• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Koláč Ladovy babičky
Napište svůj komentář k receptu

Koláč Ladovy babičky

autor: bee21
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč Ladovy babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • tuk 1/8 z kostky
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • ovoce nejlépe švestky

Postup přípravy receptu

1
Z hrubé mouky, cukru, tuku a vanilkového cukru "užmouláme" žmolenku. Z této žmolenky odebereme 1/3 stranou. Ke zbývajícím 2/3 přidáme polohrubou mouku, 2 vejce, mléko a prášek do pečiva a zpracujeme v těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme na něj těsto a poklademe ovocem. Posypeme odloženou 1/3 žmolenky. Vložíme do předehřáté trouby a ztlumíme na minimum. Pečeme do růžova.
2
Tento recept je nejméně milionkrát osvědčený a vždy nejdéle do hodiny zmizí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

Vánočka podle babičky

Vánočka podle babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 13. 7. 2011 12:43

    Já jsem právě taky myslela. Nedokážu si představit, jak by z těch 30 gramů ta drobenka vypadala.. By to drobenka ani nebyla. Mě babička drobenku učila jako přibližně stejný poměr tuku, cukru a mouky

  • Ladia
    Ladia | 13. 7. 2011 12:11

    1/8 z kostky tuku, který má 250 g je 31,25 gramů, což je blbost z toho drobenku neuděláte ;-) Je to klasická osminka, jak se prodává např. másla, tedy 125 g.

  • Zuzka
    Zuzka | 13. 7. 2011 10:37

    Nelka má určitě pravdu, Veronika odpovídá Simče v komentářích, že ji intuice nezklamala, že je to opravdu 125 g, i logicky je to podle mě správně. 1/8 kostky je nic....

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 7. 2011 12:02

    Ne, opravdu nemá.

  • nnln | 12. 7. 2011 11:55

    Opravdu tam nemá být 1/8 z kila? těch 125 g jak píše Zuzka? ta 1/8 z kostky mi na 2 hrnky mouky připadá hrozně málo..

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 7. 2011 11:41

    Opraveno, díky.

  • Zuzka
    Zuzka | 12. 7. 2011 11:02

    No sice je napsáno kostka, ale v komentáři z roku 2009 se Simča ptá, kolik je 1/8 tuku, takže ingredience byly asi jinak....Údajně by mělo být 125 g tuku?????

  • nnln | 11. 7. 2011 23:04

    Tady je myšleno určitě kostka hery nebo jiného tuku na pečení. Mají hmotnost 250g. A máslo určitě být může, je chuťově lepší než tuky na pečení, ale taky dražší a v tom upečeném těstě to až tak poznat není. Ale použít určitě můžete.

  • milucka | 11. 7. 2011 20:55

    Kolik je prosim kostka tuku? Mohu pouzit maslo?

  • <mllo | 19. 11. 2010 18:31

    :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-! :-! :-! :-! :-! :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S

  • Petra Bukovská | 28. 8. 2010 10:16

    Moc dobré, všichni chválili. Dávám za 1.Petra

  • Naďa Lhotáková | 21. 8. 2010 20:00

    Vyzkoušeno,opravdu křehký,chutný.A velmi rychlýýý.Díky za receptík!

  • Veronika Lindner | 20. 5. 2009 13:18

    Ano,Simco,vase kucharska intuice vam napovida spravne.Ja uz to ani nepocitam pokolikate ja tenhle kolac pecu.Az je v nem to nejruznejsi ovoce,muj muz by se po nem pokazde "uzral".Kdybych mohla,dam jeste jednu velkou jednicku!

  • Simča Sládková | 22. 4. 2009 16:26

    Mám dotaz - 1/8 kostky tuku se vážně myslí 1/8 z 250 g? A nebo osminka tuku, tedy 1/8 z kila? On je to fakt rozdíl 31g nebo 125 g.... Díky z odpověď - Simča (PS. tedy kuchařská intuice celkem zkušené hospodyně mi napovídá, že těch 125g bude správně, ale netuším, zda napovídá dobře...)

  • jana vrbova | 22. 4. 2009 14:00

    Zdeni děkuji.Tak takto peči i já,a tak mi to trošku bylo divné.Ale koláč je opravdu moc dobrý.Příště dám více jablek,ono se zdá,že je těsta málo,ale pak nabyde,tak se nebojte dát tak 8-10 jablíček.Je šťavnatý,a myslím,že nedožije zítřka.

  • Zdena z JM | 22. 4. 2009 12:38

    Tento koláč je u nás již mnoho let stálicí, ale říkáme mu "drobenková buchta". Nevím, proč jej péct na minimum, já peču všechny takové ty obyčejné lité buchty tak, že vložím do trouby rozpálené na 200°C a po 10 minutách snížím teplotu tak na 160-170°C.

  • jana vrbova | 22. 4. 2009 11:57

    Může mi prosím autor říct,proč se to peče na tak málo stupňů.Teď jsem koláč dopekla s jablíčky a mandarinkami z kompotu,vypadá moc dobře a chutná též výborně.Ke konci jsem malinko přidala stupňů,bála jsem se,aby koláč nebyl vysušený.Děkuji.

  • Veronika Lindner | 2. 1. 2009 16:47

    Tak jsem ten kolac prave dopekla z jahodama.Kdyby nebyl horky,tak uz by byl urcite nakrojeny.Musim ten recept zase pochvalit!

  • Veronika Lindner | 17. 3. 2008 17:08

    Tenhle kolac uz patri k nasemu zivotu: delam ho kazdy tyden,do dvou dnu je pryc.Sestra si na nej taky naucila muze a syna,tak si vzdycky piseme,kde vydrzel dele.Je to zkratka dobrota!

  • Káča | 10. 2. 2008 11:32

    Jsem moc ráda, že chutnalo :o)

  • HANKA | 5. 2. 2008 10:33

    Pekla jsem ho tuto sobotu se švest.+ meruň.zmraž.-výborný.Zpočátku jsem měla strach z pečení/ztlumení trouby na minim./pekla jsem klasicky elektr.trouba na 180°C pak na100 °C.Dávám 1 a díky!

  • Veronika Lindner | 4. 2. 2008 18:03

    Teda tenhle recept je vec:mam ho vyzkouseny uz s jablky,hruskami,svestkami,merunky,pomerance a rybiz.Dala jsem ho i me sestre a ta ho dala kamaradce.Kdyz ten kolac udelam,do dvou dni zmizi.Manzel se pokazde olizuje.Jeste jednou dekuji.

  • Káča - | 21. 10. 2007 21:51

    Viďte, paní Veroniko :o) Jsem ráda, že chutnalo

  • Veronika Lindner | 21. 10. 2007 10:31

    Kolac je vyborny,uz ho delam podruhe.Poprve ze svestkama,ted z merunkama.Dekuji za recept

  • Jana | 9. 10. 2007 10:01

    Podobný recept znám, chutná mi i s jablky.

  • Jana z VM | 9. 10. 2007 07:01

    Opravdu ráda bych vyzkoušela se švestkami, ale u nás na Vysočině nemáme ani jednu, ze všech našich 20 stromů švestky spadly :( a kupovaný nejsou dobrý..... tak až snad za rok !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hrubá mouka Mléko Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

232
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
39
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem, co naopak rozšíří lýtka?

Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem, co naopak rozšíří lýtka?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Hynek Čermák (52): Novou milenku představil před zraky manželky!

Hynek Čermák (52): Novou milenku představil před zraky manželky!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Další doporučené recepty:

Koláč císařovny Sisi
Koláč císařovny Sisi
Koláč Cholera
Koláč Cholera
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
Koláč místo žemlovky
Koláč místo žemlovky
Koláč na oplatce
Koláč na oplatce
Koláč pro medvěda
Koláč pro medvěda
  • Recepty.cz
  • Koláč Ladovy babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact