pro zatížení a pečte 10 minut. Nyní papír se zátěží sundejte a dopečte korpus dalších 5 až 10 minut. Teplotu snižte na 160 °C, korpus naplňte krémem a pečte ještě 40 minut.
4
Jahody omyjte, zbavte stonků a rozpulte. Do kastrůlku nalijte asi 100 ml vody, vsypte želatinu a nechte rozpustit. Poté přiveďte vodu téměř k varu a kastrůlek odstavte. Vmíchejte cukr a nechte 15 minut chladnout. Na upečený a mírně zchladlý koláč naskládejte jahody a ty potřete pomocí mašlovačky želatinou. Koláč nechte před podáváním dobře vychladit a ozdobte jej lístky bazalky.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cukr Cukr krupice Hladká mouka Jahody Máslo Pomazánkové máslo Škrob Sůl Třtinový cukr Tučný tvaroh Vejce Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaovník

Kakaovník

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

33
Švestková povidla
Švestková povidla
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…
27
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

Miss a dvojnásobná máma Kasanová: Božské tělo!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Koláč místo žemlovky
Koláč místo žemlovky
Koláč na oplatce
Koláč na oplatce
Koláč pro medvěda
Koláč pro medvěda
Koláč s bobulovým ovocem
Koláč s bobulovým ovocem
Koláč s čerstvým ovocem
Koláč s čerstvým ovocem
Koláč s drobným ovocem
Koláč s drobným ovocem
  • Recepty.cz
  • Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact