Tuk nastrouháme na vál - lépe se zpracovává, přidáme mouku, do které jsme zamíchali prášek do pečiva. Vajíčka rozšleháme v hrníčku a s moukou zpracujeme, popř. zředíme mlékem.
2
Trochu vajíček si necháme na potření. Po zpracování rozdělíme těsto na dva díly. První díl rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Na vrch přidáme jablkovou náplň a zakryjeme druhým vyváleným těstem. Potřeme zbytkem vajíčka a popícháme vidličkou. Pečeme asi 30-40 min. na 180 °C. Po vychladnutí nakrájíme a pocukrujme.
3
Koláč je vláčný a skoro jako by byl upečen z listového těsta.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
envy
|13. 4. 2007 07:08
..omluvám se,že jsem dostatečně nenapsala co s pudingem..nasype se do náplně..jak už je zde napsáno,jablka se tzv.nerozbleptají..:)
NMarta
|12. 4. 2007 06:08
Dělám podobný viz Jablkový koláč od Alice a tam se dává pudinkový prášek, on při pečení se šťávou co pustí jablíčka vytvoří takovou "želatinovou" náplň.
Hana Rožníčková
|11. 4. 2007 19:20
Já si stejně myslím, že má být pudink sypký. Kdyby se měl pudink uvařit, tak v náplni chybí mléko na uvaření pudinku. Ale třeba nám to autorka vysvětlí.
***
|11. 4. 2007 18:19
Já bych ten pudink uvařila a dala na jablíčka ana to ten druhýdíl těsta.
Hana Rožníčková
|11. 4. 2007 13:55
Šárko, sypký sáček se vysype do jablíček.
Šárka Tkáčová
|11. 4. 2007 12:50
Prosím , co s pudinkem.Příjde do těsta nebo do jablek?