skořicový cukr
místo jablek možno použít jakékoli ovoce, pak dáme místo skořicového cukru vanilkový
Postup přípravy receptu
1
Těsto: smícháme všechny suroviny, těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (na velký plech zaděláme 2-3x větší dávku těsta, Margot 1-2) a upečeme.
2
Náplň: nastrouhaná jalbka podusíme se skořicovým cukrem, poté podlijeme trochou vody a zahustíme solamylem rozmíchaným v menším množství vody. Náplň rozetřeme na studený upečený korpus, který můžeme ponechat vcelku nebo uprostřed rozkrojit a jablkovou hmotu použít místo krému. Dáme vychladit a před podáváním zdobíme šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iveta Janatová
|27. 9. 2008 13:02
Tak už několikrát jsem tuto buchtu dělala a je moc dobrá měla velký úspěch i naši návštěvy.
Iveta Janatová
|29. 3. 2008 23:02
Tento recept na buchtu znám ,ale bez té náplně.Zní to lákavě a určitě vyzkouším .Jinak z margotky dělám dost často a navch polévám polevou ze 2 čokolád (kaštanů)a jedné malé lžičky sádla, lépe se to roztírá a krásně se to leskne.