Oloupaná jablka nakrájíme na kolečka a poklademe na plech, zalijeme je medem rozpuštěným v másle (pokud nemáme med můžeme použít cukr). Vlašské ořechy a slunečnicová semínka (event. další druhy oříšků nebo kokos) nasypeme na jablka.
2
Takto připravené ingredience "zaklopíme" plackou z listového těsta - těsto propícháme vidličkou, aby se mohla odpařovat voda z jablek. Pečeme v předehřáté troubě do té doby, než je těsto zlatavé. Po upečení koláč vyklopíme jako bábovku - dostaneme tak výborný koláč, který má povrch krásně zkaramelizovaný. Při použití slunečnicových semínek dostanete pobobnou chuť piniovým oříškům.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Lísová
|8. 1. 2007 16:45
Tento koláč peču ve formě na pizzu a než ho překlopím tak ho trochu "nazvednu" dlouhým nožem.Pak mi na plechu toho moc nezůstane a když přece tak dokud je koláč horký dobře se s ním manipuluje a to co zůstane na plechu se dá lehce přenést tam kam to patří
possum *
|8. 1. 2007 14:42
Nemam zkusenost s timhle receptem. Mam ale recept podobny, cukr(hnedy) a maslo se rozpusti, na to kolecka ananasu, do dirky tresnicku. Zaleje se normalnim testem. Treba olejovou buchtou/babovkou.
Ivana K.
|8. 1. 2007 12:14
Nezkoušela jsem to, mám obavu, aby se jablka s medem nepřilepila na plech a neměla jsem karamel spíš na plechu než na koláči. Máte někdo zkušenost?