• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co upéct na víkend? Překvapte své blízké tímto lahodným tvarohovým koláčem. Korpus připravený z křehkého těsta úžasně doplňuje jemná krémová náplň provoněná čerstvou bazalkou a jahody na povrchu svádí k ochutnání i ty nejmlsnější jazýčky. Po tomto moučníku nezbyde na talíři ani drobeček.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Křehké těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
  • Náplň
    • 70
      g třtinový cukr
    • 1
      hrst bazalka listy + na ozdobu
    • 250
      g pomazánkové máslo
    • 500
      g tučný tvaroh
    • 1
      lžíce škrob
    • 2
      ks vejce + 1 bílek
  • Na dokončení
    • 300
      g jahody
    • 5
      g želatina prášková
    • 30
      g cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravte těsto. V míse – obyčejné nebo od kuchyňského robotu – smíchejte mouku s cukrem a špetkou soli, přidejte na kostičky pokrájené studené máslo a pak prsty nebo hákovým nástavcem zpracujte na sypkou drobenku. Přidejte žloutek a vypracujte pevné nelepivé těsto. Zapracujte jej do koule, zploštěte ji, zabalte do fólie a nechte v ledničce vychladit alespoň 30 minut.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu

2
Na náplň nejprve rozmixujte cukr s bazalkovými lístky, pár menších lístků si ponechte na ozdobu. K ochucenému cukru přidejte pomazánkové máslo a vše dobře prošlehejte. Poté do krému zapracujte tvaroh, škrob, vejce a bílek.

RADA: Jak skladovat žloutky

3
Troubu předehřejte na 180 °C. Zchladlé těsto vyválejte na plát silný asi 0,5 cm a vyložte jím kulatou formu o průměru kolem 24 cm. Okraje těsta seřízněte a dno propíchejte vidličkou. Těsto překryjte pečicím papírem, vsypte keramické nebo obyčejné fazole pro zatížení a pečte 10 minut. Nyní papír se zátěží sundejte a dopečte korpus dalších 5 až 10 minut. Teplotu snižte na 160 °C, korpus naplňte krémem a pečte ještě 40 minut.
4
Jahody omyjte, zbavte stonků a rozpulte. Do kastrůlku nalijte asi 100 ml vody, vsypte želatinu a nechte rozpustit. Poté přiveďte vodu téměř k varu a kastrůlek odstavte. Vmíchejte cukr a nechte 15 minut chladnout. Na upečený a mírně zchladlý koláč naskládejte jahody a ty potřete pomocí mašlovačky želatinou. Koláč nechte před podáváním dobře vychladit a ozdobte jej lístky bazalky.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cukr Cukr krupice Hladká mouka Jahody Máslo Pomazánkové máslo Škrob Sůl Třtinový cukr Tučný tvaroh Vejce Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

191
Dýňová tortila
Dýňová tortila
95
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
40
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
40
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
33
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Strach o světově známého režiséra Coppolu: Podstoupil operaci srdce!

Strach o světově známého režiséra Coppolu: Podstoupil operaci srdce!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Koláč místo žemlovky
Koláč místo žemlovky
Koláč na oplatce
Koláč na oplatce
Koláč pro medvěda
Koláč pro medvěda
Koláč s bobulovým ovocem
Koláč s bobulovým ovocem
Koláč s čerstvým ovocem
Koláč s čerstvým ovocem
Koláč s drobným ovocem
Koláč s drobným ovocem
  • Recepty.cz
  • Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact