• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co upéct na víkend? Překvapte své blízké tímto lahodným tvarohovým koláčem. Korpus připravený z křehkého těsta úžasně doplňuje jemná krémová náplň provoněná čerstvou bazalkou a jahody na povrchu svádí k ochutnání i ty nejmlsnější jazýčky. Po tomto moučníku nezbyde na talíři ani drobeček.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Křehké těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 70
      g třtinový cukr
    • 1
      hrst bazalka listy + na ozdobu
    • 250
      g pomazánkové máslo
    • 500
      g tučný tvaroh
    • 1
      lžíce škrob
    • 2
      ks vejce + 1 bílek
  • Na dokončení
    • 300
      g jahody
    • 5
      g želatina prášková
    • 30
      g cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravte těsto. V míse – obyčejné nebo od kuchyňského robotu – smíchejte mouku s cukrem a špetkou soli, přidejte na kostičky pokrájené studené máslo a pak prsty nebo hákovým nástavcem zpracujte na sypkou drobenku. Přidejte žloutek a vypracujte pevné nelepivé těsto. Zapracujte jej do koule, zploštěte ji, zabalte do fólie a nechte v ledničce vychladit alespoň 30 minut.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

2
Na náplň nejprve rozmixujte cukr s bazalkovými lístky, pár menších lístků si ponechte na ozdobu. K ochucenému cukru přidejte pomazánkové máslo a vše dobře prošlehejte. Poté do krému zapracujte tvaroh, škrob, vejce a bílek.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Troubu předehřejte na 180 °C. Zchladlé těsto vyválejte na plát silný asi 0,5 cm a vyložte jím kulatou formu o průměru kolem 24 cm. Okraje těsta seřízněte a dno propíchejte vidličkou. Těsto překryjte pečicím papírem, vsypte keramické nebo obyčejné fazole pro zatížení a pečte 10 minut. Nyní papír se zátěží sundejte a dopečte korpus dalších 5 až 10 minut. Teplotu snižte na 160 °C, korpus naplňte krémem a pečte ještě 40 minut.
4
Jahody omyjte, zbavte stonků a rozpulte. Do kastrůlku nalijte asi 100 ml vody, vsypte želatinu a nechte rozpustit. Poté přiveďte vodu téměř k varu a kastrůlek odstavte. Vmíchejte cukr a nechte 15 minut chladnout. Na upečený a mírně zchladlý koláč naskládejte jahody a ty potřete pomocí mašlovačky želatinou. Koláč nechte před podáváním dobře vychladit a ozdobte jej lístky bazalky.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cukr Cukr krupice Hladká mouka Jahody Máslo Pomazánkové máslo Škrob Sůl Třtinový cukr Tučný tvaroh Vejce Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
18
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
18
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
17
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
16
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Přiznání Ivy Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Přiznání Ivy Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Koláč místo žemlovky
Koláč místo žemlovky
Koláč na oplatce
Koláč na oplatce
Koláč pro medvěda
Koláč pro medvěda
Koláč s bobulovým ovocem
Koláč s bobulovým ovocem
Koláč s čerstvým ovocem
Koláč s čerstvým ovocem
Koláč s drobným ovocem
Koláč s drobným ovocem
  • Recepty.cz
  • Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact