Ano,stačí polovina sáčku,jinak souhlasím s Janinou,hlavně,že chutná, a o tom to je! Krásný podzimní den přeje Iva.
Nejsem autorka, podobný koláč dělám - na 250g mouky by stačila půlka sačku,ne?
Promiňte mou nevědomost, pokud nemám jedlou sodu, kolik mám dát kypřicího prášku? Děkuji
Lusindo,Laďko a není to fuk? Já měla za to,že dorty,dortíky a zákusky(je to stejné) jsou s krémem.Bábovky a buchty bez krému jako třeba české buchty,koláče,vánočky jsou moučníky,ale třeba je pravda úplně jinde.Důležité je,aby to doma všem chutnalo,ne?Já nestudovala nic,jooo,vlastně,jsem mechanik elektromechanického zařízení,to mi tady ten problém asi nepomůže vysvětlit! Hezký den holky!!
Taky netuším... prozraďte :-)!
Laďko a Jani ani já nevím, kde je rozdíl.A to jsem vystudovala bohemistiku na FFMU.Teď nás asi Di roznese, že?
Jani, teď do tebe kamarádsky rýpnu- jaký je rozdíl mezi dortíkem a moučníkem?ale nechci tu vyvolat bouři českého názvosloví, myslím to opravdu jen jako přátelský šťuch :-)))) Když tak mi radši vynadej na mail jo? :-))))
Je to spíš moučník,než dortík,s přítelem to taky pořád řešíme,on říká dortík-zákusek i bábovce.Mylsím,že dortík by měl být s nějakým krémem,pak je to vlastně i zákusek.Tohle je moc dobrý moučník,velice jednoduchý a rychlý a hlavně vyzkoušený,Takže- za 1
Snad to od nás dvou nebude znít zaujatě, paní Ivo, ale bezva tedy je.:-)
Že je skvělý,vláčný,rychlý,no prostě bezva.
Tentýž receptík jsem vložila před několika lety jako "Jablkový dortík".:-)