Cukr a žloutky utřeme do pěny, postupně přidáváme olej, kakao, mouku s práškem do pečiva a sníh. Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme péct. Na vychladlý koláč natřeme náplň a navrch dáme šlehačku. Necháme v chladničce ztuhnout.
2
Náplň: z mléka, Zlatého klasu, mouky, žloutků a vanilkového cukru uvaříme kaši, kterou po vychladnutí smícháme s vymíchaným máslem a cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|13. 6. 2006 13:25
Zlatý klas je krémový prášok s vanilkovou príchuťou, ktorý sa varí v rôznej hustote. Hustý sa používa do krémov na koláče a pod. Pozor, vanilkový puding nebude nikdy taký pevný ako Zlatý klas. Preto sa môže stať, že krém nebude pevný. V Čechách ale sa začal vyrábať podobný výrobok, volá sa Krémový prášek, u nás ho dostať, takže predpokladám, že v Čechách bude určite.
Jana Zvedelová
|10. 6. 2006 08:24
Prosim vyhodiť tú maizenu
Jana Zvedelová
|10. 6. 2006 08:11
Zlatý klas je kukuričný škrob / maizena /
Kuchařka on-line
|7. 6. 2006 08:49
Zlatý klas je krémový prášek, který je k dostání na Slovensku. Může se nahradit vanilkovým pudinkem - viz. poznámka v závorce.
Dagmar Rosprimová
|7. 6. 2006 06:53
Recept je zajímavý, ale nevím co znamená 2 a půl balíčku (čeho) a Zaltého klasu, ty balíčky je zlatý klas nebo obojí a co je to Zlatý klas. děkuji