• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koláč Ladovy babičky
Napište svůj komentář k receptu

Koláč Ladovy babičky

autor: bee21
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč Ladovy babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • tuk 1/8 z kostky
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • ovoce nejlépe švestky

Postup přípravy receptu

1
Z hrubé mouky, cukru, tuku a vanilkového cukru "užmouláme" žmolenku. Z této žmolenky odebereme 1/3 stranou. Ke zbývajícím 2/3 přidáme polohrubou mouku, 2 vejce, mléko a prášek do pečiva a zpracujeme v těsto. Plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme na něj těsto a poklademe ovocem. Posypeme odloženou 1/3 žmolenky. Vložíme do předehřáté trouby a ztlumíme na minimum. Pečeme do růžova.
2
Tento recept je nejméně milionkrát osvědčený a vždy nejdéle do hodiny zmizí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Jablkový koláč od babičky

Jablkový koláč od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 13. 7. 2011 12:43

    Já jsem právě taky myslela. Nedokážu si představit, jak by z těch 30 gramů ta drobenka vypadala.. By to drobenka ani nebyla. Mě babička drobenku učila jako přibližně stejný poměr tuku, cukru a mouky

  • Ladia
    Ladia | 13. 7. 2011 12:11

    1/8 z kostky tuku, který má 250 g je 31,25 gramů, což je blbost z toho drobenku neuděláte ;-) Je to klasická osminka, jak se prodává např. másla, tedy 125 g.

  • Zuzka
    Zuzka | 13. 7. 2011 10:37

    Nelka má určitě pravdu, Veronika odpovídá Simče v komentářích, že ji intuice nezklamala, že je to opravdu 125 g, i logicky je to podle mě správně. 1/8 kostky je nic....

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 7. 2011 12:02

    Ne, opravdu nemá.

  • nnln | 12. 7. 2011 11:55

    Opravdu tam nemá být 1/8 z kila? těch 125 g jak píše Zuzka? ta 1/8 z kostky mi na 2 hrnky mouky připadá hrozně málo..

  • Tereza T
    Tereza T | 12. 7. 2011 11:41

    Opraveno, díky.

  • Zuzka
    Zuzka | 12. 7. 2011 11:02

    No sice je napsáno kostka, ale v komentáři z roku 2009 se Simča ptá, kolik je 1/8 tuku, takže ingredience byly asi jinak....Údajně by mělo být 125 g tuku?????

  • nnln | 11. 7. 2011 23:04

    Tady je myšleno určitě kostka hery nebo jiného tuku na pečení. Mají hmotnost 250g. A máslo určitě být může, je chuťově lepší než tuky na pečení, ale taky dražší a v tom upečeném těstě to až tak poznat není. Ale použít určitě můžete.

  • milucka | 11. 7. 2011 20:55

    Kolik je prosim kostka tuku? Mohu pouzit maslo?

  • <mllo | 19. 11. 2010 18:31

    :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-! :-! :-! :-! :-! :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S

  • Petra Bukovská | 28. 8. 2010 10:16

    Moc dobré, všichni chválili. Dávám za 1.Petra

  • Naďa Lhotáková | 21. 8. 2010 20:00

    Vyzkoušeno,opravdu křehký,chutný.A velmi rychlýýý.Díky za receptík!

  • Veronika Lindner | 20. 5. 2009 13:18

    Ano,Simco,vase kucharska intuice vam napovida spravne.Ja uz to ani nepocitam pokolikate ja tenhle kolac pecu.Az je v nem to nejruznejsi ovoce,muj muz by se po nem pokazde "uzral".Kdybych mohla,dam jeste jednu velkou jednicku!

  • Simča Sládková | 22. 4. 2009 16:26

    Mám dotaz - 1/8 kostky tuku se vážně myslí 1/8 z 250 g? A nebo osminka tuku, tedy 1/8 z kila? On je to fakt rozdíl 31g nebo 125 g.... Díky z odpověď - Simča (PS. tedy kuchařská intuice celkem zkušené hospodyně mi napovídá, že těch 125g bude správně, ale netuším, zda napovídá dobře...)

  • jana vrbova | 22. 4. 2009 14:00

    Zdeni děkuji.Tak takto peči i já,a tak mi to trošku bylo divné.Ale koláč je opravdu moc dobrý.Příště dám více jablek,ono se zdá,že je těsta málo,ale pak nabyde,tak se nebojte dát tak 8-10 jablíček.Je šťavnatý,a myslím,že nedožije zítřka.

  • Zdena z JM | 22. 4. 2009 12:38

    Tento koláč je u nás již mnoho let stálicí, ale říkáme mu "drobenková buchta". Nevím, proč jej péct na minimum, já peču všechny takové ty obyčejné lité buchty tak, že vložím do trouby rozpálené na 200°C a po 10 minutách snížím teplotu tak na 160-170°C.

  • jana vrbova | 22. 4. 2009 11:57

    Může mi prosím autor říct,proč se to peče na tak málo stupňů.Teď jsem koláč dopekla s jablíčky a mandarinkami z kompotu,vypadá moc dobře a chutná též výborně.Ke konci jsem malinko přidala stupňů,bála jsem se,aby koláč nebyl vysušený.Děkuji.

  • Veronika Lindner | 2. 1. 2009 16:47

    Tak jsem ten kolac prave dopekla z jahodama.Kdyby nebyl horky,tak uz by byl urcite nakrojeny.Musim ten recept zase pochvalit!

  • Veronika Lindner | 17. 3. 2008 17:08

    Tenhle kolac uz patri k nasemu zivotu: delam ho kazdy tyden,do dvou dnu je pryc.Sestra si na nej taky naucila muze a syna,tak si vzdycky piseme,kde vydrzel dele.Je to zkratka dobrota!

  • Káča | 10. 2. 2008 11:32

    Jsem moc ráda, že chutnalo :o)

  • HANKA | 5. 2. 2008 10:33

    Pekla jsem ho tuto sobotu se švest.+ meruň.zmraž.-výborný.Zpočátku jsem měla strach z pečení/ztlumení trouby na minim./pekla jsem klasicky elektr.trouba na 180°C pak na100 °C.Dávám 1 a díky!

  • Veronika Lindner | 4. 2. 2008 18:03

    Teda tenhle recept je vec:mam ho vyzkouseny uz s jablky,hruskami,svestkami,merunky,pomerance a rybiz.Dala jsem ho i me sestre a ta ho dala kamaradce.Kdyz ten kolac udelam,do dvou dni zmizi.Manzel se pokazde olizuje.Jeste jednou dekuji.

  • Káča - | 21. 10. 2007 21:51

    Viďte, paní Veroniko :o) Jsem ráda, že chutnalo

  • Veronika Lindner | 21. 10. 2007 10:31

    Kolac je vyborny,uz ho delam podruhe.Poprve ze svestkama,ted z merunkama.Dekuji za recept

  • Jana | 9. 10. 2007 10:01

    Podobný recept znám, chutná mi i s jablky.

  • Jana z VM | 9. 10. 2007 07:01

    Opravdu ráda bych vyzkoušela se švestkami, ale u nás na Vysočině nemáme ani jednu, ze všech našich 20 stromů švestky spadly :( a kupovaný nejsou dobrý..... tak až snad za rok !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hrubá mouka Mléko Ovoce Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Černé trubičky

Černé trubičky

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Domácí šunka ála vepřováček

Domácí šunka ála vepřováček

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

51
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
38
Trnková marmeláda
Trnková marmeláda
16
Drůbeží koktejl / salát
Drůbeží koktejl / salát
15
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Syn Kolářové a Ornesta pobavil retro fotkou z dětství: Vypadal jako &#039;bohatý číňan&#039;!

Syn Kolářové a Ornesta pobavil retro fotkou z dětství: Vypadal jako &#039;bohatý číňan&#039;!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Koláč císařovny Sisi
Koláč císařovny Sisi
Koláč Cholera
Koláč Cholera
Koláč inspirován tiramisu
Koláč inspirován tiramisu
Koláč místo žemlovky
Koláč místo žemlovky
Koláč na oplatce
Koláč na oplatce
Koláč pro medvěda
Koláč pro medvěda
  • Recepty.cz
  • Koláč Ladovy babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact