g
rohlík
, žemle nebo starší mazanec či vánočku... cca 300 -
tuk
1
lžička
prášek do pečiva
ovoce
dle chuti - jablka, jahody, meruňky...
Postup přípravy receptu
1
Starší pečivo si pomeleme, rozdrobíme nebo rozmixujeme. Žloutky rozmícháme s mlékem a cukry a sypkou směs pečiva s práškem do pečiva navlhčíme, promícháme a nakonec vmícháme i sníh z bílků. Vše rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a poklademe čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Ovoce můžeme ještě posypat před posypáním žmolenkou skořicí, rozinkami oříšky nebo kokosem. Dáme péct do předehřáté trouby dozlatova.
2
Koláč je výborný teplý i vychladlý.
3
Je to taková ,,odnož,, žemlovky, kde se dá též dobře zužitkovat starší pečivo.