g
salko slazené
nebo 200 g (komu chutna vic sladke)
hnědý rum
1 stamprle
kakao
Krehke testo
300
g
hladká mouka
170
g
máslo
2
ks
vejce
100
g
cukr
2
lžička
mletá káva
prášek do pečiva
1 lzicka
Postup přípravy receptu
1
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto a zabalené do fólie dáme odpočinout do lednice na minimálně 30 minut.
2
Do mísy přes jemné sítko propasírujeme ricottu, přidáme mascarpone, salko, rum a rozšlehaná vejce. Vymícháme jemný krém.
3
Na pečícím papíru rozválíme těsto (pokud se nám špatně vyvaluje, tak jej přikryjeme mikrotenovým sáčkem či pečícím papírem a takto vyválíme, sáček potom odstraníme). Těsto i s pečícím papírem přeneseme do koláčové formy (28 cm), měli bychom mít vytvořeny i okraje. Dno propícháme vidličkou, na těsto nalijeme krém a dáme upéct do předehřáté trouby na 170-190°C po dobu 30-40 minut (podle trouby). Po upečení necháme částečně vychladnout a hustě posypeme kakaem. Koláč je dobré nechat rozležet do druhého dne. Před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.