• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláč Ladovy babičky
Napište svůj komentář k receptu

Koláč Ladovy babičky

autor: bee21
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč Ladovy babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • tuk 1/8 z kostky
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • ovoce nejlépe švestky

Postup přípravy receptu

1
Z hrubé mouky, cukru, tuku a vanilkového cukru "užmouláme" žmolenku. Z této žmolenky odebereme 1/3 stranou. Ke zbývajícím 2/3 přidáme polohrubou mouku, 2 vejce, mléko a prášek do pečiva a zpracujeme v těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme na něj těsto a poklademe ovocem. Posypeme odloženou 1/3 žmolenky. Vložíme do předehřáté trouby a ztlumíme na minimum. Pečeme do růžova.
2
Tento recept je nejméně milionkrát osvědčený a vždy nejdéle do hodiny zmizí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

Vánočka podle babičky

Vánočka podle babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 13. 7. 2011 12:43

    Já jsem právě taky myslela. Nedokážu si představit, jak by z těch 30 gramů ta drobenka vypadala.. By to drobenka ani nebyla. Mě babička drobenku učila jako přibližně stejný poměr tuku, cukru a mouky

  • Ladia
    Ladia | 13. 7. 2011 12:11

    1/8 z kostky tuku, který má 250 g je 31,25 gramů, což je blbost z toho drobenku neuděláte ;-) Je to klasická osminka, jak se prodává např. másla, tedy 125 g.

  • Zuzka
    Zuzka | 13. 7. 2011 10:37

    Nelka má určitě pravdu, Veronika odpovídá Simče v komentářích, že ji intuice nezklamala, že je to opravdu 125 g, i logicky je to podle mě správně. 1/8 kostky je nic....

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 7. 2011 12:02

    Ne, opravdu nemá.

  • nnln | 12. 7. 2011 11:55

    Opravdu tam nemá být 1/8 z kila? těch 125 g jak píše Zuzka? ta 1/8 z kostky mi na 2 hrnky mouky připadá hrozně málo..

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 7. 2011 11:41

    Opraveno, díky.

  • Zuzka
    Zuzka | 12. 7. 2011 11:02

    No sice je napsáno kostka, ale v komentáři z roku 2009 se Simča ptá, kolik je 1/8 tuku, takže ingredience byly asi jinak....Údajně by mělo být 125 g tuku?????

  • nnln | 11. 7. 2011 23:04

    Tady je myšleno určitě kostka hery nebo jiného tuku na pečení. Mají hmotnost 250g. A máslo určitě být může, je chuťově lepší než tuky na pečení, ale taky dražší a v tom upečeném těstě to až tak poznat není. Ale použít určitě můžete.

  • milucka | 11. 7. 2011 20:55

    Kolik je prosim kostka tuku? Mohu pouzit maslo?

  • <mllo | 19. 11. 2010 18:31

    :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-! :-! :-! :-! :-! :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S

  • Petra Bukovská | 28. 8. 2010 10:16

    Moc dobré, všichni chválili. Dávám za 1.Petra

  • Naďa Lhotáková | 21. 8. 2010 20:00

    Vyzkoušeno,opravdu křehký,chutný.A velmi rychlýýý.Díky za receptík!

  • Veronika Lindner | 20. 5. 2009 13:18

    Ano,Simco,vase kucharska intuice vam napovida spravne.Ja uz to ani nepocitam pokolikate ja tenhle kolac pecu.Az je v nem to nejruznejsi ovoce,muj muz by se po nem pokazde "uzral".Kdybych mohla,dam jeste jednu velkou jednicku!

  • Simča Sládková | 22. 4. 2009 16:26

    Mám dotaz - 1/8 kostky tuku se vážně myslí 1/8 z 250 g? A nebo osminka tuku, tedy 1/8 z kila? On je to fakt rozdíl 31g nebo 125 g.... Díky z odpověď - Simča (PS. tedy kuchařská intuice celkem zkušené hospodyně mi napovídá, že těch 125g bude správně, ale netuším, zda napovídá dobře...)

  • jana vrbova | 22. 4. 2009 14:00

    Zdeni děkuji.Tak takto peči i já,a tak mi to trošku bylo divné.Ale koláč je opravdu moc dobrý.Příště dám více jablek,ono se zdá,že je těsta málo,ale pak nabyde,tak se nebojte dát tak 8-10 jablíček.Je šťavnatý,a myslím,že nedožije zítřka.

  • Zdena z JM | 22. 4. 2009 12:38

    Tento koláč je u nás již mnoho let stálicí, ale říkáme mu "drobenková buchta". Nevím, proč jej péct na minimum, já peču všechny takové ty obyčejné lité buchty tak, že vložím do trouby rozpálené na 200°C a po 10 minutách snížím teplotu tak na 160-170°C.

  • jana vrbova | 22. 4. 2009 11:57

    Může mi prosím autor říct,proč se to peče na tak málo stupňů.Teď jsem koláč dopekla s jablíčky a mandarinkami z kompotu,vypadá moc dobře a chutná též výborně.Ke konci jsem malinko přidala stupňů,bála jsem se,aby koláč nebyl vysušený.Děkuji.

  • Veronika Lindner | 2. 1. 2009 16:47

    Tak jsem ten kolac prave dopekla z jahodama.Kdyby nebyl horky,tak uz by byl urcite nakrojeny.Musim ten recept zase pochvalit!

  • Veronika Lindner | 17. 3. 2008 17:08

    Tenhle kolac uz patri k nasemu zivotu: delam ho kazdy tyden,do dvou dnu je pryc.Sestra si na nej taky naucila muze a syna,tak si vzdycky piseme,kde vydrzel dele.Je to zkratka dobrota!

  • Káča | 10. 2. 2008 11:32

    Jsem moc ráda, že chutnalo :o)

  • HANKA | 5. 2. 2008 10:33

    Pekla jsem ho tuto sobotu se švest.+ meruň.zmraž.-výborný.Zpočátku jsem měla strach z pečení/ztlumení trouby na minim./pekla jsem klasicky elektr.trouba na 180°C pak na100 °C.Dávám 1 a díky!

  • Veronika Lindner | 4. 2. 2008 18:03

    Teda tenhle recept je vec:mam ho vyzkouseny uz s jablky,hruskami,svestkami,merunky,pomerance a rybiz.Dala jsem ho i me sestre a ta ho dala kamaradce.Kdyz ten kolac udelam,do dvou dni zmizi.Manzel se pokazde olizuje.Jeste jednou dekuji.

  • Káča - | 21. 10. 2007 21:51

    Viďte, paní Veroniko :o) Jsem ráda, že chutnalo

  • Veronika Lindner | 21. 10. 2007 10:31

    Kolac je vyborny,uz ho delam podruhe.Poprve ze svestkama,ted z merunkama.Dekuji za recept

  • Jana | 9. 10. 2007 10:01

    Podobný recept znám, chutná mi i s jablky.

  • Jana z VM | 9. 10. 2007 07:01

    Opravdu ráda bych vyzkoušela se švestkami, ale u nás na Vysočině nemáme ani jednu, ze všech našich 20 stromů švestky spadly :( a kupovaný nejsou dobrý..... tak až snad za rok !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hrubá mouka Mléko Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Apple pie

Apple pie

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

55
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
33
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Koláč císařovny Sisi
Koláč císařovny Sisi
Koláč Cholera
Koláč Cholera
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
Koláč místo žemlovky
Koláč místo žemlovky
Koláč na oplatce
Koláč na oplatce
Koláč pro medvěda
Koláč pro medvěda
  • Recepty.cz
  • Koláč Ladovy babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact