• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koláč Ladovy babičky
Napište svůj komentář k receptu

Koláč Ladovy babičky

autor: bee21
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč Ladovy babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • tuk 1/8 z kostky
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • ovoce nejlépe švestky

Postup přípravy receptu

1
Z hrubé mouky, cukru, tuku a vanilkového cukru "užmouláme" žmolenku. Z této žmolenky odebereme 1/3 stranou. Ke zbývajícím 2/3 přidáme polohrubou mouku, 2 vejce, mléko a prášek do pečiva a zpracujeme v těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme na něj těsto a poklademe ovocem. Posypeme odloženou 1/3 žmolenky. Vložíme do předehřáté trouby a ztlumíme na minimum. Pečeme do růžova.
2
Tento recept je nejméně milionkrát osvědčený a vždy nejdéle do hodiny zmizí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

Vánočka podle babičky

Vánočka podle babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 13. 7. 2011 12:43

    Já jsem právě taky myslela. Nedokážu si představit, jak by z těch 30 gramů ta drobenka vypadala.. By to drobenka ani nebyla. Mě babička drobenku učila jako přibližně stejný poměr tuku, cukru a mouky

  • Ladia
    Ladia | 13. 7. 2011 12:11

    1/8 z kostky tuku, který má 250 g je 31,25 gramů, což je blbost z toho drobenku neuděláte ;-) Je to klasická osminka, jak se prodává např. másla, tedy 125 g.

  • Zuzka
    Zuzka | 13. 7. 2011 10:37

    Nelka má určitě pravdu, Veronika odpovídá Simče v komentářích, že ji intuice nezklamala, že je to opravdu 125 g, i logicky je to podle mě správně. 1/8 kostky je nic....

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 7. 2011 12:02

    Ne, opravdu nemá.

  • nnln | 12. 7. 2011 11:55

    Opravdu tam nemá být 1/8 z kila? těch 125 g jak píše Zuzka? ta 1/8 z kostky mi na 2 hrnky mouky připadá hrozně málo..

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 7. 2011 11:41

    Opraveno, díky.

  • Zuzka
    Zuzka | 12. 7. 2011 11:02

    No sice je napsáno kostka, ale v komentáři z roku 2009 se Simča ptá, kolik je 1/8 tuku, takže ingredience byly asi jinak....Údajně by mělo být 125 g tuku?????

  • nnln | 11. 7. 2011 23:04

    Tady je myšleno určitě kostka hery nebo jiného tuku na pečení. Mají hmotnost 250g. A máslo určitě být může, je chuťově lepší než tuky na pečení, ale taky dražší a v tom upečeném těstě to až tak poznat není. Ale použít určitě můžete.

  • milucka | 11. 7. 2011 20:55

    Kolik je prosim kostka tuku? Mohu pouzit maslo?

  • <mllo | 19. 11. 2010 18:31

    :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-! :-! :-! :-! :-! :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S

  • Petra Bukovská | 28. 8. 2010 10:16

    Moc dobré, všichni chválili. Dávám za 1.Petra

  • Naďa Lhotáková | 21. 8. 2010 20:00

    Vyzkoušeno,opravdu křehký,chutný.A velmi rychlýýý.Díky za receptík!

  • Veronika Lindner | 20. 5. 2009 13:18

    Ano,Simco,vase kucharska intuice vam napovida spravne.Ja uz to ani nepocitam pokolikate ja tenhle kolac pecu.Az je v nem to nejruznejsi ovoce,muj muz by se po nem pokazde "uzral".Kdybych mohla,dam jeste jednu velkou jednicku!

  • Simča Sládková | 22. 4. 2009 16:26

    Mám dotaz - 1/8 kostky tuku se vážně myslí 1/8 z 250 g? A nebo osminka tuku, tedy 1/8 z kila? On je to fakt rozdíl 31g nebo 125 g.... Díky z odpověď - Simča (PS. tedy kuchařská intuice celkem zkušené hospodyně mi napovídá, že těch 125g bude správně, ale netuším, zda napovídá dobře...)

  • jana vrbova | 22. 4. 2009 14:00

    Zdeni děkuji.Tak takto peči i já,a tak mi to trošku bylo divné.Ale koláč je opravdu moc dobrý.Příště dám více jablek,ono se zdá,že je těsta málo,ale pak nabyde,tak se nebojte dát tak 8-10 jablíček.Je šťavnatý,a myslím,že nedožije zítřka.

  • Zdena z JM | 22. 4. 2009 12:38

    Tento koláč je u nás již mnoho let stálicí, ale říkáme mu "drobenková buchta". Nevím, proč jej péct na minimum, já peču všechny takové ty obyčejné lité buchty tak, že vložím do trouby rozpálené na 200°C a po 10 minutách snížím teplotu tak na 160-170°C.

  • jana vrbova | 22. 4. 2009 11:57

    Může mi prosím autor říct,proč se to peče na tak málo stupňů.Teď jsem koláč dopekla s jablíčky a mandarinkami z kompotu,vypadá moc dobře a chutná též výborně.Ke konci jsem malinko přidala stupňů,bála jsem se,aby koláč nebyl vysušený.Děkuji.

  • Veronika Lindner | 2. 1. 2009 16:47

    Tak jsem ten kolac prave dopekla z jahodama.Kdyby nebyl horky,tak uz by byl urcite nakrojeny.Musim ten recept zase pochvalit!

  • Veronika Lindner | 17. 3. 2008 17:08

    Tenhle kolac uz patri k nasemu zivotu: delam ho kazdy tyden,do dvou dnu je pryc.Sestra si na nej taky naucila muze a syna,tak si vzdycky piseme,kde vydrzel dele.Je to zkratka dobrota!

  • Káča | 10. 2. 2008 11:32

    Jsem moc ráda, že chutnalo :o)

  • HANKA | 5. 2. 2008 10:33

    Pekla jsem ho tuto sobotu se švest.+ meruň.zmraž.-výborný.Zpočátku jsem měla strach z pečení/ztlumení trouby na minim./pekla jsem klasicky elektr.trouba na 180°C pak na100 °C.Dávám 1 a díky!

  • Veronika Lindner | 4. 2. 2008 18:03

    Teda tenhle recept je vec:mam ho vyzkouseny uz s jablky,hruskami,svestkami,merunky,pomerance a rybiz.Dala jsem ho i me sestre a ta ho dala kamaradce.Kdyz ten kolac udelam,do dvou dni zmizi.Manzel se pokazde olizuje.Jeste jednou dekuji.

  • Káča - | 21. 10. 2007 21:51

    Viďte, paní Veroniko :o) Jsem ráda, že chutnalo

  • Veronika Lindner | 21. 10. 2007 10:31

    Kolac je vyborny,uz ho delam podruhe.Poprve ze svestkama,ted z merunkama.Dekuji za recept

  • Jana | 9. 10. 2007 10:01

    Podobný recept znám, chutná mi i s jablky.

  • Jana z VM | 9. 10. 2007 07:01

    Opravdu ráda bych vyzkoušela se švestkami, ale u nás na Vysočině nemáme ani jednu, ze všech našich 20 stromů švestky spadly :( a kupovaný nejsou dobrý..... tak až snad za rok !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hrubá mouka Mléko Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)

Jednoduché sýrové chuťovky (slané…

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

416
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
144
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
137
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
63
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
62
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Koláč císařovny Sisi
Koláč císařovny Sisi
Koláč Cholera
Koláč Cholera
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
Koláč místo žemlovky
Koláč místo žemlovky
Koláč na oplatce
Koláč na oplatce
Koláč pro medvěda
Koláč pro medvěda
  • Recepty.cz
  • Koláč Ladovy babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact